Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~Amortentia~ kapitel två

Kapitel två, ” a night to remember”

Lördag, äntligen! Trodde aldrig jag skulle längta så mycket efter en helg, kändes nästan undligt att tänka så, men efter en vecka av de jobbigaste skolvecka jag varit med som jag varit med om. Ron låg up och ner i soffan och andades tungt, klockan var nästan åtta och nästan alla sov trotts helgen, skolan var en mardröm och med alla omständigheter fanns det inte mycket annat att göra en att sova. Jag satt och såg på Harry som var uppslukad av den där boken igen, jag suckade.
”Vad?” Frågade Harry och stängde boken.
”Det finns inget att göra, jag tror jag blir galen över att bara sitta här” sa jag och reste mig upp.
”Ja, vi får inte plats alla tre under osynlighetsmanteln längre, vilket är synd” sa Harry och reste sig för att sätta sig bredvid Ron.
”Ni kan gå ut en stund, jag kommer nog inte här ifrån ändå” sa Ron och gäspade, Harry nickade och gick upp för att hämta manteln. Ron gick till och med upp och la sig när Harry kom ner. Trotts att det bara var vi två var det betydligt trångt under manteln, efter några minuter stötte vi på två vakter. Harry snurrade runt och tryckte mig in mot väggen så att vakten kunde gå förbi oss. Han stannade upp och jag tvingades kramas för att kunna få plats på den lilla platsen mellan väggen och rustningen. Jag såg upp på Harry som till min stora förvåning såg ner på mig, vi stod så nära att våra näsor nuddade varandra. Jag kände hur jag rodnade och såg ner igen, när han försvann väntade jag på att Harry skulle släppa mig, men det gjorde han inte. Jag såg upp igen, han såg ner på mig som om jag vore något ur en dröm. Han lutade sig ner mot mig, mitt hjärta slog fortare och fortare, vad händer? Han slöt ögonen och forsätte luta sig ner mot mig, jag la mina armar runt hans nacke och bemötte kyssen som följde. Hans händer smekte min rygg och hans högra hand strök igenom mitt hår. Hans tunga letade sig in i min mun och han snurrade runt så jag stod mot väggen och han farmför mig. Han knäppte upp min blus och smekte över min mage, jag lutade tillbaka huvudet och njöt av hans varsamma rörelser med fingrarna över min mage och mina bröst. Tiden flög iväg och tillslut stod vi bara och såg på varandra under manteln, han gav mig en lätt kyss innan han hjälpte mig att knäppa blusen och vi började gå tillbaka mot uppehållsrummet.
När vi kom upp var det helt tomt, jag var glad nu över att Ron hade gått och lagt sig, kunde varit svårt att förklara hur jag såg ut, speciellt i håret som nu stod åt alla håll. Harry såg på mig och verkade bekymrad.
”Nu då?” Frågade han, jag såg på honom och kände efter, jag hade alltid gillat Harry som en vän, vad jag redo för mer? Jag såg på honom och kände hur viljan att kyssa honom igen kom över mig. Jag gav honom en snabb puss på kinden.
”Vi får väll se” sa jag och gick upp mot uppehållsrummet.

Dagen efter gick jag upp tidigt och drog tag i Ginny och berättade vad som hade hänt, Ginny blev nog lite sårad men jag hade ingen annan att prata med.
”Gillar du honom?” Frågade hon när jag var klar med att förklara för henne.
”Ja” sa jag och det var sant, jag gillade honom, men jag visste ju inte så vilket sätt.
”Vad är då problemet?” Frågade hon och log mot mig, jag ryckte på axlarna och vi började gå ner mot stora salen för att äta frukost. Vi säte oss med Harry och Ron som redan satt där, det var Quidditch uttagningar idag så Ron var mer nervös än jag någonsin sätt honom. Harry verkade inte veta vad han skulle göra när jag slog mig ner bredvid honom, det gjorde inte jag heller så vi uppförde oss som om inget hade hänt kvällen innan. Efter frukosten gick vi alla ner mot Quidditch planen, jag hade bestämt mig för att stötta Ron under uttagningarna, jag var inte ensam dock med att stötta Ron, Luna och Lavender satt också där nere och väntade på att det skulle börja.

Efter uttagningarna hade både Ginny och Ron fått platserna dem sökt efter, Ron fick sin efter lite hemlig hjälp från min sida, men det skulle förbli min lilla hemlighet. Ron och Ginny var så uppe i deras samtal om hur kul det skulle bli att spela i Quidditch laget så att dem inte märkte när jag och Harry började gå mot båthuset istället. Vi gick under tystnad en stund och när vi började närma oss tog Harry tag i min hand. Jag vände mig mot honom och log, vi gick hand i hand en stund tills Harry stannade och fick då även mig att stanna. Han såg ner på mig och verkade undra något, jag kunde inte läsa tankar så jag visste inte vad.
”Hermione, hur känner du för mig?” Frågade han, jag öppnade munnen för att svara, men stängde den igen.
”Hermione?” Jag visste att jag måste svara honom.
”Harry jag, jag vet inte hur jag känner… jag gillar dig Harry men” jag slutade prata, jag visste inte hur jag skulle förklara det, Harry tog min andra hand och drog mig nära honom.
”Jag vet hur jag känner” sa han och kysste mig, jag besvarade kyssen, vilket jag visste var ett misstag eftersom jag inte visste helt vad det var jag ville från Harry. När han släppte taget om mig log jag mot honom. Samma känsla som igår bubblade upp igen jag kastade mig om honom och höll om honom och viskade.
”Harry, jag gillar dig mycket, ge mig lite tid att vänja mig bara” Harry la armarna om mig och pussade mig på kinden. Jag bröt upp kramen och pussade honom lätt på munnen.
Jag och Harry kom upp i uppehållsrummet och säte oss med Ron och Ginny som inte verkade ha märkt att vi försvann över huvudtaget.


hoppas ni gullar den =)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
LisaHoglund - 18 aug 09 - 17:40- Betyg:
Jag börjar misstänka varför den heter "Amortentia" ;) haha.
I alla fall så är det jättebra skrivet, spännande handling plus att du skriver målande, så att man ser allting framför sig. Jag längtar till nästa del! Maila igen? :D

Skriven av
Lauren
18 aug 09 - 16:52
(Har blivit läst 324 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord