Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

[TwilightFF] - Mary Alice Brandon. Del 4.

En ny del om Alice :) Kommentera gärna :D
<3


Jag somnade gråtandes i Beatrice famn den natten. Hon hade sagt hejdå till Carl så fort hon hade fått reda på att mina föräldrar tänkte skicka iväg mig. Sedan hade vi gått hem till henne och suttit i hennes rum och pratat, tills hennes mamma kom in och sa till oss att vi skulle sova. Vi hade pratat lite till, och jag hade gråtit medan Bea vaggade mig i hennes famn, tills jag somnade.

Jag vaknade upp i hennes säng nästa morgon. Solen lös in genom fönstret och jag suckade. Ännu en dag närmare söndag. Jag satte mig upp och såg att Bea inte befann sig i rummet. Det var ingenting ovanligt precis, jag sov alltid längre än vad hon gjorde. Jag sträckte på mig och gäspade innan jag klev upp ur sängen. Jag hade inte hunnit gå hem och hämtat kläder, så jag hade lånat ett nattlinne av Bea. Jag tog hennes morgonrock som hängde på sänggaveln och gick ut ur rummet.

"Bea?"

"Jag är i köket, Al"

Jag gick in i köket och såg henne sitta på en av stolarna runt det avlånga bordet som stod mitt i det lilla köket. Jag satte mig ner mittemot henne och hon gav mig en bit bröd som jag smörade medan hon tittade på mig med stora ögon.

"Vad?"

Jag tittade på henne med en irriterad blick, men brast sen ut i skratt. Jag kunde inte vara irriterad på Bea.

"Jag undrar bara när jag får träffa dig igen"

Åh. Jag visste inte vad jag skulle svara, eftersom jag inte vet när jag får träffa min bästa vän igen. Eller, jag kan ju träffa henne så mycket jag vill tills på söndag. Uh, jag ville inte ens tänka på det. Bea sträckte ut sin hand över bordet, mot mig, och jag tog den i båda mina.

"Jag kommer att sakna dig, Al"

"Jag kommer att sakna dig också"

Mer än vad ord kunde beskriva. Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne. Och Cynthia.

När jag hade ätit upp min frukost, gick jag hem. Mamma och pappa undrade säkert vart jag hade tagit vägen, även om de säkert har förstått att jag sov över hos Bea inatt. Jag måste ju passa på. När jag kom hem mötte mamma mig i dörren med Cynthia hängandes i benen.

"Var har du varit?"

"Jag sov över hos Bea"

Jag gick förbi mamma in i vardagsrummet och satte mig ner i en av sofforna.

"Jag vill att du ska vara hemma resten av veckan. Vi vill tillbringa så mycket tid som möjligt tillsammans med dig innan du åker"

Jag blängde ilsket på mamma, som hade följt efter mig. Men Cynthia var inte med henne. Hon lekte ute i köket, jag kunde höra henne greja med grytorna.

"Hur kan du ens säga så mamma?! Det är ert fel att jag ska åka, och tills jag ska åka så tänker jag umgås med vem jag vill. Och ni står längst ner på den listan"

Om det inte hade varit för min lillasyster, hade jag inte kommit hem.

"Mary, jag har redan sagt att vi gör det för ditt eget bästa. Du behöver hjälp"

Hon satte sig ner i soffan bredvid mig, men jag reste mig upp strax efter att hon hade satt sig.

"Jag behöver ingen hjälp har jag ju sagt. Och mamma, snälla, sluta kalla mig Mary"

Jag rusade in på mitt rum och stängde dörren bakom mig. Jag orkar inte. Jag vill inte åka någonstans. Jag vill stanna hemma. Idag är det torsdag, vilket betyder att det bara är tre dagar kvar. Kan inte någon bara väcka mig, så jag slipper den här mardrömmen? Jag la mig ner på min säng, knep ihop ögonen och nöp mig själv i armen. Jag öppnade ögonen igen. Men jag var fortfarande fast i mardrömmen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
kiww - 23 aug 09 - 20:05
Bra :)
Sandra353 - 23 aug 09 - 18:53- Betyg:
ohh så bra, och jag längtar tills nösta del. Stckars Alice
izzzzy - 23 aug 09 - 11:33- Betyg:
Jätte bra! :)
Joseephineh - 23 aug 09 - 10:01- Betyg:
oooh. liiiika bra som vanligt ! :D:D<3

Skriven av
Evvi
23 aug 09 - 00:11
(Har blivit läst 267 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord