Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Hon den där rätta. Del 1

Del 1
"Man går omkring som liten och tror att man ska hitta den rätta. Så växer man upp och knullar runt och letar. Långsamt tappar man hoppet och tänker att det är meningslöst. När blev det egentligen så ocoolt att vilja ha någon för resten av livet? Det är inte meningen att vi ska vara så här ensamma. Tänk om vi alla fick hitta en person. En enda person av alla sju miljarder i världen som verkligen förstår vem du är. Den där enda personen som kommer in i ditt universum och stannar där för alltid"
Citat från filmen de odödliga
~~~
Med bestämda steg går jag de fem meterna från sovrummet ut i köket och slänger ner kaffekoppen i diskhon. Melissa kommer med snabba steg springandes efter mig och omfamnar mig bakifrån. Ilskan och beskvikelsen inut i mig tar över och jag nässlar mig ur hennes grep och går fram till matbordet och sätter mig ner på en stol. Med armbågarna på bordet och huvudet begravt i dem känner jag hur tårarna börjar bränna bakom ögonlocken.
"Älskling, snälla lyssna på mig" hör jag Melissa säga med mjuk lugn röst.
Inom mig känner jag mig långt ifrån lugn och mjuk och med gråtande ögon tittar jag upp och möter hennes blick. Den 1,83 cm långa flickan med lågt brunt hår ner till midjan står lutandes mot diskbänken och möter min blick med ett snett leende, som hon vet kommer få mig att smälta. Jag suckar sakta och torkar borta tårarna som har börjat rinna ner för min kind.
"Förlåt"
Melissas ord sjunker in i mig och jag känner hur tusen tankar far genom mitt huvud samtidigt som jag känner mig tom. Melissa tar några steg fram och sätter sig på huk framför mig, jag möter hennes blick och känner en värme sprida sig i hela kroppen. Ilskan som precis kändes är som bortblåst och jag tillåter Melissa torka bort tårarna som fortfarande rinner ner för min kind. Hon ler sedan mot mig och ber mig komma in i hennes famn, vi ställer oss upp och Melissa kramar om mig och jag känner mig genast beskyddad igen. Hon ber mig sedan glömma allting som har hänt och om det hade blivit bättre om hon gick ner och köpte lite godis och hyrde en film. Jag nickar mot henne och kysser sedan hennes mjuka läppar.
"Du jag älskar dig, glöm aldrig det"
När jag säger meningen har Melissa redan släppt mig och är påväg ut i hallen. Hon stannar upp och vänder sig om, ler mot mig och säger:
"Och jag dig"
Jag drar ett djupt andetag och går fram till diskbänken, dörren smälls igen och jag tar mig an gårdagens disk som blivit kvar liggandes i diskhon. Känslorna och ilskan som precis försvunnit inom mig kommer smygandes tillbaka så fort Melissa lämnar lägenheten. Jag tillåter gråten komma ännu en gång som jag nu inte ens försöker stoppa, utan tårarna droppar ner i det varma diskvattnet. Varför ska jag hålla på såhär, varför ska jag känna svartsjuka och varför ska hon alltid ha rätt ch jag fel. Det var dumt av mig att dra egna slutsatser, det var dumt av mig att inte fråga Melissa hur saker låg till och det var dumt av mig att ens ta upp det med henne. Jag älskar Melissa och jag skulle kunna göra vad som helst för henne.
När jag diskar det sista glaset hör jag hur lägenhetes dörren öppnas. Jag sköljer av glaset som jag sätter i diskstället, tömmer ut det varma smutsiga vattnet och torkar mina blöta händer. Släcker lampan under kösskåpet och öppnar högra skåpet och tar ut en blå godiskskål. Jag sätter den på diskbänken och tänker tillbaka när vi köpte den, vi var på semester i Smögen en helg och hälsade på Melissas föräldrar. Melissa var som vanligt uttråkad av mitt ständig behov av att ta mig god tid i affärer. Det fanns en liten souvenirbutik som låg på en tvärgata, jag insisterade att vi var tvugna att gå in där medan Melissa hellre ville gå och äta. Skålen hittade jag blad reasakerna, en blå vit skål med räder där det stod med stora bokstaver "GODIS". Melissa hade skakat på huvudet när jag hade kommit ut ur butiken med ännu en påse och denna gången med något som vi egentligen inte hade behövt. Jag vaknar upp ur mina tankar när Melissa kommer in genom köksdörren, hon ler mot mig samtidigt som hon sätter upp en godispåse bredvid den blå vita skålen.
"Vad fint du har gjort det! Om du fixar godiset så fixar jag filmen"
Jag säger okej och försöker mig till ett leende, Melissa ler tillbaka och vänder om och går ut i vardagsrummet. Efter ännu ett djupt andetag där jag bestämmer mig för att ikväll lämna allting jobbiga öppnar jag godispåsen och häller ut innehållet i skålen. Ett stort leende sprider sig på mina läppar när jag ser alla mina favoritgodisar ligga där i skålen. Hon känner mig, hon känner mig alldeles för väl.
"Kommer du?" hör jag hur Melissa ropar innefrån vardagsrummet.
Jag ropar ja, tar skålen, två glas och den halvfulla colaflaskan med mig in i vardagsrummet. Melissa har tänt de tre ljuslyktorna som står på bordet som jag älskar men som hon hatar, lampan i taket och i fönstret är släkta och jag har svårt att se var allting är med enbart ljusen som ljuskälla. Melissa halvligger i soffan och lyfter på filten när jag kommer, jag drar min rosa kofta närmare mig samtidgt som jag kryper ner i hennes famn. Melissa trycker på play och jag smälter när jag ser vilken film hon valt. På tv speplas min favoritfilm "The Notebook", på bordet står mitt favorit godis och jag ligger här i famnen på tjejen jag älskar. Man kan tro att det inte kunde bli bättre än såhär. Fem minuter in i filmen plingar det till i Melissas telefon som ligger framme på bordet. Hon lutar sig framot och påvägen pussar hon mig i pannan. Jag känner att jag suckar även fast det nog egentligen är meningen att hon inte ska höra det. Ett sms. Jg blundar och sväljer sakta, är det något att reagera över. Jag vet faktiskt inte. Melissa öppnar telefonen och börjar svara, jag biter mig i tungan för att inte fråga vem det var ifrån. Jag har redan gjort bort mig alldels för mycket ikväll och varför förstöra en fin kväll när det bara är mina tankar som spelar mig ett spratt. Så jag vänder mig mot tvn igen, fokuserar på filmen och tänker bort tårarna som bränner bakom ögonlocken. Det är ju bara jag som inbillar mig saker.

~~~~

Sista helgen på semestern, sista helgen innan vardagen sätter igång och sista helgen som jag får vakna bredvid min underbart fina Melissa och kunna ligga kvar och mysa. Klockan är nio och solen börjar lysa in med sina strålar genom fönstret. Melissa ligger vänd bort från mig, hennes ryggtavla är så fin. Jag är osäker på om hon sover eller inte men chansar ändå och hoppar närmare henne, smeker hennes rygg sakta med mina fingertoppar. Det tar en stund innan hon börjar röra på sig, jag drar åt mig min hand och vänder mig om så jag ligger vänd mot fönstret. Det hugger tag i mig, hugger tag i mitt hjärta. Minnen från gårdagen börjar komma tillbaka och ångesten inom mig börjar ta över. Vi bråkade ännu en gång, ett bråk som jag ännu en gång startat. Jag skäms när jag tänker på hur patetisk jag måste verka, blir arg på mig själv för hur svartsjuk jag är. Jag hör hur Melissa reser sig upp och lämnar rummet utan att ens vända sig om eller säga god morgon. Jag bestämmer mig för att ligga kvar, kanske så är hon på bättre humör om jag bara låter henne få vara lite. Det var ett sms som startade allt, ett sms som gjorde så vi somnade som ovänner. Jag hatar somna som ovänner eller skilljas som det för den delen också. I köket hör jag hur Melissa kokar kaffe, öppnar kylen och spolar i vasken. Ã…ngesten och tankarna får huvudvärken att komma och jag bestämmer mig för att inte ligga kvar i sängen längre. Jag vet hur Melissa är, hon behöver tid själv för att lugna ner sig och jag behöver tid för att samla mina tankar. Detta är inte första gången som vi vaknat och varit ovänner. Jag reser mig upp och bäddar sängen, tar extra lång tid på mig och fastnar vid en prydnadskudde som gått isönder i ena sidan. Påminner mig själv att jag måste sy den ikväll. Jag drar sen på mig ett par träningsthigts och ett vitt urtvättat linne. Innan jag öppnar sovrumsdörren tar jag några djupa andetag och när jag öppnar och går ut är det nästan som jag håller andan. Som att en bomb ska explodera eller någoting. Köket vågar jag inte gå in i utan smitter direkt in på toaletten och kissar och borstar mina tänder. Frukost vet jag att jag ändå inte kommer kunna få i mig så bättre jag borstar tänderna direkt. Det blir tyst från köket och jag hör istället hur tvn sätts igång. Jag drar en djup suck när jag hör hur Melissa sätter igång sitt tvspel, vilket betyder att vi inte kommer säga ett ord till varandra på hela dagen. När hon väl satt sig ner för att spela då ska man inte störa henne. Jag mumlar för mig själv hur arg jag är, fan tänkte inte det var så illa! När jag inte kan dra ut på det längre öppnar jag toalettdörren och öppnar garedroben i hallen, drar fram mina svarta nike och knyter på fötterna. Kepsen åker på huvudet och hörlurarna in i öronen. Jag tvekar innan jag öppnar dörren om jag ska säga något innan jag går eller inte, jag bestämmer mig för inte utan tar mina nycklar och gå ut från lägeheten.
Luften utanför är skön oc härlig, det märks att det börjar gå mot hösten för när solen gömmer sig bakom träden blir det kyligt. Jag betämmer mig för att springa ner mot vattnet, vi har blivit så lyckligt lottade att lägenhten ligger precis nära en lite å med slingor där man kan springa. Jag drar upp volymen på max och börar smått jogga, tankarna försvinner bort och jag försöker fokusera på musiken och att springa. Finns inget bättre än att springa och lyssna på musik när man känner sig nere och ledsen. Skönt nog är det inte så många ute idag då det är fredag och det flesta har redan slutat sin semester och börjat jobba. Jag tänker på Melissa, på hur det var innan vi träffades. Hur annorlunda mitt liv var då jämfört med vad det är nu. Jag kunde inte stå emot hennes charm då och det är inget som har ändrats nu, tre år senare. Det var så självklart att det var hon jag ville ha, så fort jag såg henne så kändes allting så rätt. Jag visste direkt vad jag ville. Jag vaknar upp ur min tankar och inser att jag redan sprungit över 5 km, bestämmer därför att kuta de sista 100 meterna upp för baken till lägenheterna. Väl där uppe lägger jag mig ner på gräset och andas häftigt, stänger av musiken och kollar vad tiden landar på. En besvikelse sköljer över mig när jag inser att jag inte förbättrat min tid utan denna gången var långsammare. Jag ligger kvar en stund och låter svetten rinna av mig och min andning komma tillbaka till normalt, sen reser jag mig upp och går mot porten.
"Elin?"
Jag stänger dörren efter mig och lyssnar igen efter Melissas röst. Lägger mobilen på hyllan i hallen och sparkar av mig skorna.
"Elin, vart har du varit?"
Melissa kommer in i hallen och våra blickar möts. Jag tittar på henne och ser varken ledsen eller arg ut, mest uppgiven. Hon går fram mot mig och lägger sina händer på min höft. Det är en skön känsla samtidigt som jag är livädd för vad som komma skall.
"Förlåt min älskling, det är inte min mening att bli såhär arg okej?"
Melissa gör ett uppehåll i det hon säger och försöker hitta min blick med sin, men jag envisaas med att kolla ner i marken. Att möta hennes blick nu klarar jag inte av. Jag skäms.
"Men varför håller du på såhär du?"
Jag rycker på axlarna och kollar fortfarande ner i marken. Har inget bra svar på hennes fråga så jag förblir tyst. Jag kan inte svara på varför jag alltid ska dra igång bråk, varför jag alltid ska vara misstänksam och varför jag alltid ska dra egna slutsatser. Jag vill säga något om alla dessa sms hon får och att jag tycker det är jobbigt men jag skiter i det. Istället säger jag:
"Jag vet inte, förlåt mig!"
En standard fras som alltid kommer från mig när vi bråkat, vilket sen leder till att Melissa säger att det är ingen fara och sen kysser mig. Och det är inget undantag denna gången. Jag säger sedan att jag måste duscha och nässlar mig ur hennes famn. När jag öppnar dörren in till toaletten hejdar Melissa mig.
"Du Carro ringde mig innan och det är fest på Star ikväll. Täkte dra dit sen, sa att du också följde med"
Jag stannar upp. Caroline, den mest ondaste och elakaste flata som finns i denna staden. Har legat med allt och alla och tror sig äga hela "gaysamhället" i staden. Jag gillar inte att Melissa pratade med Carro eller är vän med henne men jag biter mig i tungan ännu en gång och bara nickar. Melissa vänder sig om och går in i vardagsrummet igen och jag stänger dörren till toaletten och duschar länge och väl.
Några timmar senare sitter jag och Melissa på stadsbussen ner mot stan. Melissa sitter med mobilen i handen och smsar med Carro och jag sitter och tittar ut genom rutan. Jag sneglar på henne men kollar lika snabbt ut igen. Känner redan hur jag ångrar att jag följde med och hade hellre legat i soffan just nu. De svarta jeansen spänner för magen och den lilla svarta magtröjan sitter fel. Klackarna jag valt skaver redan och sneakersen som står hemma i hallen hade varit bättre. Jag suckar. Melissa ser som alltid bra ut, svarta jeans som sitter sådär snyggt löst på henne och en vit vanlig t-shirt. Hennes mörka långa hår hänger ner över brösten och över tröjan har hon en svart bomberjacka. På fötterna ett par vita sneakers. Bussen stannar till och vi reser oss upp, klockan är runt halv elva och sommarkvällen bjuder på härligt väder. När vi hoppar av möts vi av liv och musik, staden har vaknat till liv och det är människor överallt. Melissa börjar gå mot vår standard bar som vi brukar sitta på innan vi drar ut. Jag följer snabbt efter och upp vid hennes sida och lägger min hand i hennes, hon kollar på mig och ler och fortsätter gå rakt fram. Uteserveringen är full med människor och Melissa släpper min hand när hon ser Carro och de andra tjejerna. De sitter vid ett ganska så stort bord längst in och det blir kramkalas. Jag håller mig tätt bakom Melissa och hälsar på alla men sätter mig ner direkt efter på kanten. Carro drar ner Melissa bredvid sig och det börjar direkt in i en disskusion som jag inte bryr mig om. Bredvid Carro sitter Lina, Cassandra, Erika och Sofia plus några andra tjejer som jag enabrt sett några gånger. Jag tittar ut över de andra borden för att se om där är någon jag känner men ger upp lika snabbt igen. De andra tjejerna sitter i en djup disskusion så jag bestämmer mig för att gå in och beställa en öl istället. Melissa märker inte ens att jag försvinner så jag sätter mig ner inne vid baren och beställer en öl. Bartendern är en ung kille som försöker flörta med mig men jag tackar för mig och går därifrån lika surt som jag kom dit. Stället börjar fyllas med folk och jag märker att människor får gå vidare för borden börjr ta slut. På väg tillbaka till bordet granskar jag tjejerna som sitter där. Det så kallade flatgänget som jag egentligen inte känner, bara genom Melissa. Carro och Melissa är kvar i samma disskusion som när jag gick, jag suckar och sätter mig ner på andra sidan bordet och drar upp mobilen. De andra tjejerna verkar inte göra något försök till samtal och visar tydligt att jag inte får vara med i deras samtal så jag klikar upp facebook och börar scrolla.
45 minuter senare ska vi börja röra oss ner på klubben, vi försöker gå i samlad trupp men inser snart att vi förlorar några påvägen och några tillkommer i gänget. Jag håller mig långt bak och börjar prata med Sofia som ändå är den som är mest vettig av de alla. Melissa ser jag där långt framme med Carro, jag känner mig ledsen hur jag allid ska bli behanlad när vi är ute. Som luft. Spelar ingen roll vilka vi är ute med, Melissa lyckas alltid försvinna och träffa nya männsikor och lämna mig. Men jag är van och skiter i det och fortsätter prata med Sofia om hennes nya jobb. Klubben är redan full när vi kommer dit och kön in är lång, Sofia pratar på om sitt nya kontorsjobb och jag lyssnar med ett halvt öra. Mitt andra fokus ligger på Melissa och Carro, de står några meter fram och pratar och skrattar. Melissa verkar inte ens ha koll på om jag är med eller inte, hon är fullt fokuserad på Carro. Jag skakar bort tanken och försöker intala mig själv att jag bara inbillar mig saker. Inte konstigt att Melissa väljer att vara med Carro istället när jag är så tråkig som jag är. Jag sträcker på mig och säger åt mig själv att skärpa till mig. Legget åker fram och jackan hängs in i garderoben. Dansgolvet är fullt och musiken är hög, det är omöjligt att hålla koll på alla där inne och så fort vi kommer in så tappar jag bort Melissa och Caroline. Sofia och jag bestämmer oss för att gå till baren och köpa en öl och sedan dansa lite. När jag ser mig om ser jag några jag känner och när jag sveper med blicken genom rummet stannar den plötsligt. Där på andra sidan rummet mot väggen står något av det snyggaste tjejen jag någonsin sätt. En lång smal tjej med tatueringar på båda armarna, hennes mörka korta hår ligger perfekt på huvudet och hennes klädsel är on top. Hon har ett par vita jeans som sitter sådär taight men ändå inte, hennes överkropp täcks av ett svart vanligt linne och runt halsen har hon ett långt halsband som går ner till navlen. På fötterna har hon ett par röda sneakers. Vi möts med blicken och hon ler flörtligt mot mig och blinkar till med höger ögat. Jag ler lite nervöst mot henne samtidigt som jag kommer på mig själv med att få fjärilar i magen. Jag vänder mig snabbt om mot baren och skakar på huvudet. Förstår inte vad som precis hände, jag har aldrig tyckt någon annan tjej är snyggare än Melissa. Hon är den snyggaste jag vet.
"Frida, jag måste gå på toa. Beställ en öl till mig" skriker Sofia och lämnar mig själv i baren. Jag ser henne gå iväg genom dansgolvet och jag suckar. Sträcker på mig lite för att trycka mig inåt baren för att få bartenderns uppmärksamhet. Folket knuffas och skriker och jag är påväg att ge upp när jag känner hur någon ställer sig bakom mig och trycker mig sakta inåt baren. Jag blir varm i kroppen och känner för första gången på kvällen att Melissa förstått vad hon håller på med utan att jag behöver säga till henne. Automatiskt drar jag min högra hand och stoppar ner den i Melissas bakficka och trycker hennes rumpa närmare min.
"Hej"
Jag vänder mig hastigt och snabbt om för att inse att det inte alls är Melissa som står bakom mig. Framför mig står den snygga tjejen som jag några minuter tidigare mött med blicken genom rummet. Musiken i rummet höjs, människor skriker och sjunger med och värmen slår emot mig. Jag blir stum och vet inte vad jag ska göra eller ta mig åt. Tjejen framför mig ler lite smått och står där hur självsäkert som helst. Jag försöker få fram några ord men känner hur jag börjar bli torr i munnen. Hon skrattar till och säger:
"Hej, mitt namn är Malin och jag tycker du ser riktigt snygg ut!"
Hon sträcker fram handen mot mig som om hon vill hälsa på mig, jag tar upp min hand, torkar av den mot mina jeans och tar sedan hennes hand i min och skakar om.
"Hej, jag heter Frida"
Malin nickar och ler och tittar upp mot baren, hon får genast ögonkontakt med bartendern.
"En öl va?"
Hon tittar ner mot mig och jag nickar stumt. Fortfarande i chock över vad som har hänt står jag där som ett fån och vet inte vad jag ska göra. Malin tar emot två öl och ger den ena till mig. Jag får fram ett tyst tack och dricker en klunk. Vi blir kvar stående vid baren, människorna har flyttas från baren till dansgolvet så nu kan man stå där utan att behöva trängas. Utan att jag hinner med så är jag och Malin snart inne i en djup disskusion om hurvida katter eller hundar är bäst. Hela tiden märker jag hur Malin kollar in mig, synkar mig i smyg från topp till tå och hennes ögon glitrar till när jag skrattar. Jag känner mig för första gången på hela kvällen glad och är överlycklig att någon ens vill prata med mig. Melissa finns inte alls i mina tankar förrän jag i ren hast tittar ut mot dansgolvet och ser en frågande Melissa stå vid sidan av dansgolvet och titta på mig. Jag stannar upp i det jag säger och vinkar mot henne, inombords känns det som jag gjort något fel samtidigt som jag vet att jag inte gjort det. Jag ser hur Melissa börjar gå mot oss och snart är hon framme hos oss och ställer sig vid min sida. Hon tar sin hand om min höft och visar bestämt mot både mig och Malin att jag är hennes egendom. Jag harklar mig och säger:
"Malin, detta är min flickvän Melissa. Melissa det är Malin"
Malin sträcker fram sin hand mot Melissa och Melissa sträcker motvilligt fram handen och hälsar och tittar sedan på mig.
"Vart tog du vägen, du bara försvann?"
Melissas blick är iskall och hon släpper inte min blick. Jag tittar på henne och känner mig skamsen. Att jag alltid bara ska göra fel. Jag öppnar munnen för att säga något men hinner inte innan Malin säger.
"Öhhh, det var trevligt att träffas Frida"
Jag sliter mig från Melissas blick och möter Malins.
"Detsamma. Och tack för ölen"
Malin ler och ger mig en blink med höger ögat innan hon vänder sig om och går sin väg. Jag ler och tittar efter henne.
"Helt jävla otroligt, tror du inte jag är dum i huvudet?"
Jag vaknar till och tittar återigen på Melissa. Denna gången är hon svart i blicken. Jag tittar ner i golvet och känner hur kroppen drar ihop sig.
"Melissa, vi pratade fakiskt bara... Hon kom fram och hälsade" säger jag och tittar upp igen med en ledsen blick. Melissa skakar på huvudet.
"Hon bjöd för fan dig på öl Frida" skriker Melissa då och jag ser hur hon börjar bli mer och mer arg. Jag känner mig ledsen och svarar inte, ännu en gång har jag bara gjort fel. Jag tar ett steg mot henne för att försöka krama henne men hon backar och vänder sig sedan om och går sin väg. Kvar står jag och känner mig som världens mest värdelösaste människa.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
LindaAmandaa
14 aug 16 - 22:19
(Har blivit läst 427 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord