Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

~ Min spegelbild ljuger del 2

När jag kom ut lös solen och det var härligt väder. Skolan började på måndag och idag var det söndag. Jag var nervös. Plötsligt märkte jag hur kopplet ryckte till och Vilja väckte mig ur mina tankar. Då upptäckte jag att vi var vid parken där jag alltid brukade släppa henne lös.
”Du är kanske inte en sån dum hund i alla fall” mumlade jag och böjde mig ner för att knäppa loss kopplet. Vilja mötte min blick och väntade lydigt på mitt kommando. ”Seså, spring!” Och i samma satte hon av i full galopp. Jag skrattade till och tände en cigg.
”Har du en cigg o bjuda på?” Hörde jag plötsligt bakom mig och jag vände mig chockat om. Pratade någon med mig?
”Ehm. Ja visst” sa jag och räckte över ciggpaketet till killen framför mig. Han drog undan sin snelugg och mötte mig med ett leende.
”Tack. Elias var namnet” sa han och tände ciggen med en van hand.
”Tobias” sa jag och sträckte på ryggen.
”Trevligt och träffas” svarade Elias glatt. ”Var det din hund du släppte?”
”Hehe, ah. Jag brukar alltid släppa henne här.” sa jag nervöst när vi satte oss ner på bänken vid vattnet. Vilja kom snart med en stor pinne hon ville jag skulle kasta och hon kollade misstänksamt på Elias. ”Hon är inte så förtjust i främmande människor. Dem som hade hand om henne förut var inte så snälla..” Elias nickade och tog fram lite hundgodis som han hade i fickan.
”Vilja sa du att hon hette? Kom Vilja, det är ingen fara” Hans röst var som sammet i mina öron och Vilja tog gladeligen emot godiset och viftade med svansen. ”Jag jobbar på ett hunddagis så jag är van” log han och kastade iväg pinnen Vilja hade med sig. ”Hon var fin. Är det en pitbull?”
”Japp. Hon är 2 år. Skaffade henne när jag flyttade hemifrån”

Vi satt en bra stund och pratade i parken. Vilja låg och sov i sensommarsolen och jag kände hur det började bli kallt.
”Usch, det börjar bli kyligt” sa jag och reste på mig. ”Jag ska nog bege mig hemåt”
”Hm, samma här” sa Elias. ”Men det var trevligt och mötas, vi kanske ses igen?”
”Det gör vi säkert, jag går alltid hit om eftermiddagarna med Vilja”

När jag kom hem satte jag på tv:n. Vilja la sig i sitt hörn och somnade. Jag skrattade åt henne. Hon måste vara den lataste pitbullen i världshistorien. ”Vilja gumman, jag tar en dusch” sa jag och hon fnös till svar och bredde ut sig över hela soffan. Väl i duschen kom klumpen i magen. Då stod jag öga mot öga med kroppen jag avskydde. Jag ville byta kön men jag fick inte. Psykologon tyckte mitt mentala mående var ett hinder förtillfället och han föreslog att jag skulle återkomma när jag slutat skära mig.
Kunde han inte kräva något mindre?
Jävla idiot.

Jag hoppades att vattnet skulle göra mig ren den här gången. Men under alla mina 19 år hade vattnet aldrig gjort mig helt ren.
”Din äckliga idiot”
”Vad är du för något egentligen?!”
”DU har ju en fitta, för i helvete, du är en tjej, förstå det!”
”Kolla vilket äckel den där är.”
”Känn killar, pojken har bröst!”


Jag dunkade huvudet hårt i väggen. Smärta. Hat. Jag bet mig i läppen så hårt att det började blöda men minnen vägrade försvinna. Jag stängde av duschen och lindade en handduk runt min äckliga kropp. Jag ville bara försvinna. Men jag kunde inte bara ge upp nu. Jag skulle börja skolan snart och jag hade en hund att ta hand om. Jag hade inte tid att bryta ihop.
Inte nu.

Vilja väntade ivrigt vid dörren när jag kommit ut ur duschen. Hon avskydde att vara ifrån mig och hon viftade glatt på svansen när jag öppnade badrumsdörren.
”Hej på dig din knäppis” sa jag och klappade henne lätt på huvudet. ”Imorgon ska vi kolla ditt hunddagis sötnosen, som du ska vara när husse går i skolan” Vilja la huvudet på sned och jag fick en klump i halsen och hoppades att allt skulle gå bra.
Men Vilja hade en tendens och ha svårt för andra hundar.

När vi kom till hunddagiset hade Vilja svansen mellan benen och hon skakade som ett asplöv.
”Vilja gumman, det är lugnt” sa jag lågt och Vilja gnydde oroligt.
”Ja det är ingen fara” hörde jag en bekant röst bakom mig säga. Jag reste mig upp och möttes av Elias leende.
”Elias!” sa jag glatt och Vilja började försiktigt vifta på svansen även fast hon fortfarande skakade.
”Hon verkar inte se ut att trivas här så bra.”
”Nej, hon är väldigt osäker i såna här miljöer.” sa jag och suckade. ”Men jag måste lämna henne här för jag ska till skolan snart och..”
”Du, vi gör såhär. Vilja får va på mitt kontor, jag har en utegård precis utanför dörren där hon kan vara själv så kan vi fixa en långvarig lösning sen när du kommer och hämtar henne?” Jag lös upp, sa hejdå till Vilja och tackade Elias för besväret.

Utan Vilja vid min sida kände jag mig halv, ensam och rädd. Även om hon var en rätt mesig så höll sig folk på avstånd när man kom gående med en pitbull. Jag försvann bort i mina egna tankar då jag märkte hur min mobil vibrerade till i fickan. Jag fiskade upp den och såg att jag fått ett sms ifrån Elias.
”Vilja har fått ett mysställe på mitt kontor, hon trivs jättebra. Kram Elias.” Ett leende bredde ut sig i mitt ansikte och jag kände mig plötsligt självsäkrare när jag kom in på skolområdet.

De stora björkarna fick skolan att se spöklik ut och korridorerna var ännu läskigare. Skolan kändes kal och opersonlig. Jag haffade en gubbe som tydligen var vaktmästare och frågade var sal 103 låg och han pekade surt och utan att säga något emot en dörr knappt fem meter bort. Utanför salen stod en massa elever. Blandade stilar och då plötsligt såg jag Henne. Den vackraste tjej jag någonsin sett. Hon stod lite utanför folksamlingen och såg alldeles ensam ut. Jag ställde mig hos henne och hon log.
”Ska du också börja i den här klassen?” frågade jag tyst och hon nickade, rättade till sin långa svarta lugg. ”Tobias va namnet”
”Jennifer” svarade hon och jag kände hur mitt hjärta hoppade över ett slag.
Jag var kär.

fortsättning följer! :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sookisweetie - 27 maj 12 - 11:27- Betyg:
Du skriver otroligt bra!
och super story!! :)
BlackDream - 9 nov 08 - 18:14
Jättebra =)
lumman - 21 okt 08 - 18:28
jättebra =))
Madvis - 20 okt 08 - 18:45- Betyg:
Åh, så underbart! :3 Och den blir bara bättre och bättre!
Mejla, snälla? :)
WhyJustMe - 20 okt 08 - 16:22- Betyg:
Shit, jag kommer börja älska den hära :D
Jätte, jätte bra skriver
NeMriA - 20 okt 08 - 14:33- Betyg:
oooo :D maila när nästa del kommer! det verkar lovande detta ;)

Skriven av
TrasigFlikka
20 okt 08 - 13:47
(Har blivit läst 365 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord