Bortom rimligheten |
Du säger att du inte tror på himmelen
Eller livet efter döden.
Utan att blinka
Du får det att se så självklart ut
När du världsvan levererar svaret på livets stora fråga.
Du vill tro. Du vill det.
Men du litar mer på ditt förnuft.
Ändå är det något längst där inne,
bortom rimligheten.
Och detta något är det som håller dig levande.
Kanske är det inte tro,
Utan snarare hopp?
Detta räknar jag inte som en dikt utan snarare en samling tankar om en god vän.
|
|
|
|