Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

> Det är kärlek (prolog)

PROLOG.
Rummet var mörkt, sådär typiskt mörkt som det blev när man drog ner rullgardinen på en sommarnatt. Han låg på sidan, längst ut i sängen och frös. Det var inte kallt, men han kunde inte hjälpa att han frös som om det vore minusgrader i rummet. Han stirrade tomt på den döda tv:n som stod tvärs över rummet. Inne i huvudet försökte han leta reda på minnet som skulle berätta för honom hur han i hela vida världen hade kommit dit. Han visste att Simon inte ens låg en halvmeter ifrån honom. I samma säng. Med samma täcke. På likadana kuddar. Simon, killen med de nötbruna ögonen och de där jobbigt söta skrattgroparna i kinderna. Den Simon var det. Han blundade och drog ett skakigt andetag. Varför låg han i Simons säng? Han kröp ihop till en liten boll och vägrade erkänna den lilla dunkade smärtan som sköt upp efter ryggen från rumpan. Theo kände hur Simon rörde på sig, gav ifrån sig små ljud som fick det att krypa i kroppen på honom. Han mindes de där ljuden. Han fick upp skeva minnesbilder av Simons ansikte. Hans panna var i en ljusare röd, av ansträngning, och munnen var halvöppen. Ögonlocken dolde de vackra ögonen och ögonbrynen var svagt V-formade. Han jagade iväg minnet. Han ville inte veta det där. Han ville bara veta hur det kom sig att han ens hade de där minnena. Simon kröp närmare honom och lutade pannan mot hans skulderblad. Han rös vid beröringen och kröp så långt ut på kanten av sängen som han kom utan att ramla ner och slå ihjäl sig. I och för sig hade det inte gjort något, han var hellre död än hörde vad Simon hade att säga.
”Är du vaken, Theo?”
Han litade inte på sin röst. Inte en sekund. Han nickade bara lite försiktigt. Simons arm smög sig runt hans midja.
”Varför ligger du sådär? Kom hit.”
Han föste bort armen och blundade hårt. Herregud. Vad var det som hade hänt? Simon satte sig upp. Han kände hur de bruna ögonen glodde ner på honom, men han vägrade se in i dem. Han stirrade stint på den döda tv:n.
”Vad är det?”
Han svarade inte, utan satte sig bara upp och kröp upp mot väggen med kudden under rumpan. Han hade inte ens kalsonger på sig. Vad var det här? Han la handen lite diskret över skrevet. Inte för att det täckte så mycket, men de dolde det mesta i alla fall.
”Vad har vi gjort, Simon?”
Hans röst var liten och ynglig, inte alls arg och bestämd som han från början hade tänkt sig. Han såg hur Simons ansikte sprack upp i ett litet leende. De där djävulsk gulliga skrattgroparna visade sig igen. Han kände hur hjärtat tog ett skutt i bröstet, sådär som det alltid gjorde när Simon log.
”Vi har inte gjort något fel. Du och jag har bara blivit vi.”
Han skakade på huvudet. Det var fel! Simon var en kille ju. Han skulle ligga här med Frida eller kanske Lisette, men inte Simon. Han ville bara gråta.
”Det är fel, Simon!” Utbrast han ynkligt.
Simon kröp närmare honom, fångade upp hans ansikte med ena handen och lät sina läppar röra vid Theos. Med ens försvann den där obehagliga känslan ifrån hela Theos kropp. Allt tvivel försvann ut igenom tårna och ramlade ner på golvet. Simon tog bort sina läppar från Theos. Theos blick var alldeles dimmig. Han kunde bara se ynkligt på Simon.
”Det är inte fel, Theo. Det är kärlek.”

----------
yes, ny novell här då! Ska försöka komma igång med novellskrivandet igen, hade jag tänkt ;> Hoppas någon fortfarande orkar läsa :> BTW det här är mitt 200:de verk som jag lägger upp här :D
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Justmyfault - 21 apr 08 - 21:01- Betyg:
Äntligen en m/m :D
Jättebra:D :)
hallongrodan - 21 apr 08 - 16:37
du skriver helt underbart ;>
Mp3 - 21 apr 08 - 14:07
Okej, du har då lyckats otrolgit bra med att få till något alldeles extra för ditt 200 verk :D:D Jag gillar denna :9 Helt klart en fortsättning :9 <3<3<33
MadeByMistake - 21 apr 08 - 12:59- Betyg:
du är alltid lika bra, på vad du än gör <3
Alexiz93 - 21 apr 08 - 10:56
jättebra:) längtar till nästa del:P
vadsynd - 21 apr 08 - 10:00
Yes, en ny novell från dig! Den ska jag garanterat följa :)
Ericautank - 21 apr 08 - 06:54- Betyg:
vacker <3
delight - 20 apr 08 - 22:40
jag tycker absolut att du ska fortsätta.. det var extremt vackert <3,

Skriven av
xTiNGELiNG
20 apr 08 - 22:19
(Har blivit läst 756 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord