Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

6. Stich Ins Glück [ff]

Hey Leute :) Ny del, och sååå.... sorry om det blev lite rörigt eller ngt, men jag är helt vriden i huvudet känns det som. Skola och allt. Och seriöst, DET ÄR TYP VÅR!!! NÄSTAN SOMMAR!!! :D:D:D Kärlek <33333 Bara därför fick ni en liten "Jamie-firar-att-det-är-vår-del" nu för jag är såååå snäll :D därför kanske ni kan lämna en söt/sur kommentar? (a) Tacksie ;).

Kapitel sex


Couldn't be much more from the heart

Hon bet sig eftertänksamt i underläppen samtidigt som hon försökte fundera ut en bra början på nästa mening. Mycket onödigt då det enda resultatet var en lättare svullnad på läppen och blodsmak i munnen.
Hon suckade irriterat och bytte ställning på pinnstolen. Återigen påminde hon sig själv om att hon var tvungen att måla om den. Dem såg rent ut sagt för jävlig ut med sin flagnande vita färg, som snart inte var vit. Snarare grå.
Det hade gått drygt en vecka sen grälet och återföreningen mellan Tom och henne hade ägt rum, och inget liknande hade inträffat sen dess.
Hon var glad och mådde bra på grund av det, och hennes enda bekymmer var att hon låg efter i skrivschemat, vilket stressade henne en hel del. Men Tom fanns där, precis som han hade lovat, vilket gladde henne. Till en början hade hon faktiskt misstänkt att det bara var något han sa för att få henne att stanna kvar hos honom. Men till hennes lättnad visade det sig att han verkligen levde upp till löftet.
Varje gång hon kände att orken började ta slut, dök han upp från ingenstans, la armarna om henne och gav henne en perfekt blandning av kyssar och värmande, lugnande ord.
Hon skakade uppvaknande lite på sig och återgick därmed till verkligheten. Hon tryckte upp iTunes på datorskärmen och bläddrade lite disträ bland de olika låtarna och artisterna. Ingenting verkade falla henne i smaken riktigt just då. Det var både svensk, tysk och amerikansk musik i den alldeles för långa listan, och sen såklart även Toms eviga hip-hop.
Hon var galet trött på den, men var tvungen att erkänna att det fanns en viss charm i det hela. Det gjorde det. Men hon tyckte fortfarande att musiken var avskyvärd.
I och med hennes plötsliga beslutsångest gällande musiken, tryckte hon på ”blanda spår” och återgick sen till sitt halvfulla worddokument.
Hon reagerade först inte på vilken låt det var. Hon bara kände hur inspirationen fyllde henne och innan hon hann tänka efter tryckte hon upp ett alldeles nytt och bländande vitt dokument som bara lyste med sin tomhet.
Inspirationen sipprade ner i hennes fingerspetsar som automatiskt pressade ner rätt tangenter och meningarna bildades i flödande takt.
Inte förrän hon hade klämt ur sig närmare fem A4 dokument upptäckte hon att det fortfarande var samma låt som spelades, om och om igen, samt vilken låt det var.

”Ihr erster Stich ins Glück
Die Wunde bleibt für immer
Ein goldener Augenblick…”


Stich ins glück.
Det hade varit hennes favoritlåt som fjortonåring och hade även fortsatt att vara. Den hade på något sätt alltid hjälp och stöttat henne när ingen annan gjorde det. Det var som om hon hade ett speciellt band till den, fast att det bara var en låt. En låt som hennes Tom hade gjort, och spelat. Så det kanske inte bara hade varit en helt vanlig låt. Nej… någonting var helt klart annorlunda med den.
Hon kunde orden utantilll. Hon kunde låtens själva mening. Hon älskade den.
Hon ryckte till när hon hörde hur en nyckel sattes in i låset på ytterdörren, och efter något ögonblick vreds om och tillsist öppnades.
- Hallå? ropade Toms röst utifrån hallen. Hon var glad över att höra honom, men kunde inte undgå att märka att det låg en förändring i hans röst. Dock kunde hon inte sätta fingret på vad det var.
Av ren nyfikenhet, reste hon sig, utan att egentligen registrera det i sin hjärna. Det var bara en händelse i ett förlopp som skedde. Hon gick, på en aning ostadiga ben, ut i hallen och mötte upp honom, samt välkomnade honom med en lätt kram.
- Hej, sa hon och lutade sig mot väggen i väntan på att han skulle ta av sig skorna och jackan. Han gjorde det också. Men det kändes som att det skulle ta tusen år innan han blev klar. Och hon ville få svar på allt. Nu. Med en gång.
Han reste långsamt upp huvudet och såg på henne, med det där charmerande leendet som just då nästan såg busigt ut. Han var helt klart ingen vidare lögnare, och hon förstod att det var någonting han ville avslöja. Och att döma på den roade och positiva minen, så var det något bra.
- Har det gått bra med boken? frågade Tom, fortfarande med flinet på läpparna. Julia nickade, nästan otåligt. Hon ville egentligen inte fråga honom om det, då hon misstänkte att det var det han ville. Att hon skulle bli alldeles för nyfiken, men hon kunde knappt bärga sig.
- Varför tittar du på mig sådär för? frågade Tom, nästan skrattande och oskyldigt.
- Vad är det? frågade hon, och kunde inte heller hon låta bli att le.
- Ingenting, sa Tom, som äntligen fått av sig skorna och gick förbi henne och fortsatte le avslöjande.
- Jag ser ju att det är något, sa hon och följde efter honom. Han skakade nöjt på huvudet och fortsatte vidare ut i köket. Han öppnade det grå kylskåpet och sökte igenom det med blicken. Hon ställde sig bakom honom, lutandes mot köksluckorna, och bestämde sig snabbt och enkelt för att vänta ut honom. Det märktes att detta var något så pass stort att han inte skulle orka hålla tyst särskilt länge.
Han tog ut ett mjölkpaket, och plockade samtidigt ut ett glas från skåpet bredvid, utan att kolla på det. Så gjorde han alltid, och hon insåg att de nog hade bott i den här lägenheten alldeles för länge.
Hon stirrade stint in i hans nacke, som i och för sig var förtäckt på grund av alla tjocka dreadlocks som hängde i vägen.
Han kände antagligen hennes blick som hängde på honom, för han vände sig om med en frågande blick och såg på henne.
- Berätta, uppmanade hon honom med ett snett leende, som var emot hennes vilja. Hon ville bara verka helt seriös, annars skulle han fortsätta driva med henne, och hon ville veta vad det var frågan om.
- Vad ska jag berätta? sa Tom och skrattet lyste riktigt i hans ögon.
- Vad det är du döljer för mig! sa Julia och den här gången kunde hon inte hindra skrattet som letade sig upp ur hennes mun och klingade ut, samtidigt som hon gick emot Tom och körde in händerna i hans mage. Han skrattade han med och la armarna om henne, men inte i en kram. De hade fortfarande några decimeters mellanrum mellan sig, och de kunde se varandra i ögonen utan problem. Han bara höll om henne.
Hon flyttade upp händerna bakom hans nacke och såg på honom.
- Nå, har du något att säga? sa hon halvt ironiskt och halvt seriöst. Tom skakade på huvudet och gjorde sen en utdragen rörelse som hon inte riktigt kunde beskriva själv.
- Njae… det beror väl på… sa han och blinkade töntigt med ena ögat. Hon himlade charmerat med ögonen åt honom och kunde inte förneka att han var förbannat töntig då och då.
- Beror på vadå? sa hon med höjda ögonbryn.
- På vad du menar. Om du menar dem här… flinade han och drog snabbt upp något ur ena byxfickan.
Till en början reagerade hon inte på vad det var. Hon förstod att det var två papperslappar, långa papperslappar.
Första kopplingen hon gjorde var konsertbiljetter. Men varken hon eller han hade något riktigt favorit band eller så, och det fanns egentligen ingenting i den vägen som de hade gemensamt, förutom Tokio Hotel. Hon var fan och han bandmedlem, men inte var han så dum att han faktiskt köpte biljetter till sin egen spelning?
Först när hon såg vad det stod på dem, förstod hon vad det var.
Flygbiljetter. Till Sverige.
Hon såg förvånat upp på honom. Och hennes leende var som bortspolat. Hon visste inte vad hon skulle tro. Var han seriös? Ville han åka till Sverige med henne? På riktigt?
- Glad? frågade han, och ett stråk av oro hade letat sig in i hans röst. Dock hade han fortfarande det där leendet spridet över läpparna, även om det inte var lika övertygande längre.
Hon såg ner på biljetterna igen. Biljetter till Sverige. Det var avgång redan samma helg.
- Tom… är det… på riktigt? frågade hon utslaget och glodde bara på papperslapparna. Hon såg i ögonvrån hur hans huvud rörde sig i långsam takt upp och ner.
- Ja. Jag vet hur mycket du har saknat det. Och jag tyckte vi var rätt så förtjänta av lite utlandssemester, sa han mjukt. Greppet om hennes midja hårdnade en aning, och hon tog ett minimalt steg närmre honom, fortfarande med blicken fäst på biljetterna.
- Jag vet inte vad jag ska säga, sa hon tillsist. Och till sin förskräckelse kände hon hur tårarna som hon förtvivlat försökte trycka tillbaka igen, rann över och rullade nerför hennes nedre ansiktshalva. Hon släppte taget om Toms nacke och höll ena handen för munnen istället.
Hon kände hans tumme strykas över hennes kind för att få bort tårarna som ändå fortsatte rinna.
- Såja, det blir bra, sa han lugnt.
- Tack… tusen tack, mumlade hon innan hon tryckte sig emot hans bröst och lät tårarna rinna ut utan minsta hinder. Men i tårarna log hon stort, och kände hur lyckan spred sig ända ut i fingerspetsarna och lilltårna. Hon skulle till Sverige. Hon skulle tillbaka hem igen.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 3 dec 08 - 01:39- Betyg:
Naaaaaaw. tomigullgull^^<3
Fanny_love_95 - 9 aug 08 - 22:03- Betyg:
asså super bra räcker inte asså åååh, jag kan inte beskriva
hur bra jag tkr den är!
RowsahKanin - 1 maj 08 - 16:21- Betyg:
^.^ Tomi Tomi Tomi Tomi <33 Gullih Gullih Gullih Gullih <33
*Tomi Tomi Tomi, jag älskar älskar dig, Tomi Tomi Tomi, släpp gitarren & kom till miiig* xD
Skitbra sötnos <33
FortessOfTears - 1 maj 08 - 11:59
AAW :D TOMIBOY ÄR EN SÖT MORTEL! (?)

<3<3<3<3
Toftered - 28 apr 08 - 14:02- Betyg:
Meera!!
Jag gillar ditt sätt att skriva. Detaljer som för vissa skribenter hoppar över, men som du har med gör din betätterlse mer levande =)
MissLandin - 27 apr 08 - 21:07- Betyg:
ÅÅh, vad bäst ! "Fett med coolt" xP
prickigthallon - 24 apr 08 - 18:05- Betyg:
J A M I E < 3 3 3
du anar inte hur rörd jag blev. allt liksom bara stannade upp. allt.
S H E I S S E ! !
Du skriver bäst i hela världen. Med sån känsla och med rätt mått av allt som behövs för en bra berättelse, och så är du en undebrar person, och då blir allting F E S T < 3 3

Och jag saknar dig, skynda, puss <3
chulia - 24 apr 08 - 17:38
AFireInside: gaah Charm på dig ju <3
WillyWonka: naaaw (L) vad har du ställt till med nu ketchup? duktigt av dig ju :D
Ciissii: <33 Du är sneel. tack :D<3
Ciissii - 23 apr 08 - 22:11- Betyg:
Usch va bra du skriver :D Älskar denna novell, fortsätt!
WillyWonka - 22 apr 08 - 21:42
MEN KORV! Fan jag gråter typ, men det är mest för att jag har schampo i ögat (A)
Jaamie! Lilla Remi blir fan deprimerad av att du skriver så förbaskat bra!<33
Kärlek på't<3
Just det, Ketchup var duuktig idag!:D
1. Jag kom ihåg att läsa, aaalldeles själv:D
2. Jag hittade en 1-krona xD
Fan, kvällsflumm x'D
AFireInside - 22 apr 08 - 20:24- Betyg:
nnaaaaaw vad charmigt!!!! ^^ gud va bra, har precis läst alla delarna, underbart! XD
skills på dig <3<3<3
chulia - 22 apr 08 - 20:05
Mp3: IIiiiiih *galet glad* Tack tack tack tack tack ! Och jag håller med dig ;) den här är faktiskt mer välskriven. det känner till och mde jag själv xD men taack<3
Heartbeat: aaaw, låten är typ fiiinast :)<33 tack Baki <3 dina ord gör mig :D-ig
Mp3 - 22 apr 08 - 19:23
HJÄLP!!! Jag som skulle ha min Jag-ska-försöka-att-inte-logga-in-på-dikta-idag dag blev tillslut tvungen att ge upp och det var väl en otroligttur! aNNARS HADE JAG INTE FÅTT LÄST DENNA UNDERBARA, NEJ INTE UNDERBARA , förlåt för caps , utan FANTASTISKA del av dig.

Jag förstår inte hur du kan skriva så här, mega bäst Julia. Jag älskar det, riktgit ritkgit mycket. Det går stötar igenom hela kroppen då man sätter ögonen i dina ord och läser. Helt makalöst <3 Och jag måste säga att denna är bättre än din förra FF, för denna är lite mer, välskriven eller vad man ska säga? Allvarlig åp ett positivt sätt :) <3<3 Helt fantastisk! <3<3<3<
<3<3<3
Jag älskar denna <3
chulia - 22 apr 08 - 19:14
Niice: Taack :)
HannahKarlsson: Taack xD
Justmyfault: Tack x)
LoveMusic: Nästa del kommer så fort som möjligt :) Tack så mycket. Och jo, det betyder typ
"Hennes första lyckostick
Såret blir kvar för alltid
Ett gyllene ögonblick"
Så, ja, nu vet du :) en del ur låten dårå... och, ja, jag är inte heller vidare bra på tyska xD
M-424: Taack :D <33 mer kommer! Håll ut ;)
Lovely__: Naaw Tack så mkt. <3 Verkligen kul att läsa
MeinEngel: aaaaawie :D uuuuh, jag vill inte ha kokta rödbetor. (notera att hon sa Jamie KAULITZ<3333) men... Ja, det är klrat. VIP kort GULD åt Ankan liksom xD^^<33
Lovely__ - 22 apr 08 - 19:05- Betyg:
Som vanligt jätte bra. du lyckas beskriva varje liten grej så bra, och detaljerat.
Mera!:)
M-424 - 22 apr 08 - 18:59- Betyg:
åhh så braaa! Du är verkligen grym (som om du inte visste men ändå x'D).

Vill läsa mer :)
LoveMusic - 22 apr 08 - 18:49- Betyg:
Joo, jag glömde att fråga... vad betyder de meningarna i mitten?
”Ihr erster Stich ins Glück
Die Wunde bleibt für immer
Ein goldener Augenblick…”
Jag kan verkligen ingen tyska och det skulle vara kul och veta vad meningen bettyde :D
Nattros - 22 apr 08 - 18:48- Betyg:
nej gud, så sjukt underbart sött och UNDERBART!
LoveMusic - 22 apr 08 - 18:47
VERKLIGEN JÄTTEBRA! Jag längtar sjukt mkt till nästa del
Justmyfault - 22 apr 08 - 18:29- Betyg:
så bra:D:D:D
HannahKarlsson - 22 apr 08 - 17:59
JÄTTEBRAAA :D:D:D:D:D:
Niice - 22 apr 08 - 17:37- Betyg:
Åååh!!!!!!!!! Jättebraa som vanligt men ändå xD <3

Skriven av
chulia
22 apr 08 - 17:10
(Har blivit läst 492 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord