Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~Rakbladen är mitt liv~del 26 [Brevet från Tess]

Framför den stora grinden kände jag hur alla minnen kom på en gång. Jag stannade till och Jenny tittade på mig, hennes blick sa så mycket.
”Vill du inte träffa henne?” Sa hon lågt. Jag bet mig i läppen. Vad skulle jag svara? Jag bara nickade och Jenny log.

När vi kom in i byggnaden var Tess den första jag såg. Hennes svarta hårfärg var urtvättad, den såg nästan brun ut i det svaga ljuset. Jag tittade på Jenny, hon såg inte att det var Tess. Jag såg på Tess armar, dem var så förstörda, så trasiga.
”Gumman” sa jag lågt och stannade till vid Tess. Hon tittade upp, log och kramade om mig. Hennes ögon var så blanka, så fulla av hat.
”Hur hittade du mej?” Hon tittade på golvet när hon pratade.
”Det var jag som övertalade henne” Sa Jenny plötsligt och Tess tittade upp:
”Syrran?” Sa hon lågt och Jenny nickade, brast ut i gråt. Dem omfamnade varandra och då såg jag hur lika dem egentligen var.
”Jag trodde jag förlorat dej” pep Jenny och Tess bara höll om henne ännu hårdare.

Tess tog med oss ut till vad hon kallade, sin bänk. Den var sönderkladdad och jag såg att det var Tess stil. Jag satte mig mitt emot Tess och hennes fötter letade sig längre och längre upp för mina ben. Hon kysste mig lätt och jag log.
”Hur är det med dig?” Mimade jag för jag ville inte att Jenny skulle höra, hon behövde inte få veta allt som hänt hennes lillasyster. Tess sträckte mig en lapp, hon hade tydligen skrivit den för länge sen viskade hon och så bad hon mig att läsa den senare. Jenny och Tess pratade mycket och jag höll mig mest i bakgrunden, tankarna gjorde mig så förvirrad.

När jag kom tillbaka till psyket åkte Jenny in till stan tillsammans med Erik för att handla kläder. Jag gick in på mitt rum för att läsa det Tess skrivit. Hjärtat var i halsgropen när jag upptäckte att det var flera sidor. Jag la mig ner på sängen och drog på ’coma white’ på Linus mp3.

”Hm, vart ska jag börja? Jag kan inte börja med ’oh min älskade Bella, du är mitt allt blabla’ för det där vet du redan, och jag hoppas du förstår hur mycket du egentligen betyder för mig? Jag vet inte om du ens kommer att läsa det här, men om, så ska jag skriva ner exakt hur jag känner. Exakt hur mycket du betyder för mig och exakt hur mycket jag önskar att jag kunde ta tillbaka alla dumma saker jag sagt och gjort emot dig.

Jag har ljugit för dig Bella, förlåt mig. Jag hamnade inte på psyket för att mina föräldrar ’lämnade mig här’ eller ja, de lämnade mig här men det var inte så som jag berättade för dig. När jag var yngre levde jag ett så jävla självdestruktivt liv så du vet inte. Jag knarkade, rökte och drack. Jag minns ingenting av min ungdom tack vare det. Man blir verkligen inte smart av att knarka… Förlåt mig för att jag inte berättat om att jag och min syster Jenny (som jag inte heller berättat om) rymde hemifrån och levde på gatan som prostituerade en period, förlåt för att jag inte berättat att socialen och polisen varit en ständig vardag för mig. Förlåt för allt jag gömt för dig. Men jag vågade inte tynga ner dig ännu mer med mina problem. Hoppas du kan förstå?

Någon dag ska jag berätta allt för dig gumman, men nu försöker jag i alla fall berätta det jag anser viktigast, det jag anser att du har rätt att veta. Min syster Jenny skar sig under våran tonårstid, hon hamnade på psyket hon med, för hon nästan skurit sönder sig. Förstår du nu varför dina sår gör mej så rädd? Förstår du nu gumman, gör du det? När jag ser dina sår ser jag Jenny, min underbara stora syster som jag tappat bort vid livets vägskäl. Jag älskar henne så mycket, men jag har gjort henne så ont.

Och dig, dig har jag skadat också så många gånger. Alla dessa hemska saker jag sagt, alla saker jag gjort. Jag lovar, skulle jag kunna ta tillbaka allt, så skulle jag det. Du är ingen fitta eller något av allt annat jag vräkt ur mig. Du är en underbar ängel gumman, du är mitt allt. Den första dagen jag såg dig på psyket, sen första natten tillsammans med dig i sängen har jag vetat att du är den rätta för mig och att du är den som jag ska tillbringa resten av mitt liv med.

Jag som tyckte allt började så bra när du blev utskriven från psyket, men visst gjorde det? Men sen när du ’kom ut’ för din pappa, bara kom problemen, ett efter ett. Vi tappade greppet om våra egna liv och vi trasade sönder, på våra egna sätt. Du satte rakbladet mot handleden och jag satte heroinsprutan i armen, tillsammans med våra hemska beroenden tog vi oss igenom skiten, men inte tillsammans. Våra beroenden splittrade oss.

Gumman, jag har så mycket smärta inombords, så mycket ilska, så mycket sorg. Läkarna blir rädda när dem ser mig, för de säger och jag ljuger inte, att jag har blicken som döda har. Jag ser hur de ryser när jag tittar på dem, men gumman, de förstår inte. Jag är en levande död.

Jag vet knappt varför jag reser mig ur sängen på morgonen, jag vet inte varför jag inte tar livet av mig. Jag vet vart de gömmer nycklarna till knivarna i köket, jag vet, för gumman, jag har skärsår. Men de har jag där ingen ser. (Mina ben är lika förstörda som mina armar)

Och barnet du vet som jag bar på? Knarkaren fick ryck på mig för jag inte ville ligga med honom en kväll för han var så kåt. Han slog mig nästan sönder och samman, puttade ner för mig för en lång trappa. Jag kunde knappt gå på en vecka och jag fick missfall. En del av mig är glad för det, jag är inte kapabel till att föda ett barn, min kropp är för vek. Men en del av mig skriker, jag ville ju bli mamma, även om jag visste att jag aldrig skulle klara det. En del av mig ville ju, varför blir det alltid fel för mig?

Jag hoppas du får möjlighet att läsa det här Bella, och vare sig jag lever eller är död, så kommer jag aldrig kunna säga hur mycket du betyder för mig. Du är mitt allt gumman, vad jag än sagt åt dig. Du är det enda jag har”
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Snurrsnurr - 10 aug 08 - 01:09
ÄLSKA ÄLSKA <3
gullunge_92 - 16 jan 07 - 22:03- Betyg:
så otroligt bra..tårögd..
Fjantata - 25 sep 06 - 03:31- Betyg:
Skitbra!!!
svarta_rosen - 10 sep 06 - 09:05- Betyg:
det bästa jag har läst i hela mitt liv, mer mer mer!
littlealm - 9 sep 06 - 08:49- Betyg:
skriv mer skriv meeeeeeer :)
familjeflickan - 9 sep 06 - 03:47- Betyg:
den är suuper!!
_m4ng0_ - 8 sep 06 - 22:49- Betyg:
jääääääääääääääätte bra !!! mer snart ?! :D (A)
carrou_mrs_cool - 8 sep 06 - 19:18- Betyg:
ååååååååh, sååååååååååå himla braaaaaaa!!!
jag kollar varje dag efter en ny del (ibland finns det, ibland inte...)
den är verkligen skiiiiiiitbra!!!
sluta aldrig skriva!

puss å kräm!
//Caroline <3<33
Love_Max - 8 sep 06 - 16:26- Betyg:
Du är så underbart bra på o skriva :')
Du får inte sluta skriva!! :D Meer :D:D:D:D:D
Cilises - 8 sep 06 - 06:22
Den är galet bra!
JosefinLarsson92 - 8 sep 06 - 06:02
mera fort!"!!:D
sofiiie - 8 sep 06 - 04:38
så underbar!!!
Mera fort!!:)
Breda - 8 sep 06 - 03:29
den e toppen!!

Skriven av
TrasigFlikka
8 sep 06 - 03:15
(Har blivit läst 643 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord