Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

> Det är kärlek ( del 1 )

KAPITEL ETT - Tidigare samma år.
Egentligen så ville han sluta med fotbollen. Det kanske var jävligt kvinnligt av honom att tycka som han gjorde, men vem fan tyckte det var roligt att springa fram och tillbaka över en gräsmatta och jaga en boll? Han hade gjort det när han var mindre, men det senaste året hade han bara varit kvar för att han alltid hade varit med i laget. Han och Jesper hade alltid spelet fotboll, och så vitt han visste så tyckte Jesper fortfarande att det var lika kul nu som då. Han sköt på lite mer fart med vänsterfoten så brädan åkte fram lite fortare över asfalten. Han hade ryggsäcken på ryggen, i den låg fotbollskorna som han hade fått i julas tillsammans med de vanliga träningsshortsen och någon t-shirt. Han hoppade smidigt ner för trottoarkanten och fortsatte sin färd mot idrottsplatsen. Nej, om han fick bestämma själv så skulle han ge upp allt vad fotboll hette. Han var ju ingen stjärna precis heller. Inte som Hyddan. Trots att Hyddan var stor som ett hus var ha smidig som fan på plan. Han kunde spela bort vilken annan spelare som helst. Han visste inte hur många gånger han hade spelat bort Theo själv. Med tanke på att de hade varit kompisar sedan de var små blöjbärande skitungar så var det nog fler gånger än vad han kunde räkna till. Theo kände hur huvan var på väg att ramla ner så han satte hastigt upp handen och drog upp den lite längre på huvudet. Han sparkade på mer fart, han hatade när det var platt hela tiden. Det dröjde inte länge innan han kunde se Jespers cykel som var slängd i gräset utanför dörren till herrarnas omklädningsrum. Han stannade brädan och tog upp den. Han bar den under armen medan han korsade grusplanen mot dörren. Han kunde åka hela vägen fram, men det var bara en omväg. Han tryckte ner handtaget på dörren och tryckte kraftigt till.
Han visste att dörren var seg.

Alla andra var redan där. Trots att Theo bodde närmast idrottsplatsen så kom han nästan alltid sist. Han klev in i omklädningsrummet och såg på dem. På sina kompisar. Jesper hade som vanligt tagit hörnet bredvid toaletten. Egentligen var de för många för ytan som kallades omklädningsrum, så han blev inte alls förvånad när alla bänkrader var knökfulla med jeans och tröjor och jackor. Några hade fortfarande vinterjackor på sig. Addiz hade i och för sig alltid vinterjacka på sig. Han klagade alltid på att Sverige var så kallt. Ingen brydde sig så mycket. Han hade flyttat till Sverige när han var typ 8 och hade ändå inte vant sig även fast han var 17, precis som alla andra. De andra var bara glada för att de slapp ha tjocka vinterjackor mer och lapade i sig varje solstråle som lyckades komma ner på jorden. Han gick bort till Jespers hörn och föste undan någons kläder och klämde ner sin rygga där. Jesper höll precis på att dra på sig shortsen.
”Hej Theo-Pheo.”
”Du måste hålla på jämt va?”
Theo gav Jesper ett litet flin och drog ner huvan från huvudet. Så började han byta om. Theo drog av sig de båda tröjorna samtidigt och blottade en vältränad mage som de flesta i rummet delade med honom. Han mindes när han hade kommit på att de faktiskt hade muskler och inte bara var jobbigt smala. Tjejerna gillade det dessutom. Fråga Jesper, han visste nog. Han kunde verkligen konsten att ragga med magrutor. Han knäppte upp jeansen och drog dem av sig. Jesper daskade till hans rumpa.
”Theo! Du har sån sexig röv!” Brölade han och skrattade. De andra garvade gott. Theo själv bara skakade på huvudet och drog på sig shortsen.

Theo både hatade och älskade fredagar. Han gillade ju att det var slutet på veckan, ingen skola han behövde gå till och inga lärare han behövde skrika på. Men han gillade inte helgerna för att det var så ensamt. Visst brukade han gå hem till Jesper på fredagarna och tittade på film, eller så ville Jesper dra på fest men Theo ville inte och på något vis så slutade det ändå alltid med att Theo hinkade öl hemma hos någon han knappt kunde namnet på. I början hade han inte druckit så mycket, då när fotbollen var viktigast. Tränaren malde alltid på om hur dåligt alkohol var för kroppen. Men nuförtiden kunde han dricka tills han spydde om han ville, fotbollen var inte det enda som rörde sig i huvudet på honom längre. Söndagarna var värst. Jesper brukade häcka framför datorn hela söndagarna och han tyckte det var alldeles för tråkigt att sitta bredvid och kolla på, eller bara vara hemma hos honom då. Han var så himla grinig, fräste bara och pekade finger en gång i minuten. Nej, då satt han hellre på sitt eget rum och gjorde nått tråkigt. Eller så sov han hela söndagarna. Och om det var tillräckligt ljust ute så var han uppe redan klockan fyra och for runt på brädan inne i centrum. Han tyckte det var bättre att åka på nätterna, han gillade inte när folk kollade. Tränaren hade gått i taket när han hade fått reda på att Theo skatade också. Han var mer rädd för att Theo skulle ramla och bryta benen av sig än vad Theo själv var. Han var inte lagets stjärna men han var inte den som fick sitta och nöta på bänken heller. Han var väll helt enkelt användbar. Efter träningen ramlade det in en hel hög med svettiga ungdomar in i omklädningsrummet. Tränaren hade kört hårt med dem. Även fast de precis hade dragit igång säsongen så tog tränaren det inte lugnt. Han babblade på om hur de hade kunnat vila hela vintern medan han tvingade dem att springa ytligare ett varv runt planen. Theo var väll i sämst kondition, han var högröd i hela ansiktet och t-shirten kladdade sig fast efter ryggen. Han drog den av sig så fort han kom innanför dörren. Det var ganska obehagligt med en svettig t-shirt som sakta kalnade. Alla hade brottom in i duscharna. Det fanns fem, och laget var betydligt större. Det brukade ofta sluta med att de mer eller mindre slogs om duscharna. Efteråt bastade de och bara snackade. Alla utom Micke, för han kunde verkligen inte basta. För det första så fick han panik av det lilla, mörka rummet och för det andra så tyckte han att det var för varmt. Micke var en riktig vinterkille, han gillade vintern bäst. Theo kunde inte räkna alla gånger någon föreslagit att han skulle spela hockey istället för fotboll. Men Micke vägrade lämna laget, likt Theo hade han varit med ända sedan knatteligan. Efter bastandet drog alla hem till sig. Theo fick skjuts av Jesper hela vägen hem, eftersom de bodde på samma gata.
-------
Gryyymt tråkig del D: EHEH. Hoppas ni överlevde(ja, annars lär ni väl inte läsa det här). Iallafall, kommer antagligen en ny del senare idag ^^
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
carmen - 23 apr 08 - 18:36
riktigt bra du skriver bra !
bellsan - 22 apr 08 - 20:15- Betyg:
Jag tror att denna kommer bli sjukt bra, du skriver som en författare!
Jag hoppas på mer innom kort :)
Mp3 - 22 apr 08 - 19:32
Nej inte tråkig, bra :) <3 Ritkgit bra faktiskt <3 Jag gillar den här novellen redan :) <3
Alexiz93 - 22 apr 08 - 16:21
jätte bra:) längtar till nästa del:)

Skriven av
xTiNGELiNG
22 apr 08 - 16:14
(Har blivit läst 733 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord