Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~ JULSPECIAL ~ Kim&Cat - Romeo&Bambi

I don't want a lot for Christmas
There's just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is...
You


”Helvetes jävla skitugn!” Cats upprörda skrikande från köket fick mig att med en suck överge julgranspyntandet och skynda ut till lägenhetens hjärta för att se vad min hetsiga flickvän höll på att bränna upp den här gången. Det jag fick skåda då jag entrade köket var en mycket ilsken Cat som stod och hoppade argt upp och ned medan hon förbannade en plåt med brända pepparkakor.
”Jävla skitugn, jävla skitpepparkakor, jävla skitjul!” Ilsket tog hon upp en svart pepparkaka från plåten och kastade den i väggen. ”Dra åt helvete, jag hatar julen!”
”Hade du på för hög värme på ugnen nu igen?”
Cat svor lågt innan hon vred på huvudet och betraktade mig med uppgiven min.
”Jag suger på att baka”, suckade hon tungt och synade sen den sorgsna synen av de svarta pepparkakorna på plåten. ”Jag suger på att julpynta, jag suger på att köpa bra julklappar, jag suger på julfirande överhuvudtaget.” Trött lutade hon huvudet i händerna. ”Jag vill så förbannat gärna att den här julen ska bli den bästa någonsin. Men jag vet inte hur det ska gå till när allting bara går åt helvete hela tiden.”
Hon hade en poäng där: ingenting gick sannerligen enligt planerna den här julen. Inte en endaste liten skymt av snö fanns i luften, utan istället hemsöktes världen av regn och regn och mer regn. Det var kallt och ruggigt och svart som i en säck utanför, ingen av oss hade nog med pengar för att köpa dyra julklappar och vår gran kunde ha sett snyggare ut. Jag hade skickat ut Cat på uppdrag att hitta den perfekta granen, men hennes ömkliga ekonomi hade endast tillåtit något som liknade en risig enbuske. Dock hade jag lovat henne att det var den vackraste granen någonsin och sen gett mig in i kampen med liv och lust för att försöka pynta den så den i alla fall såg respektabel ut.
Men jag kunde inte ens övertyga mig själv om att vår julbonad var fin att vila ögonen på; med allt det där hejdrundrans pyntet liknade den en översminkad hora.
Med en suck gled jag bort mot min flickvän och la armarna om henne, lutade mig försiktigt mot hennes rygg.
”Du har gjort så gott du kunnat, det har vi alla”, mumlade jag lågt mot hennes väldoftande nacke. ”Vad mer kan någon begära?”
”Jag vill ju bara att han ska få det bästa”, viskade Cat hest. ”Jag vill inte att han ska se tillbaka på sin barndom och minnas en jul som gick totalt åt skogen.”
Jesse… Suckande slöt jag ögonen och såg Cats lillebror för min inre syn; den söta och oskyldiga lilla pojken som inte gjorde en fluga förnär eller ville någon här i världen något ont. I gengäld hade han fått ett helvete till liv.
”Vi kommer fixa det här”, viskade jag lågt och lät läpparna försiktigt vidröra Cats nacke. ”Vi kommer ge honom en julafton att minnas.”
”Come on, Kim, vår julgran är en buske, vårt julpynt är malätet med råttskit på och jag kan inte ens lyckas baka en plåt pepparkakor utan att bränna vid dem. Vad fan är det att minnas egentligen?”
Försiktigt rätade jag på mig och vände henne mot mig så jag kunde se in i hennes vackra rådjursögon.
”Men han har oss, älskling”, viskade jag lågt och såg hennes ögon bli en aning fuktiga. ”Han har en familj att luta sig tillbaka på nu och det är trots allt det viktigaste. Vi älskar honom och det vet han.”
När den första tåren lämnade Cats ena ögon lutade jag mig försiktigt fram och kysste bort den.
”Okej att vi kanske inte kan ge honom de bästa leksakerna som finns att köpa, eller låta honom få dansa runt en jättefin gran eller se på jättefint julpynt. Okej att vi kanske inte kan baka värsta jullunchen att mätta hans mage med eller att vi inte kan bygga fina pepparkakshus. Men vi är en familj, Cat, han har två personer som älskar honom mest i hela världen, som skulle kunna dö för honom, och det är faktiskt det absolut finaste vi kan ge honom i julklapp. När han ser tillbaka på den här julen kommer han inte minnas den där risiga busken i vardagsrummet eller doften av brända pepparkakor från köket; han kommer minnas hur ofantligt älskad han var av oss, och då fortfarande är.”
När hon sen snyftande slog armarna om mig placerade jag bara mjukt mina runt henne och tryckte henne försiktigt intill mig, kysste bort tårarna från hennes kinder.
”Vi kommer få en toppenjul tillsammans”, viskade jag lågt och hörde henne snyfta mot min axel. ”Och när vi ser tillbaka på den om några år kommer vi minnas den med glädje.”
”Jag älskar dig, Kimberly, mest i hela jävla världen!”
”Jag älskar dig också, Cat.”

***
I don't want a lot for Christmas
There's just one thing I need
I don't care about the presents
Underneath the Christmas tree
I don't need to hang my stocking
There upon the fireplace
Santa Claus won't make me happy
With a toy on Christmas day
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you
You baby


”Det borde vara lag på att det inte får regna dagen innan julafton.”
”Det borde vara lag på att det inte får regna när det officiellt är vinter.”
”Jag skiter i om det regnar under vintern eller inte, bara det inte regnar och är snö på självaste julafton så är mitt liv komplett.”
”Jag trodde du hatade snö?”
”Det gör jag också, men på julafton gör jag ett undantag; då hatar jag regn.”
Med en suck vände jag blicken bort från fönstret och den patetiska syn som mötte oss utanför. Det var kvällen före julafton och regnet öste ner medan blåsten ven och slet i knutarna på hyreshuset. Så trots att jag, Bambi och Izzie gjort vårt bästa för att skapa julstämning, så kände ingen av oss av den för fem ynka korvören. Och all var det där förbannade regnets fel!
”Vad fan ska man med mössor, vantar och halsdukar till när det inte finns någon snö man kan skydda sig från med dem?” svor Bambi tyst och blängde hatiskt på skyfallet utanför. ”Jag skulle fan sälja min syster för att få ha lite hederligt snöbollskrig!”
Jag gav honom ett snett flin medan jag lät blicken svepa runt i lägenheten, som årstiden till ära gick i rött och grönt.
”Du hatar ju snöbollskrig också, Bambi älskling.”
”Sluta märka ord för i helvete, jag vill kasta snöboll för det ska man göra under julen!”
Skrattande slog jag armarna om honom, drog honom bort från fönstret och ner i soffan. När han protesterade pressade jag mina läppar så hårt mot hans att han blev mjuk som vax under mig och istället slog armarna om mig, pressade min kropp mot sin egen.
”Mmm”, spann han nöjt mot mina läppar och log sen mot mig då jag lyfte huvudet och såg in i hans blå ögon. ”Snö i all ära, men bara jag får ha dina läppar mot mina under julafton så kommer jag vara lycklig ändå.”
Flinande körde jag ner näsan i hans halsgrop och drog in den ljuva doften från hans hud.
”Du är så lättköpt, älskling.”
”När det gäller dig ja. Du känner inte för att köpa mig lite mer genom att ha högljutt och extremt våldsamt dagen före dopparedagen-sex med mig?”
”Hur lockande den tanken än är så kommer Izzie hem när som helst, och vi vet ju båda hur det gick förra gången hon kom på oss med att ha förspel ute i köket.”
Skrattande mindes vi tillbaka till den dag för länge sen då Izzie kommit på mig och Bambi med att hångla vilt ute bland kastrullerna.
”Hrm, okejdå”, grymtade Bambi och flätade samman fingrarna bakom min nacke. ”Men jag går bara med på det om du lovar mig att vi ska ha det där sexet så fort min kära syster inte är ett problem längre.”
”Jag vore en idiot om jag sa nej.”
”Som fan att du vore!”
Med ett leende lyfte han ansiktet och strök med läpparna mjukt över mina, fick mig att för en sekund glömma den annalkande Izzie och vilja slita av honom kläderna istället. Men när min tunga sjönk in mot hans satte han händerna mot mitt bröst och knuffade mig bakåt.
”Vi kan ju alltid börja med pepparkakshuset så länge”, sa han och jag drog efter andan, försökte få den delen av min hjärna som gått i dvala så fort han kysst mig att börja fungera igen. ”Min syster kommer flå oss levande om det inte är färdigt tills hon är tillbaka.”
”Vi ska inte överväga det där sexet i alla fall då? Jag tror nämligen jag just glömde varför det är så farligt att Izzie kommer på oss igen.”
Bambi skrattade hest och reste sig från soffan, sträckte ut en hand och drog upp mig på fötter.
”Imorgon ska jag klä ut mig i endast en stor, röd rosett och låta dig göra vad du vill med mig”, lovade han spinnande och strök med läpparna över min hals, fick mina knän att skaka. ”Men först operation pepparkakshus.”
”Vi är båda kåta men är ändå duktiga och gör pepparkakor bara för att din syster sagt åt oss att göra det.”
”Vi är fan inte normala.”
”Det har vi aldrig varit.”

***
I won't ask for much this Christmas
I don't even wish for snow
I'm just gonna keep on waiting
Underneath the mistletoe
I won't make a list and send it
To the North Pole for Saint Nick
I won't even stay awake to
Hear those magic reindeers click
'Cause I just want you here tonight
Holding on to me so tight
What more can I do
Baby all I want for Christmas is you
Ooh baby


”Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.” Med ett leende slog jag ihop sagoboken och såg ner på den blonda lilla pojken som låg med huvudet i mitt knä och andades lugnt. När han sen vände ansiktet mot mig och gav mig ett varmt leende smälte mitt hjärta i bröstet. Vackra, älskade lilla pojke.
”Tror du på tomten, Kim?” frågade han och jag höjde ena ögonbrynet.
”Tjaaa”, sa jag undvikande. ”Varför undrar du det?”
”För att killarna i grannhuset säger att tror man på tomten är man en tönt.” Hans bruna ögon mörknade. ”De säger att jag är en mes bara för att jag tror på tomten.”
”Men älskling, du får tro på exakt vad du vill. Strunta i grannpojkarna, de vet ingenting i alla fall.”
”Men tror du på tomten, Kim?”
Hur skulle jag kunna tala sanning?
”Det är väl klart att jag gör”, log jag varmt och strök honom över den tjocka kalufsen. ”Och jag är övertygad om att när du sover inatt kommer tomten med alla sina renar och lägger julklappar till dig under granen. Så när du vaknar imorgon kommer du ha massor av spännande paket att öppna.”
Jesses mörka ögon glittrade till och han satte sig upp, såg mig i ögonen.
”Tror du det?” viskade han och glädjen jag hörde i hans röst fick mig att vilja gråta. Tänk så lätt det är att glädja ett litet barn.
”Jag tror inte, jag vet.”
Då slog han armarna om mig och borrade in sitt lilla ansikte mot mitt bröst, fick hjärtat i mig att slå kullerbyttor av glädje och kärleken att spraka i mitt inre. Så när jag böjde ner huvudet och kysste hans hjässa kändes det så himla rätt. Du är mer än en bror för mig, älskade Jesse, du är allt och lite till.
”Jag älskar dig, Kim”, viskade den lille pojken mot mitt bröst. ”Tomten har redan gett mig allt jag önskat mig: han gav mig dig och han gav mig Cat.”
Åh, våga inte försvinna ur mitt liv, aldrig någonsin, Jesse!
”Och tomten har redan gett mig allt jag någonsin önskat mig: han gav mig en bror.”
Så när jag en stund senare nattat honom och Cat dök upp vid min sida, betraktade den blonda pojken i sin säng log jag.
”Vi ska ge honom den bästa julen någonsin imorgon”, viskade jag lågt och såg Cats drag mjukna. ”Vi ska ge honom en jul att minnas så länge han lever.”

***

All the lights are shining
So brightly everywhere
And the sound of children's
Laughter fills the air
And everyone is singing
I hear those sleigh bells ringing
Santa won't you bring me the one I really need
Won't you please bring my baby to me...


Izzie hade hatat vårt pepparkakhus. Jag hade inte klandrat henne. Vi hade faktiskt försökt göra något bra av vårt projekt, men saker som extremt hånglande och smekande hade gång på gång kommit mellan oss och pepparkaksbakandet. Det som kom att bli vår slutprodukt dög inte ens att kallas pepparkakshus; taket hängde in, väggarna buktade inåt och glasyren hade runnit helt fel. Dessutom hade vi inte hittat några non-stop att dekorera taket med, så vi hade endat upp med en burk polkagrisar som vi försökt göra något bra med. Men åt Izzie dög det inte.
Så därför satt jag nu inne i det som på senare tid kommer att bli mitt och Bambis rum och betraktade det failade projektet som stod på skrivbordet. Men trots att det var missbildat och sannerligen inte ätbart så fyllde det mig med en obeskrivlig värme. För det var något jag och min pojkvän hade åstadkommit tillsammans.
Jag älskar dig för alltid, Bambi.
”Du är vacker i profil.”
Leende vred jag på huvudet och såg Bambi som stod lutad mot dörrkarmen och log skevt mot mig. Han hade varit och duschat och lämnat överkroppen bar. Det svarta och blonda håret hängde ner i hans ansikte och skymde en aning av de blå ögonen, och vattendroppar glittrade på hans brunbrända, nakna hud.
”Kom hit.” När jag sträckte ut mina armar efter honom lydde han och gled fram till mig. Så fort hans bara hud nuddade min sändes små pilar av förväntan genom min kropp, fick mig att skälva till och Bambi att le.
”Min prinsessa.” Hans hesa röst fick mig att sluta ögonen och stöna, och när han sen la sig över mig och hans kropp passades in i min slog mitt hjärta dubbla slag. Hans läppar utforskade min brännheta hud och fick mig att kvida av förväntan.
”Tror du det blir en bra julafton imorgon?” viskade han och jag slog upp ögonen, såg in i hans blå och log, drog en hand genoms hans fuktiga frisyr.
”Det vet jag att det blir”, sa jag mjukt.
”Hur kan du vara så säker?”
”Tja.” Mina fingrar silades genom hans hår och han slöt ögonen, suckade lågt och lutade sen pannan mot mitt bröst, kuttrade helt lätt. ”Jag har ju redan dig så jag tror faktiskt inte det kan bli
Bättre.”
”Jag älskar dig, Romeo.”
***

Oh I don't want a lot for Christmas
This is all I'm asking for
I just want to see my baby
Standing right outside my door
Oh I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
Baby all I want for Christmas is...
You


Det var ingen perfekt julafton. Ute snöade det fortfarande inte även om regnet upphört, vår jullunch var sannerligen inte den mest påkostade eller den mest vällagade, vårt pepparkakshus hade ramlat under natten, vår enbuske till julgran såg om möjligt ännu sorgligare ut och pakethögen kunde ha varit större.
Men för oss var det den underbaraste julen någonsin. Att väckas av en överlycklig Jesse i ottan som hoppat upp i vår säng och kvittrande gallskrikit om ”julafton, julafton, julafton!” och sen släpats med ut till vardagsrummet för att klämma och känna på alla paketen, mumla om ”vad kan det vara, vad kan det vara?” för att sen äta julgröt till frukost i köket. Att se den lille pojken fullkomligt stråla av glädje var nog för att göra mig varm i själen, och när jag senare hittade Cat gråtandes i badrummet förstod jag att det var nog för henne också.
”Tack, Kim”, snyftade hon då jag lagt armarna om henne. ”Du har gett mig den underbaraste presenten någonsin! Du har gjort min bror lycklig.”
Leende kysste jag hennes panna och såg in i hennes bruna ögon. Lika vackra som första gången jag såg dem.
”När ni är lyckliga är jag lycklig”, sa jag och Cat suckade, kysste mig så hårt att jag såg stjärnor.
”Jag slår vad om att vi inte kommer få kontakt med honom på resten av kvällen”, fnittrade hon och lutade sin panna mot min. ”Den där leksaksbrandbilen du gav honom kommer sannerligen hålla honom sysselsatt för resten av dagen. Sen lär han däcka i soffan med alla sina presenter runt sig.”
”Eller så blir han hyperspeedad efter allt godiset du gav honom. Du vet hur han blir av för mycket socker.”
”Men på jul får man fetta hur jävla mycket man vill!”
”Det borde det vara lag på!”
Skrattande kramade vi om varandra då ett illtjut hördes från vardagsrummet och fick oss båda att i rasande tempo lämna badrummet och sladda ut för att se vad som fått vår bror att skrika sig hes.
”Kom och kolla, kom och kolla!!”
Jesse var alldeles röd i ansiktet av upphetsning och skuttade vilt uppochned framför fönstret medan han pekade ut mot världen utanför.
”Det snöar, det snöar!”
Va!?”
Vi tvärnitade båda framför fönstret och stirrade ut på världen… och tappade våra hakor. För Jesse hade rätt; ute föll snön lätt, vit och alltid ny ned från himlen och lade sig som ett tunt och gnistrande täcke på den frostiga marken. Så vi fick vår vita jul till slut.
Leende la jag ena armen om Cats axlar och lutade skrattande mitt huvud mot hennes, rufsade om Jesse i håret.
”Jo, tamejfan om det inte gör det”, log jag och Jesse pep av förtjusning.
”Vi måste ut nu och ha snöbollskrig!” tjöt han och släppte det han hade för händer, rusade mot dörren. ”Kom då!”
Och medan han tog på sig ytterkläderna vände jag mig mot Cat och såg in i de vackraste ögonen i hela världen.
”God Jul, Cat”, viskade jag leende och la armarna om hennes hals, kände hennes ringlas runt min midja. ”God Jul.”
”God Jul, Kimberly.”
Och till ljudet av Jesses upphetsade flämtningar förenades vi i en kyss.
***

All I want for Christmas is you... baby

Jag tror faktiskt att det var just den här dagen som jag för första gången insåg hur lycklig jag var. Efter att vi tre satt oss ner och öppnat presenter, skrattat och sjungit med i alla sånger, dansat runt granen och ätit julmiddag, hade Izzie lämnat oss för en stund för att gå över till ett par vänner. Och jag hade placerat mig på balkongen insvept i ett par lager kläder och bara betraktade julvärlden framför mig. Det var för första gången på länge frostigt och kallt i luften och den barnsliga delen av mig hoppades innerligt att vi skulle få snö, skulle få den där vita julen vi alla tre så desperat suktade efter.
”Tar du igen dig?”
Bambis röst fick mig att småle, och när han sen smög armarna om mig bakifrån och lutade hakan mot min hjässa visste mitt leende inga gränser. Jag mår så bra med dig.
”Jo, det kan man väl kalla det”, skrattade jag lätt och kände hans läppar mot mitt huvud. ”All den där glöggen fick världen att gunga en aning.”
”Ska jag vara ärlig är jag säker på att Izzie spetsade den.”
”Skulle inte förvåna mig, din syster är galen.”
”Galen och helt underbar.”
”Oja.”
Med ett skrockande läte slog han sig ned i mitt knä och lutade sin något kalla kind mot min.
”Tänk om vi kunde stoppa tiden”, mumlade han och jag slöt ögonen. ”Om vi kunde stanna här alltid.”
”Fast om vi kunde det skulle det inte vara så speciellt som det är nu.”
”Sant.”
En stund satt vi bara tysta och lyssnade till varandras andetag, men så plötsligt hörde jag Bambi flämta till.
”Romeo, öppna ögonen!”
”Huh?”
”Det snöar, Romeo, det snöar!”
Förvånat slog jag upp ögonen och såg mig snabbt omkring. Och så föll min blick med ens på de vita små snöflingorna som sakta men säkert dalade ner från skyn. Förundrat såg jag upp mot himlen och betraktade det vita undret som regnade ner därifrån, klädde hela vår värld i vitt. Och så insåg jag med ens hur perfekt allting var.
”Ja, det snöar, det snöar.”
Bambi vände med ens ansiktet och pressade sina läppar mot mina, fick mina ögon att falla ihop igen och mitt grepp om honom att hårdna.
”God Jul, jag älskar dig”, suckade han lågt med ett leende och jag gnuggade mjukt min näsa mot hans.
”God Jul, Bambi.”

OCH GOD JUL PÅ ER ALLA LÄSARE!!! :D
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
_Live_life_ - 26 dec 09 - 00:36
god jul :)
eller ja, god juldag blir det nu..
denna var kalasmys.
lika härligt som julmust.
och tro mig, det är ett riktigt jävla bra betyg :D
WalkingTheDemon - 25 dec 09 - 16:15
Awwwwww :''D
Pumisa - 24 dec 09 - 10:33- Betyg:
God jul!
Åh detta fick mig i julstämning.
Jag har tårar i ögonen och sitter och ler.
Jag är alldeles varm inombords.
Tack å tack!
Jurrie - 24 dec 09 - 00:35- Betyg:
ååååååååååååh gud.
Detta är vad jag kallar jul 8D
Gooooood jul (:
Mp3 - 23 dec 09 - 22:36
Det här är vad jag kallar för att komma in i rätt julstämning!
Jag förstår inte hur du alltid, alltid lyckas skriva så obeskrivligt fantastiskt <3

OCH GOD JUL PÅ DIG MED, UTOMJORDING!
NeMriA - 23 dec 09 - 20:16
ÄÄÄHÄÄHÄHÄ ;_______; fint att jag har hållit på med hur mycket julgrejer som helst idag, men det var det här som gjorde att jag fick lite julkänsla o.o
TACK SNÄLLA DU *bugar och bockar*
uhuhuhuh, bambi <3
uhuhuhuUHUHUH *blir störd och trillar ihop på golvet, unable to keep writing*
InTheShadows - 23 dec 09 - 15:45- Betyg:
AAAAAAAAAAH, JAG GRINADE :(
PsychicPlay - 23 dec 09 - 14:37- Betyg:
åhgud, du får mig att sitta och storgråta
så jäkla fint, att dom fick en underbar jul och fick vara lyckliga
ja, jävlar.
godjul <3
ilenna - 23 dec 09 - 13:52
skitbra :D vad kul att äntligen få läsa om romeo och bambi igen :') och du skriver underbart som vanligt. helt delen var jätte mysig och rolig :)
god jul på dig med :D
saraarbast - 23 dec 09 - 13:38- Betyg:
ÅÅÅÅÅHHHHH! SÅ HIMLA BRA!
God jul till dig också <3
xSuperCookieDuck - 23 dec 09 - 13:19- Betyg:
Wiiieee, mega super bra :D
GOD JUL! :D

Skriven av
EMORAiNBOW
23 dec 09 - 13:08
(Har blivit läst 374 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord