Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

32 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del trettiotvå - Varje dag måste jag se dig

(Sofia)

Jag var bra påläst kan man väl säga. Jag hade tillbringat resten av kvällen med att söka på Gustav på Internet, och å det hade jag fått upp både bilder, intervjuer, och även några hat-texter, men inte fullt så många som jag hade fått upp om Spretis och hans tvilling. Den där tredje osynliga killen hade jag inte hittat så mycket om mer än att han tydligen hette George Listing. Som George Michael, typ. Ärligt talat, så var det inte direkt honom jag brydde mig om. men när jag läste alla idiotiska bloggar och forum om hur ful och onödig Gustav var, blev jag lika arg som när jag läste om folk som ”älskade” honom. De kände honom inte ens. De hade ingen som helst rätt att säga såna saker! Det var ju knappast så att någon menade det.
Jag suckade och tryckte ner Internet. Jag hade lärt mig tillräckligt nu tyckte jag. I alla fall för tillfället, och särskilt mycket mer trodde jag inte att jag skulle behöva. Jag hade det tillräckligaste och inget mer skulle behövas inför morgondagen.
Jo, jag hade lagt upp någon slags plan inför kommande dag bara så att jag skulle vara helt säker på att det hela skulle fungera, och jag var nästan säker på att det skulle gå felfritt. Det borde göra det i alla fall. Jag ställde ner datorn på golvet, drog av mig jeansen och linnet jag hade på mig, bytte ut dem mot en för stor t-shirt, innan jag med en gäspning kröp ner under täcket och kände hur ögonlocken blev tyngre och tyngre.

Nästa morgon vaknade jag med en rätt stor klump i magen, och jag var helt säker på vad det berodde på. Det var idag jag var tvungen att göra det. Prata med Spretis. Tja, Bill då. Det kanske var lika bra att vänja sig vid hans riktiga namn eftersom jag inte kunde använda mina fina smeknamn när det här lilla samtalet väl skulle vara avslutat.
Jag suckade, reste mig ur sängen och gnuggade mig i ögonen. Med mig var det så att jag blev tröttare ju längre jag hade sovit, och efter en nästan tretton timmar lång sömn var jag rätt seg. Jag letade upp ett par mjukisbyxor och ett svart linne som jag drog på mig, satte upp håret i en slarvig hästsvans och masade mig ner med husets kök som mål.
Väl där fann jag nästan hela familjen sittandes kring bordet och äta middag. Eller, de satt egentligen i matsalen där det kändes som en hel frukostbuffé var uppdukad.
André och mamma var som vanligt igång med sina väldigt intressanta politiska diskussioner, Anna sprang runt och fixade med mat (måste jag påpeka att hon hade en förmåga att både irritera mig och dessutom göra mig otroligt nervös med sitt flaxande?) Jessi satt vid ena bordsänden och såg ut som om hon skulle somna i sin tallrik när som helst. Men Gustav var inte där.
En aning besviken, satte jag mig ner på stolen bredvid Jessis och tog en brödskiva från fatet som låg framför mig. Hon såg förvånat upp på mig när hon märkte att jag satt bredvid henne, och jag insåg plötsligt att jag knappt hade träffat någon alls föregående dag.
Ett stort flin bredde ut sig över Jessis lilla mun och plötsligt åt hon med väldig aptit av sin yoghurt som fanns framför henne.
- Vad? frågade jag som märkt hennes förändring. Hon såg på mig och flinet växte sig allt större. Vad var det hon hade fått för sig nu då?
- Vad är det Jessi? frågade jag irriterat.
- Ingenting, sa hon och stoppade in skeden i munnen en gång till.
- Jag ser ju att det är något. Berätta.
- Har du någon aning om hur du ser ut? frågade hon och rösten sprack nästan av allt skratt som bubblade upp inom henne. Jag gav henne en mördande blick och slet surmulet åt mig smörpaketet innan jag bredde en ovanligt stor klick på mitt bröd.
- Jag kanske inte bryr mig lika mycket som du bara, snäste jag åt henne. Hon fnissade.
- Hade ni kul inatt eller? frågade hon oskyldigt och drack lite av drycken som stod på bordet i hennes kopp. Jag antog att det var te eller liknande, men det kunde lika gärna ha varit kaffe. Liksom jag tyckte Jessi att det var coolt att dricka kaffe och att det betydde något, men jag tror att jag hade ändrat inställning till det där faktiskt.
- Vad menar du? frågade jag fortfarande lika surt.
- Hrm, få se. Ett du kommer ner ensam efter att inte ha synts till på en hel dag, och detsamma gäller Gustav, bara att han inte har kommit ner än. Två, du ser ut som ett bombnedslag med smink utsmetat och rufsigt hår, vilket oftast när det gäller dig bara betyder en sak, och tre, du har inte pratat någonting med mig om hur det gick med Gustav, rabblade Jessi upp.
- Nej, för jag har ju raporteringsskyldighet till min lillasyster, förlåt mig så jävla mycket då, fräste jag.
- Men ge dig, erkänn att ni gjorde det? Herregud… du och Gustav! Gustav! sa Jessi som om hon inte kunde tro att det var sant.
- Det har vi inte alls det, och förresten, om vi nu hade gjort det, och jag säger inte att vi har gjort det, men om vi skulle ha gjort det, så hade det inte haft någonting alls med dig att göra, sa jag ilsket och tog en tugga av min macka.
Men tuggan flög upp ur min strupe direkt, då ingen annan än Gustav uppenbarade sig i rummet.
- Jag sa ju det, sa Jessi nöjt och dunkade mig i ryggen. Självklart hade mitt missöde inte undgått henne.
- Äh, håll käften, sa jag buttert och sneglade på Gustav. Hur kunde han alltid få mig att börja darra varje gång han befann sig i närheten. Det var helt otroligt.
- Gustav, god morgon, sa André faderligt och höll vänskapligt ut händerna mot sin son. Gustav såg förvånat på honom ett ögonblick, och verkade inte förstå någonting.
- Jo, jag hade tänkt att du och jag skulle ta oss en tur på golfbanan nu på förmiddagen, om du inte har något emot det förstås? sa André vänligt i förklarande ton. Jag kvävde en suck. Mina planer gick åt helvete ändå, innan de ens hade börjat.
- Öhm alltså… jag…
- Vad bra, då säger vi det, klockan tio kan vi ju träffas. Här utanför, sa André och pekade i riktning mot grusplanen vid entrén. Sen reste han sig upp, bockade lätt (av någon oförklarlig anledning) log och lämnade rummet. Gustav såg lika förvånad ut som han hade gjort innan, och jag mötte hans blick i ett ögonblick när han satte sig ner på Andrés nu tomma plats.
I samma sekund som han satte sig reste jag mig upp och gick mot honom.
- Kom, vi måste prata, sa jag bestämt innan jag hann ångra mig. jag skulle antagligen ändå få ångra mig så småningom, men jag visste att jag var tvungen till det här.
Gustav såg från mig till frukostbordet, men reste sig sen och följde med mig ut genom dörren som jag noga stängde efter mig. Jag hann uppfattas resten av familjens intresserade blickar innan dörren gick igen.
- Vad ville du prata om? frågade Gustav och såg oroligt på mig. Jag blev själv förvånad. Var han orolig? Över mig?
- Jag ska prata med Spret… Bill, idag, sa jag och hoppades att Gustav inte skulle bli sur för att jag nästan sagt Bills smeknamn. Men det blev han inte. Istället sken han upp som solen själv och såg oerhört glad ut.
- Ja! Det är ju perfekt! tjöt Gustav och överrumplade mig med en kram.
- Ä-är det…? stammade jag fram ytterst förvånad.
- Ja! Du kan åka till hotellet, be att få prata med Bill, och så reder ni ut allt och… åh, allt kommer bli bra! Fan vad glad du gör mig Sofia! sa han och kramade mig igen, men jag stod inte ut med det. Jag puttade honom ifrån mig och såg besvärat in i hans ögon.
- Gustav… du förstår väl att jag inte kan åka till hotellet själv?! Det skulle kosta mig livet! sa jag förskräckt.
- Men…
- Det går inte. jag vågar inte, Gustav du måste följa med mig…
- Men jag ska ju…
- Kan du inte säga åt honom att spela golf med André så kan jag också följa med och så kan vi snacka där? sa jag och såg på honom med stora ögon. Jag hade ingen aning om varifrån idén kom, och inte heller visste jag varför jag bad om det. Såhär i backspegeln inser jag att det måste låta helt otroligt korkat, men hur som helst, så var det vad jag bad om.
- Bill? Golf? sa Gustav med höjda ögonbryn.
- Ja, varför inte? sa jag och försökte verkligen låta övertygande. I själva verket vek modet av mer och mer, men nu hade jag gett mig in i det här och jag kunde inte bara dra mig ur helt plötsligt. Nej, jag hade inget val.
- Tom? Golf? fortsatte Gustav och hans ögonbryn var väl uppe i taket vid det här laget. Jag försökte förgäves få fram en bild av Klänningsmannen som spelade golf, men på något sätt gick det inte ihop i min hjärna.
- Ja, sa jag tyst. Det var min enda chans. Jag totalt vägrade att åka in till deras hotell och sätta mig och vänta på att de skulle komma ut bara för att… för att prata med dem! Jag hade lika gärna kunnat försöka strypa mig själv. Det var omöjligt. Otänkbart. Aldrig.
- Okej, jag ska fråga, sa Gustav tillsist och nickade för att understryka sina ord. Jag bara gapade. Var det sant? Ja, självklart var det sant.
En gnista hopp tändes i mig. Kanske, skulle det inte bli hel knasigt ändå?
Men den känslan försvann genast, när jag förstod vad jag just hade ordnat. Jag och min stora käft. Hur dum fick man bli? Prata med Spretis… det kunde inte sluta bra.
Jag är medveten om min helomvändning men… tja, hormoner ni vet?

NY DEL :D:D jag är duktig tycker jag. tack till er som har hjälpt mig med inspiration och annat... det var till stor nytta :) <33 (fråga inte om namnet, men något måste den ju heta xD)
Kommentera nu :) Kramar Jamie <3

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.9)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 12:47- Betyg:
aaaah, måste genast läsa. såå roligt xD<3<3<3<3
foreversacred - 23 mar 08 - 19:48
hoppas hoppas det går bra
BlodRosen - 13 feb 08 - 20:52- Betyg:
Fy fan,så jävla braaa den eeeee!^^<33
chulia - 9 feb 08 - 01:43
hahaha
Tack allihop <333 era kommentarer är ju såååå glädjande :D
hur som helst, det blir lite svårt att knåpa ihop nästa del ^^ jag menar,Bill och Tom på en golfbana med Gustav och Sofia och en Pappa? och sen ska Georg in mitt i allt ihop xD haha, det här lär bli kul. Men jag ska göra mitt bästa, och döda mig inte om nästa del blir fööör flummig xD Haha
hur som helst, tack för alla kommentarer <333
prickigthallon - 8 feb 08 - 21:11- Betyg:
Alltså; Har någon ngånsin skrivit ngt dåligt om dina noveller? Nej. Varför? De äger :D
Fatta hur glad jag blev när du hade lagt ut en ny del, som jag inte visste om :D <3
Msn? *frågande min* Du är saknad <33
TereseHenriksson - 8 feb 08 - 19:17- Betyg:
WONDERFUL! <333333333333333333
woops - 8 feb 08 - 18:10- Betyg:
Skrattexploderar typ här X'D Samtidigt som det är ... vad säger man, allvarligt, så är det härlig humor inblandad på ett underbart sätt :D <3
Solstorm - 8 feb 08 - 17:38- Betyg:
mkt, mkt, mkt megabra, som vanligt med andra ord :) <333

Älska är ett srarkt ord, och jag ÄLSKAR det du skriver :D:D (känner mig himla nöjd över min påhittighet där? xD)
<33
tjoh - 8 feb 08 - 16:56- Betyg:
oh så bra !!! :D :D:D:D:D:D
JennnyJ - 8 feb 08 - 16:47- Betyg:
Ååååååååh!!! :D :P
Seriöst, mkt mkt bra och jag ser fram emot golfturen xD
Seriöst, du skriver som en gud (sagt det förut eller ? :O xD)
och jaaaa.... jag gillar den här ^^ <3Remi
M-424 - 8 feb 08 - 14:01- Betyg:
Så jävla bäst:D Hehe Tom spelar golf? vilken syn, han skulle säkert snubbla över hans "kjol" xD haha.. Fortsätt nu <33
Mangasagan - 8 feb 08 - 13:30- Betyg:
Jättejätte BÄÄÄST!!!<3 MERA!!!<3
turbo001 - 8 feb 08 - 13:14- Betyg:
åhhhhhhh!! sååååååååååååå bra!

ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA ÄLSKA
Ciissii - 8 feb 08 - 10:42- Betyg:
jättebra :) fortsätt!
Ifos95 - 8 feb 08 - 10:39- Betyg:
Tom? Bill? Golf?
*asg*
Mer, det här är ju spännande! XD
FortessOfTears - 8 feb 08 - 10:24
Jag glömde en sak, jag har kidnappat Gusti igen (:
Men du får tillbaka honom när du ska skriva igen.

Och MeinEngel, bananer HAR hjärnor, vi använder dom bara inte lika ofta som er människor ^__^ xD
DannyLover - 8 feb 08 - 08:54- Betyg:
JAG VILL HA MERA ! :D
Niice - 8 feb 08 - 08:00- Betyg:
Haha, Spretis? Lika kul varje gång XD Hahaha x]
Mp3 - 8 feb 08 - 00:06
Haha myckt myckt bra Jamie :D xD Mig älskar denna novell <3<3<3<3<3 :D:D mera snart ? :D
mikaelanystrom - 7 feb 08 - 23:16- Betyg:
Tack jag gilalr att hon äntligen börjar bete sig som en männsika:D
Jätte bra Jamie (: du är bäst, drottning på dikta;) * buga * ^^
tomatface - 7 feb 08 - 22:59- Betyg:
haha, så jävla najz :D
Selleberg - 7 feb 08 - 22:47- Betyg:
Duktig kikka:) Oh, bra, fortsätt tack
FortessOfTears - 7 feb 08 - 22:31
"- Tom? Golf? fortsatte Gustav och hans ögonbryn var väl uppe i taket vid det här laget. Jag försökte förgäves få fram en bild av Klänningsmannen som spelade golf, men på något sätt gick det inte ihop i min hjärna."
HAHAHA xD Mitt kvällshumör och din novell blir en aning galen blandning måste jag påpeka ^__^
Men lilla smurfknarktanten, du skriver helt underbart bästigast bra <33333
Men jag har nog sagt till dig hur bäst du är förut (:

Gosedjurspussarochbananballongstankar* <3

Skriven av
chulia
7 feb 08 - 22:19
(Har blivit läst 437 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord