Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Someone special (21

- SISTA DELEN!

KAPITEL TJUGOETT.
Näst sista dagen i skolan kom inte Noel. Han dök inte upp för sent eller någonting – han kom inte alls. Hon var besviken, men ändå lättad. Hon både ville träffa honom och ville inte.
Henriks ord hade inte lämnat hennes huvud än.
”Han tycker fortfarande om dej”
Var det sant, det han sa, eller sa han bara så? Hon ville att det skulle vara sant, hon hoppades på det, men hon skulle inte få reda på det om hon inte frågade.
Men hon kunde ju inte fråga honom när han inte var i skolan…
”Ring, eller sms:a!” föreslog Hanna. Dinah skakade på huvudet. Det skulle vara för lätt att bara lägga på, eller strunta i att svara.
Ne, hon ville träffa honom öga mot öga, och prata med honom. Då skulle hon också kunna se om han ljög eller inte.

Efter skolan träffade hon Arvid.
De hade inte träffats någonting den senaste månaden, och så vitt hon visste så var han tillsammans med Melina.
Arvid kom hem till henne.
”Hej” mumlade han då hon öppnade dörren för att släppa in honom i huset.
”Hej…?” sa Dinah osäkert. ”Varför så… tjurig?” Han suckade och gick raka vägen in i köket och satte sej vid köksbordet. Dinah gick efter och satte sej mitt emot.
”Vad är det?” frågade hon.
”Melina” sa han kort, och Dinah förstod med en gång. ”Vi var på fest, och jag hittade henne, hånglandes med Erik!”
Erik var Arvids bästa kompis. Han gick tredje året på gymnasiet, och på någon sätt var Dinah inte alls förvånad – för Erik var snygg. Det var han. Och äldre framför allt.
”Hur… är det?”
”Jag vet inte” suckade Arvid och slängde sej bakåt i stolen. ”Alltså, ända sedan du snacka med mej om Melina har jag liksom… jag har alltså inte typ släppt det, så på nåt sätt blev jag inte förvånad, de va typ som att jag väntade på de… Fast jag tyckte typ om henne, fast alltså…” Dinah vände sej om så att han inte skulle se att hon var på väg att börja skratta.
Så sa ALLA killar om Melina. De tyckte om henne, men dom var inte kära.
”…jag var nog aldrig kär i henne” fortsatte Arvid. Dinah frustade till. Arvid kollade förvånat på henne. ”Vadå?!”
”Ne, ingenting” fnittrade Dinah, och kände sej som en usel kompis som satt och garvade när han försökte berätta att han och hans tjej inte var tillsammans längre. Arvid höjde ena ögonbrynet, och Dinah förstod att hon var tvungen att förklara.
”Alltså, alla säger så om henne…”
”Vadå?”
”Att dom typ tycker om henne, men inte är kära” Arvid kollade ner i golvet.
”När jag tänker efter var hon fan i mej inget annat än en fjortis” Dinah fnittrade till igen, och Arvid kollade upp och gav henne ett leende. ”Hörrö, de va ju fan dölänge sen vi träffades!”
”Kom du på det nu?!” sa Dinah.
”Va drar ut och äter! Vi slutar ju trots allt skolan imorgon och så” Dinah log.
”Visst” sa hon, och så gick de ut i hallen för att ta på sej skorna.

Skolavslutningen.
Dinah hade tagit på sej de nya, korta jeansen och ett linne och lockat håret så som det hade varit på julshowen. Hon ville se bra ut, och det gjorde hon också – i alla fall enligt Hanna och Sabrina.
Så nu satt hon i sitt hemklassrum, framför Noel som faktiskt var i skolan, och det kändes som att hon hade flera miljoner ormar i magen.
Hon hade funderat, och bestämt sej för att prata med Noel idag, men nu var hon inte lika säker.
Han var snygg. Hans bruna hår var lika rufsigt som vanligt, och luggen låg snett åt vänster. Han hade ett par mörkgröna byxor som gick till knäna och en vit t-shirt, med ett svart éS-tryck på där fram. Han såg uppklädd ut, men ändå slapp.
När hon hade kommit in i klassrummet hade han redan suttit på sin plats, och han hade inte gett henne en enda blick. Dinah hade stirrat ner i golvet.
”Jaha, 9k… Det var väl allt jag hade att säga” sa Gerd, när hon hade delat ut betyg och pratat på om vilka härliga skolår hon haft med dom i ungefär en halvtimme. ”Det är väl dags för er att gå ut nu…”
Det var tradition att alla nior på hela högstadiet skulle samlas på skolgården efter att lärarna hade pratat. Ingen visste varför egentligen, men där ute brukade det bli som ett avsked med dom andra. Man pratade med sina kompisar från de andra klasserna och kollade på betygen.
”…ha ett bra sommarlov och lycka till i livet!”
9k reste på sej och försvann ut i korridoren. Markus, Tobias och Noel gick framför Dinah, Hanna och Sabrina.
”Jag kan inte vänta!” pep Sabrina och slet upp sitt kuvert. Hon såg nöjd ut när hon läste igenom det. ”VG i allt förutom idrott, bild, svenska och tyska!” sa hon. ”Fick MVG i de andra förutom idrott, där fick jag ett G”
”Bra!” berömde Hanna och stoppade ner sitt kuvert i tröjfickan. ”Jag ska inte öppna mitt innan jag kommer hem” sa hon.
När de kom ut till skolgården försvann Noel, Tobias och Markus. Sabrina och Hanna gick bort till 9i och började prata med några kompisar de hade där. Själv gick Dinah fram till Adam, som hon egentligen skulle sjungit med på julshowen.
”Hej” sa hon. Han vände sej om mot henne och log när han fick se att det var hon.
”Ursäkta” sa han till de andra killarna han stått och pratat med. ”Hej! Hur är det?”
”Bra, hur gick det för dej?” frågade hon och pekade på det uppslitna kuvertet han höll i handen.
”Jorå, VG i det mesta, MVG i idrott och engelska”
”Bra!” sa Dinah och log.
”Dej då?”
”Jag har inte öppnat mitt än”
”Nähä… Vad ska du göra i sommar då?” Hon ryckte på axlarna. Hon hade ingen aning. ”Vi kanske ses!” Dinah nickade och log. ”Jag måste bort till de andra nu” sa han och började gå bortåt. ”Hej då!” Dinah höjde handen och sökte med blicken efter någon hon kände.
Någon petade henne i ryggen. Hon vände sej om, och mötte Melinas blå ögon.
”Hej” sa hon. Dinah kollade på henne. ”Du är kompis med Arvid va?”
”Vadårå?” frågade Dinah och försökte att låta oberörd.
”Jo alltså… kan du hälsa honom att jag är ledsen för det som hände och att jag… ångrar mej?” Det var nu hon hamnade i det där jobbiga läget; vara den förlåtande tjejen, eller den bitchiga som inte bryr sej?
”Jo, det kan jag väl” sa hon. ”Men det är nog bättre om du säger det själv” Hon skakade på huvudet.
”Han pratar inte med mej. Han är skitlack”
”Det förstår jag” slank det ur henne innan hon hann hejda sej själv. Fast Melina verkade inte ta illa upp. Hon stirrade ner i asfalten.
”Mm…” Hon tittade upp och gav Dinah ett snett leende. ”Vi ses…? Kanske…”
”Jo det gör vi nog” sa Dinah. Melina gick därifrån. Dinah kände sej plötsligt lite bättre.
Hon sökte med blicken efter sina två klasskompisar, och när hon gick syn på dom gick hon fram och sa att hon skulle gå hem. Hon bestämde sej för att låta bli att prata med Noel. Han ville ju uppenbarligen inte ens ge det ett försök…
”Nu?!” frågade Hanna förvånat. Hon nickade.
”Vi hörs!” Hon började backa och höjde ena handen som ett hej då. Plötsligt tog det stopp. Generat vände hon sej om, och kollade in i Noels bruna vackra ögon.
Hon stod kvar så, bara tittade in i hans ögon, visste inte vad hon skulle göra.
”Hej” sa Noel tillslut.
”Hej” mumlade Dinah tillbaka.
”Kan jag få… prata. Med dej?” Dinah kollade skeptiskt på honom.
”Det beror på vad du har att säga” sa hon.
Noel kollade besvärat ner i asfalten så som Matilda gjort, och drog en hand genom luggen på det där sättet som hon älskade.
”Snälla?” bad han. Dinah ryckte på axlarna.
Bara för att han ber så snällt, hu hu.
Han gick bort en bit från alla de andra niorna, och Dinah kände hur blickarna brände i nacken, men hon försökte att inte bry sej.
”Så…?” sa hon. Han sparkade till en sten.
”Uhm… Hur gick det? Med betygen?” Dinah höjde ena ögonbrynet. Inte kunde det väl vara DET HÄR han ville tala om?
”Jag har inte kollat än” sa hon. Han nickade. ”Var det bara det du ville? För i så fall…” Hon vände sej om för att gå, men han tog tag i hennes överarm.
”Stanna” sa han, tyst. Han släppte hennes överarm. ”Eller alltså, du får ju gå, men jag vill att du ska…” Dinah vände sej mot honom igen. ”Tack”
”Säg bara vad det är du vill säga!”
”Mmh, jo, alltså, det jag sa för ett tag sen… det där om att vi inte borde vara tillsammans…”
”Förstörde mej totalt” avbröt Dinah. ”Varsågod och fortsätt” Noel såg obekväm ut. Han kollade runt omkring sej, och verkade inte ha lagt märke till blickarna de fick förrän nu. En snabb blick på Dinah, och så drog han med henne bort, in bakom busken som fanns borta vid bänkarna.
”Dinah…” Han blev tyst en stund. Han hade fortfarande inte släppt taget om hennes arm. ”Jag vet att jag har sagt det flera gånger förut, men jag menar allvar, har ALLTID menat allvar… Jag har varit… rädd. Rädd, för vad folk ska tro och tycka, vad din pappa ska tycka, vad MIN pappa ska tycka… Du… När du kom på den där hockeyträningen började jag tro, och hoppas, på att du tyckte om mej… igen… Men så kom ju Henrik i vägen, och han sa till pappa, och pappa, han…”
”Tycker du fortfarande om mej?” frågade Dinah. Noel skakade våldsamt på huvudet.
”Jag ÄLSKAR dej Dinah” sa han. ”Älskar!”
”Du har sagt det förut…” påpekade Dinah. Han nickade ivrigt på huvudet.
”Ja, jag vet! Men jag har menat allvar varenda jävla gång! Men jag har inte kunnat… Inte vågat… Så när jag sa det där sist, det var för att jag var rädd… Snälla Dinah…” Han tittade på henne med bedjande ögon, en blick som vem som helst skulle smälta för. Men inte Dinah.
”Hur ska jag kunna vara tillsammans men någon som inte vågar visa vem som är hans flickvän?!” Hon drog bort sin arm och vände sej om och gick bort till skolgården där alla nior stod samlade. Flera ansikten var vända åt hennes håll, och inte vände de bort blicken trots att hon blängde på dom.
Just som hon hade tänkt att tränga sej in i folkmassan kände hon hur någon la en hand på hennes axel. Hon vände sej om. Noel omfamnade henne, drog henne intill sej och tryckte sina läppar mot hennes.
”Jag älskar dej Dinah” mumlade Noel i hennes öra när hans läppar hade lämnat hennes. ”Och tro inte att jag inte vågar visa det – för det gjorde jag precis, och jag kan göra det igen om du vill det!”
”Jag är fortfarande osäker på om du vågar visa det” mumlade Dinah lågt, och så möttes deras läppar på nytt.

- Don't worry - jag ska skriva en liten Epilog också, så chilla - ni kommer få reda på hur det går med papporna och allt! ;) Kommentera :D<3
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
nanna_limpan - 21 apr 10 - 20:21- Betyg:
Åååh <3 :)
loversarelonley - 27 dec 08 - 20:41
aww söötast :D
BlackDream - 15 nov 08 - 10:43- Betyg:
Grymt gulligt slut ju! xD
sandruskapuska - 26 okt 08 - 06:17- Betyg:
Naaaw. skitgulligt<3
nanna_limpan - 7 okt 08 - 17:50- Betyg:
JätteBra!
Hela novellen va SkitBra!!<3333
Justmyfault - 15 sep 08 - 18:12- Betyg:
Helt underbar! :)
Fallen_Angel - 13 sep 08 - 17:44- Betyg:
ååh, älskade slutet :D
skriv när epilogen kommer? <3
Emmaaaa1 - 13 sep 08 - 12:23- Betyg:
Dom här novellerna var as bra jag har inte kunnat slita mig från
dom jag har verkligen älskat dom :D
anderssooon_ - 13 sep 08 - 00:00- Betyg:
så bra! :O
maila när epilogen kmr!
J_love - 12 sep 08 - 21:39- Betyg:
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH :D:D:D
den här novellen får inte ta sluuut:'(
Den är så jävla braaa :D ååå jag bara
älskar den..haha men det var aaas gulligt
slut^^...Du måste alltid fortsätta skriva :D
För att du är BÄST :D haha <3333
ellan_7 - 12 sep 08 - 20:49- Betyg:
super: ))
JessicaKarlsson - 12 sep 08 - 16:49- Betyg:
fan va bra :D men jag vill inte att den ska vara slut :/
hahahaha, <';
JAG ÄLSKAR DEN HÄR NOVELLEN !! :D
Rosapapper - 12 sep 08 - 14:34- Betyg:
Jäääättebra:D Jag vill inte att den ska sluta:(
FlummKuuNg - 12 sep 08 - 12:59- Betyg:
detttttt fåååår inte vara sluut!!
mejla när epilogen är ute! <32
sviken_1 - 12 sep 08 - 11:11- Betyg:
sååååå jäkla bra!!! du är grym!
PsychicPlay - 12 sep 08 - 08:02- Betyg:
awh!
ja, en lång epilog. : D
wow_93_ - 11 sep 08 - 21:49- Betyg:
HAHAHA :) RIKTIGT BRAAA :D:D ja ja
Bra att du skickar in en epilog och nt en liten utan
En LÅÅÅÅÅÅNG :-)
En av dina bästa noveller!!
Den och ''han som är speciell'' är nog mina favoriit:)
Kraam/woowi
Lovely__ - 11 sep 08 - 20:40
Jättebra skrivet, trots Matilda på en del ställen:P
Ser fram emot epilogen!
Berri - 11 sep 08 - 20:28
OOOOMG, såå gullig Noel ärr!!!!!!, shit va fint det blev på slutet, Bhuhuhu, kan Inte fatta att den är sluut..NÄSTAN!
Nu längtar bara till epilogen, ;);), mejla gärna.
Du skriver Otroliiigt... *försöker komma på ett ord*... ObeskrivligtAttDetInteGårAttKommaPå <-- ordet!!
beckesnack - 11 sep 08 - 20:11- Betyg:
SKITBRA :D skicka när epilogen e ute :)<3
inmydreams - 11 sep 08 - 19:48- Betyg:
:D:D fan vad bra :') alltså nu blev jag lite små glad eller inte så lite heller :)
abeer - 11 sep 08 - 19:27- Betyg:
naaaaaww gulligt.. nej den får inte vara slut. den här novellen är det första jag läser när jag kommer hem från skolan!! Som är skittråkig det tidigaste jag slutar är 5 och senaste 7 men nu ska vi inte gå in på det!!
Det jag ville säga var att jag ÄLSKAR den här novllen!!! ;) Ser fram emot dina nya noveller! Jaag ska läsa varenda en av dom... jag låvar!! ;D
hannishen - 11 sep 08 - 19:20- Betyg:
Jättebra!!!!! :D
SilverAndCold - 11 sep 08 - 19:18
linda_jag: förlåt! Alltså, jag fattar inte varför jag skriver Matilda hela tiden! :O Lackar sönder på't, för jag märker det inte själv! Men det är fixat och klart nu. ^.-

Skriven av
SilverAndCold
11 sep 08 - 18:55
(Har blivit läst 575 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord