Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

37 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del trettiosju - Jag orkar inte slåss mer

(Sofia)

- Så, vem är Tyra? frågade jag honom efter en stunds tvekan. Att han hade ropat det efter mig, tydde helt klart att det var någon betydelsefull person och jag ville ärligt talat veta. Jag ville veta allt om denna person. Allt som hade med hans innersta tankar att göra, han gjorde mig alldeles för nyfiken. Det kunde inte vara nyttigt det här.
- Tyra… Tyra är.. ingen, sa Bill så tyst att jag knappt hörde honom.
- Jo, det märktes ju, sa jag sarkastiskt och himlade något med ögonen. Bill svarade inte. Han vek istället undan blicken men det glänste till i hans ögon när solen reflekterades i dem.
- Gråter du? frågade jag och hade ingen som helst möjlighet att dölja min förvåning. Han? Gråta? Det kändes otroligt otänkbart och alldeles för krångligt för min hjärna att ta in.
- Nej, mumlade han och gjorde en svepande gest med handen över ansiktet.
- Så, den här Tyra är inte alls en tjej som typ har krossat ditt hjärta då? frågade jag och sneglade på honom. Han svarade fortfarande inte direkt. Satt bara kvar och såg tyst ner i marken. Det svarta håret som stod åt alla håll, hade börjat lägga sig ner och föll nu ner lite i hans ansikte och dolde hans ögon för mig. Bara ögonbryns piercingen skymtade fram mellan två slingor.
- Hur kan du se igenom mig så lätt? Frågade han plötsligt och gjorde mig ännu mer förvånad. Det var nästan så att jag fick lust att säga åt honom att sluta förvåna mig på det där sättet, eftersom det var otroligt irriterande. Jag ville ha koll på saker och ting, men han tog bort allt vettigt i världen bara genom att existera.
- Jag har träffat alldeles för många killar som har blivit dumpade av sina flickvänner förstår du, och de är förvånansvärt lätta att känna igen, sa jag sanningsenligt efter en liten stund då jag hade funderat på vad jag skulle svara på det.
- Alltså, jag hade nog någon slags relation till henne, men det var inte direkt ömsesidigt, fortsatte Bill. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, så jag nickade bara för att han skulle fortsätta. Det gjorde han, och det var precis som om jag hade dragit ur en propp ur honom. Han öppnade som ett uppslagsverk för mig och orden forsade ur honom utan att jag ställde frågor. Det var som att vi hade varit barndomsvänner och känt varandra hela livet, i alla fall med tanke på den tillit han visade mig helt plötsligt. Han berättade saker som jag antog att han inte hade pratat med någon om. Inte om man dömde på hur stort behov han verkade ha att snacka om det. Då och då såg han upp på mig och gav mig frågande blickar som om han undrade ifall jag fortfarande hängde med, och då nickade jag bara medhållande utan att avbryta. Det svarta håret hade äntligen lagt sig till rätta på hans huvud och verkade inte besvära honom med att falla ner i hans ansikte mer.
- Så, förutom att han gick iväg med den första tjejen som jag har haft känslor för på säkert tre år, så gav han mig i alla fall en rejäl tankeställare, den där Dominic, avslutade Bill med en liten suck. Jag vände bort blicken och såg istället ner i marken. Hans berättelse hade på något sätt varit fascinerande att lyssna på och det var nästan så att jag trodde att han bara hittade på.
Bara i Sverige fanns det ju ett antal galna fans av honom som antagligen skulle hugga av sig högerhanden för att bara få träffa honom, även om jag då verkligen inte kunde förstå varför. Men hur kunde då den här tjejen som tydligen var ett fan, bara dumpa honom på det sättet?
- Tro inte att jag är helt galen nu bara, men det är faktiskt helt omöjligt att få henne ur huvudet, förklarade han för mig, trots att det inte behövdes egentligen. Jag visste exakt hur han kände. Det hade ju varit likadant med mig och Gustav. Han bara vägrade att försvinna ur huvudet, men kanske var det det som kallades äkta kärlek…
- Du är nog galen men just det där råkar vara väldigt normalt, sa jag och kunde inte låta bli att le lite snett mot honom. Han log tillbaka, om än lite generat kanske, men det var ändå ett leende. Något som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva från hans sida, men se så fel man kan ha.
- Ska det komma från dig? sa han med höjda ögonbryn. Jag grimaserade kort innan jag vågade mig på att knuffa till honom lätt på överarmen.
- Du vet vad jag menar, sa jag sen i myndig ton.
- Jo, jag gör nog det, sa han och suckade igen.
- Men, om du vill ha ett ärligt råd från min sida, så har jag faktiskt ett att ge, sa jag kort därefter och drog fingrarna genom håret. Det var otroligt roligt att se hur hans ögon vidgades och fylldes av hopp samtidigt som ivern spred sig i hans smala kropp och nästan tvingade honom att studsa upp på fötter.
- Råd? Vad för råd? frågade han, med samma uppsyn som ett barn har på sin födelsedag. Jag log igen, det kändes nästan helt normalt att le mot honom faktiskt.
Utan att svara reste jag mig och så ner på honom där han satt lutad mot trädstammen fortfarande, med knäna halv uppdragna i en avslappnad ställning och armarna vilandes på knäna. Det såg slappt ut, och liksom ledigt. Men hans ansiktsuttryck var allt annat än ledigt, det var bara nyfiket och nästan lite barnsligt. Det störde mig på samma sätt som det roade mig. Jag var nog fortfarande inte helt tillfreds med denne femenina pojke, man, kille eller vad man nu skulle kalla honom, men jag hade fått betydligt större respekt för honom nu, och jag kanske till och med skulle kunna lära mig att tycka om honom lite. Åtminstone inte störa mig på honom.
Jag backade mot restaurangen igen och såg hur han blev mer och mer nyfiken på det jag tänkte säga. Snart skulle han antagligen öppna munnen och fråga om det rakt ut, men jag hann före.
- Leta upp henne, det kan ju inte bli värre i alla fall, eller hur? sa jag enkelt innan jag vände mig om och gick in genom dörrarna igen. Jag vände mig om och såg honom sitta kvar där, med avrivna grässtrån mellan fingrarna och det barnsliga uttrycket var utbytt mot ett lite mer fundersamt.

Ny del IGEN :D Jag är ju fett bra på detta x'D hahaaa
okej, jag blev rätt nöjd med den här delen, för den kom rätt snabbt... x) men nu är jag för flumm för detta. kan bara meddela att matteprovet gick bra, trots att jag inte plugga, så jag behöver inte ångra att jag skrev förra delen. hoppas bara på att spanskan går lika bra... xS men, kommentera? (a)
Kramar Jamie<3

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 13:22- Betyg:
Super, lite korta delar tkr ja då visserligen.
Men super. O han e så rolig när han blir barnslig ^^ <3
kaitox - 9 apr 08 - 08:08- Betyg:
Jääääääääääättbra xDD
foreversacred - 23 mar 08 - 20:16
hahaa ja du e ju fett bra
Lovely__ - 10 mar 08 - 15:51- Betyg:
Mycket bra skrivet, du gör en beroende:)
wtb483 - 24 feb 08 - 20:17
jättebra skrivet :D
BlodRosen - 23 feb 08 - 17:20- Betyg:
Skit bra,typ mera typ nu typ!haha,va mkt ja använde ´typ´xD
woops - 23 feb 08 - 01:26
Sjukt bra :) (förlåt för kort kommentar men jag är trött)
tjoh - 22 feb 08 - 13:50
jiiiha, en nyyy deeeeeeeeeeeeeel :D *happydance ;) !
Ciissii - 21 feb 08 - 20:33- Betyg:
Jättebra :D Du gjorde denna del typ till något speciellt,
jag vet inte men denna del blev typ bäst ^^ Fast det
är dom ju alltid :P Fortsätt!
M-424 - 21 feb 08 - 20:31- Betyg:
GAAAW!<3<3 Mycket braa din söta sockervadd (mitt nya smeknamn till dej, alla har ju en xD) Jättebra skrivet:)<3
prickigthallon - 21 feb 08 - 19:35- Betyg:
Eh. Jag kommenterade ju typ sist nu ;(
Aja, fatta att jag blev fett glad när det kom en ny del :D <3
och jag såg att du hade lagt ut Vem är denna Mr H potter? <3333
Jag tror jag avled där ett tag </3 xD
Seriöst, så saknar jag dig fett mycket med, så msn, telefon eller sms, hade liksom inte vart fel nu ;D
Älskar dig och denna novellen (och alla andra xD) <33
Kram Annie :)
p.s Glöm inte att du skulle sova på smeknamnet med xD d.s
Nattros - 21 feb 08 - 19:05- Betyg:
wihi, tkr denna riktigt najjs :P
chulia - 21 feb 08 - 16:10
Niice: Tack :)Jag skriver så fort jag kan
Fortess: maahwah<33 du vill nog vara alla utom Georg babbel tjej, för hon var jobbig xD men tack söt<3
mikaelanystrom: Heh, tack :) *rodna* blir verkligen glad...<3
Heartbeat: Tack!:D gaah, jag blir helt.. typ glad! sitter här och fånler! Hur som helst, veerkligen kul att du tycker om det :)<3
tomatface: taack, gud vad glad jag blir:)
Ifos95: tackartackar! :) det gick helt okej :) tack för tanken och kommentaren <3
Mp3: tack:)<3 mer påväg
Solstorm: maha x) överdriv gärna hörru ;) nej men, tack så jättemkt!
JennnyJ: Ja du Reymuyyponken, tack! <33 Mahha jag goes: Smart som Remus!:D
Mangasagan: Hah, jaa... som alltid, låter jag fingrarna tänka. Tack<3 mer kommer inom kort. Ska försöka lägga ut nästa del ikväll. :)
Mangasagan - 21 feb 08 - 09:54- Betyg:
Åååh!! Hur kan du skriva såhär underbart? Sjukt bra<3
Mera snart??:D
Och Grattis till matteprovet;)
JennnyJ - 21 feb 08 - 09:41- Betyg:
Åååååh!!! :D
Underbart!! :D Du, Chulia Julia James Jamie Dekk Höglund Potter Potta Took! :| Du skriver så otroligt... verkligt :) jag älskar att läsa vad du skriver!! :D
YaY! Grattis till matteprovet *Remi stolt över sin Jamie*
Solstorm - 21 feb 08 - 09:15- Betyg:
BAJSA, så sjukt himla UNDERBART JÄTTE-SUPER-DUPER-MEGA-ÜBERBRAAAAA!!! (här överdriver man inte, nej,nej xD).
Nej, men ärligt: Jag tycker FAKTISKT att du skriver helt otroligt<33 Liebe den här ficen x) <333
Mp3 - 21 feb 08 - 00:55
Ritkgit riktigt riktigt underbart <3<3<3 Så sjukt fantastiskt ! mig älskar denna <3<3<<3<3<3<33 Mera snart ? :D (A)

<3<3<<3<333333333333
Ifos95 - 20 feb 08 - 23:28- Betyg:
Jaa, du är liksom typ fett bar liksom på det här. XD
Nej men, det är du ju faktiskt. Nu längtar man vääldigt mkt
efter nästa kan jag meddela dig. ^^
Lycka till på spanskan! ;)
Kram /Kitty
tomatface - 20 feb 08 - 23:04- Betyg:
SKITBRA ! :) jag bara älskar denna novellen. man kan se en film spelas upp framför en på datan, du skriver så in i helvetes bra ! :)
mikaelanystrom - 20 feb 08 - 22:33- Betyg:
Ahaha! me like. me love. i love this novel!
Den är riktigt riktigt bra och du, jag vet inte vad jag ska kommentera längre.
Säger inte jag allting om och om igen? Den är verkligen skit bra och jag är verkligen fast i den!
Den berör mig på något sätt, "ser" en helt annan sida av Bill känns de som. Fast att jag läst säkert tusen olika Fanfics.
Ich Liebe Es. (Jag älskar det) :D
FortessOfTears - 20 feb 08 - 22:30
Duktig Julia :D Den här delen är skitbra! Och vet du? JAG VILL VARA SOFIA! :O Jag har nog viljat vara alla som har varit med i den här novellen ^^ xD Men lycka till med spanskan, nu ska jag plugga SO -.-' *Sucka djupt och önska sig bort* Jaja, slipper i alla fall spankan imon :D *flina* DU ÄR BÄSTBÄSTBÄST :D <3333 Fast det har jag ju redan sagt ;)

Gosedjurskramar <3
Niice - 20 feb 08 - 22:30- Betyg:
Jättebäst! :] <3 Meera snaaart?! :D (AA)

Skriven av
chulia
20 feb 08 - 22:13
(Har blivit läst 506 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord