Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

26 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Yaay, här kommer mer! :D skriven idag den här delen, och nu är det så att jag har en fråga till er läsare... men ni får svara på den efter att ni har läst. Läs fort nu då! :D

Del tjugosex – Vad har jag gjort?


(Sofia)

- Hej, sa Gustav en aning besvärat när jag var ungefär tre meter ifrån honom.
- Hej, klämde jag ur mig, men förmådde inte att möta hans blick igen. Jag sneglade istället på hans fötter, eller tja… Hans skor. Det var vita, vanliga skor som vem som helst kunde ha. Inte såna man tänkte sig att någon som var känt över nästan hela Europa hade.
Plötsligt slog det mig att jag stod öga mot öga med en av de killarna som jag hatade mest i hela världen. Jag hade bott i samma hus som honom i en vecka…? Var det så länge? Dagarna flöt ihop i mitt minne och jag kunde inte komma ihåg hur lång tid det hade gått. Men det spelade ingen roll. För jag hade hur som helst total ångest för att jag var… kär i honom.
- Hur är det med dig? frågade Gustav och väckte mig därmed ur mina tankar och funderingar. På så sätt tvingades jag att se upp på honom och synen fick mig nästan att vackla till.
I minnet så hade Gustav sett bra ut. På ett gulligt sätt. Men nu var det som om han hade vuxit i mina ögon. Kinderna verkade inte lika barnsliga och håret låg mer… jag vet inte. Men jag kunde i vilket fall inte förstå att jag hade avskytt honom första gången jag såg honom. Hur hade jag kunnat göra det? Han var ju så… så…
- Bra, tvingade jag mig själv att säga när jag förstod att jag hade varit tyst alldeles för länge. Varför hade jag gått hit?
Jag fäste blicken på hans händer den här gången och bet mig i läppen. Jag förstod att det var jag som skulle säga något och fortsätta konversationen, men mitt huvud hade aldrig varit lika tomt som då. Allting var borta och det hela kändes med ens helt jävla meningslöst.
Jag kunde se i ögonvrån och känna hur Gustavs blick gled upp och nerför mig som om han scannade av mig. Mätte mig.
Tystnaden sänkte sig snabbt över oss och jag kände att det var dags att bryta den snart om det här samtalet skulle leda någonvart.
- Jag… eum, jag fick ditt sms… började jag trevande.
- Jag märker det, sa Gustav. Jag kunde inte läsa några uttryck på honom. Inte i betoningen, ansiktet eller rösten. Han var neutral och tänkte tydligen inte ge mig några som helst vibbar om vad som skulle komma att hända. Så det var bara för mig att bita ihop och vänta tills han sa det han ville få sagt. Vad det nu var.
- Så… vad ville du prata om? frågade jag tyst och kände mig otroligt ynklig. Han stod där, var ungefär lika lång som jag, några centimetrar längre, och ändå kände jag mig som en myra i jämförelse med honom. Jag visste vad det berodde på. Det var jag som hade gjort fel, och det var nu jag som skämdes. Skammen gör en mindre, visste ni det?
Gustav svarade inte med en gång. Han tittade på mig igen, på det där forskande sättet. Jag undrade vad som pågick i hans huvud just då. Vad han tänkte på.
- Tom, Bill och Georg vet inte att jag är här, sa han plötsligt.
Jag förstod ingenting. Fick lust att bara ställa mig och gapa åt det han just sagt. Hade han bett mig komma dit för att prata om dem? Varför då? Ingen av oss gillade varandra. Hade han inget bättre att snacka om?
- Nehe…? sa jag och kunde inte låta bli att höja ögonbrynen, men jag tror inte att Gustav la märke till det. Han tittade som paralyserad på min ena axel medan han började prata igen.
- Om de visste det så skulle de nog komma hit och släpa med mig härifrån. Eller i alla fall tycka att jag var otroligt korkad, sa han och tystnade. Jag svarade inte. Vad fanns det att säga? Jag hade ju nästan tyckt det själv, så varför skulle inte de också tycka det?
- Är jag korkad, Sofia? Är jag korkad som söker upp dig igen, trots allt som du har gjort mot mig. Eller… oss? frågade han. Jag bet mig hårdare i läppen och fuktade mina läppar, kombinationen som alltid skedde när jag blev nervös inför något.
- Gustav, jag ville inte… jag borde aldrig ha sagt…
- Du sa ju inte direkt de snällaste sakerna man kan säga, sa han och lät surare nu. Hans röst var kylig och kall. Frånstötande.
- Men jag fattade inte… jag visste inte att du var… du, sa jag och kände hur magen vreds åt till en hård knut. Vilket ofta resulterade i tårar, men inte än. Jag var tvungen att vara lugn om jag skulle få prata klart utan att flippa ur helt och hållet.
- Gör det någon skillnad då? Du menar att jag är Gustav Schäfer, men vad hände med Gustav? Bara Gustav som du först hatade, men sen… Gustav tystnade och såg ner i marken.
- Du fattar inte, suckade jag, Förlåt Gustav. Det var ett misstag att komma hit.
Jag vände mig hastigt om för att gå därifrån. Jag kunde riktigt känna hur tårarna letade efter den snabbaste vägen att tränga ur mig.
Gustav skulle aldrig förstå det. Jag själv förstod det ju knappt, så varför skulle han göra det? Att hata ett band så mycket som jag gjorde… Varför skulle allt vara så jäkla komplicerat?
- Du gör det igen! Du vänder och går, vill du ens lösa det här?! ropade Gustav efter mig.
Han förstår inte, han kan inte förstå… tänkte jag för mig själv medan jag vägrade att lyssna på honom. Hans ord fick mig att må sämre än jag redan gjorde. Jag ville glömma honom. Glömma honom!
- Varför undviker du mig?! skrek han och fick mig att stanna upp. Jag vände mig långsamt om och såg på honom. Tårarna började komma upp i ögonen, men jag blinkade bort dem. Det här var inte något gråt tillfälle. Det var fullt allvar och så skulle också jag vara.
- Jag undviker dig inte… mumlade jag skamset.
- Inte? Vad i helvete är det som får dig att gå då? Är det mina vänner som är problemet eller?! skrek Gustav. Han gjorde mig rädd. Jag hade aldrig sett honom arg innan. Bara lite sur, och besviken såklart, men inte så här arg. Inte så att han skrek.
- Nej jag…
- Varför kan du inte ge dem en chans? Ge mig en chans, sa Gustav lite tystare men han såg rakt på mig.
Jag ville inget annat än att slita bort blicken och ögonkontakten och bara springa därifrån, men det var som att hans bruna, sorgsna ögon band fast mig så att jag inte kunde röra mig. Och inte heller behärska mig.
Jag kände tårarna rinna, och jag gjorde bästa möjliga för att hindra dem, men de spred sig som ringar i vattnet. Blev bara fler och fler, men jag hulkade i alla fall inte som jag brukade göra. Jag grät tyst.
- Jag... det går inte, suckade jag fram och vände mig om igen. Det här fungerade bara inte. Jag ville därifrån nu. Det kändes barra värre att inte kunna svara på alla Gustavs frågor. Det kändes åt helvete fel, men jag kunde inte. Ingenting gick längre.
- Varför är du så jävla rädd för sanningen?! hördes Gustavs röst.
Jag tvärstannade. Andades häftigt.
Rädd för sanningen…
Han hade rätt.

Okej, nu har ni läst så... Vad tycker ni nu då? Ska jag skriva lite ur Gustavs synvinkel också? Personligen så tycker jag att det verkar lite hafsigt att bara slänga in han på en del när jag aldrig har skrivit om honom innan liksom. Men folk har bett mig om det så.. ja, säg bara vad ni tycker verkar vettigast / intressantast så får vi se vart det leder. Tack för hjälp, och nu är det bara för er att kommentera :)
Kramar Jamie <3

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.9)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 06:33- Betyg:
hon får inte vara så korkad att hon sabbar detta nu<3
eddra - 28 mar 08 - 15:04- Betyg:
Jadu, bara en fråga: Hur kan du skriva så himla bra?! Har
varit lite efter med läsningen nu :S men nu ska jag läsa
ALLA delar :)
Airya - 24 mar 08 - 16:08- Betyg:
stum
<3
foreversacred - 23 mar 08 - 19:20
oj jag tycker det verksr bra jaa den e bra helt enkelt
TereseHenriksson - 1 feb 08 - 22:39- Betyg:
Du MÅSTE skriva mera! Den är skitbra! Fortsätt skriva!!!
iqtomten - 31 jan 08 - 20:35
jaaaaa, skriv om hans synvinkel åxå:D:D:D
Mp3 - 31 jan 08 - 15:17
Jätte jätte jäte bra Jamie <3<3 Om jag ska vara ärlig så tror jag också att det kan bli lite uhm konstigt att bara slänga in gustav sådär, men det kan också bli bra, så gör som du vill. Bara det kommer en fortsättninng snart :D <3<3<3
Ciissii - 30 jan 08 - 14:31- Betyg:
Du skriver en grtåfärdig, du skriver sjukt bra! Ja, det
skulle vara roligt att du skriver från gustavs sida också,
men gör som du vill.. Det blir jättebra vilket fall som
helst :) fortsätt!
FortessOfTears - 29 jan 08 - 21:55
Jag har som vanligt ingen aning om vad jag känner just nu, dina noveller gör mig så in i bajskorv .. gråtfärdig! Ocg glad och .. AH! Jag vet inte :O Din underbara lilla människa, jag vill bara hoppa in i datan och banka lite vett i Sofia. GÅ INTE DÄRIFRÅN DÅ! :O Men jag tror att det blir förvirrande om det blir ur Gustavs synvinkel mitt i allt, han får väl berätta själv vad han tänker? xD Eller något. Men sötaste bäverbanantant, jag måste plugga nu :/ (Det sa jag för en timma sen också xD) ÄLSKAAA <333
Mangasagan - 29 jan 08 - 21:46- Betyg:
Så sjukt bra<3 Men jag tycker inte du ska skriva ur Gustavs synvinkel, vet inte varför mend kanske för att det känns mer... äh, vet inte, men det blri ju mer spännande att läsa ur Sofias synvinkel om man inte läser ur Gustavs, för då vte man j inte hur han känner och så där... hoppas du fattar xD
Jättebra iaf<3 META NUUUUU!!!! :D
tomatface - 29 jan 08 - 21:28- Betyg:
denna är så bra :)
ja, jag tycker att du ska skriva i gustavs synvijkel också, det hade varit väldigt trevligt :)
prickigthallon - 29 jan 08 - 19:42- Betyg:
Hej nöt <3333
Du vet vad jag tycker xD
Men ja, det kanske blir lite jobbigt att göra så mitt i alltihopa? :S
Aja, i alla fall skiiiitbra ;D
Selleberg - 29 jan 08 - 18:26- Betyg:
Jippi . ja , skriv ur gustavs:)
BlodRosen - 29 jan 08 - 17:59- Betyg:
Jag tycker du borde göra ur Gustavs synvinkel,Du MÅSTE bara skriva en ny del så fort som möjligt!^^
//Felicia
chulia - 29 jan 08 - 17:12
HAHA xD Gust blev tydligen totaldissad X'D hahaha
nein, nu ska jag inte vara dum mot sötnöt Gustav<33 jag ska svara på era kommentarer!

Miccq: aw, tack så mkt :)<3
mikaelanystrom: daanke, nein. jag har inte skrivit ur gustavs perspektiv innan... hah, ja du verkar faktiskt vara den enda xD<3
M-424: Tack, mer kommer:)
Solstorm: danke schön <3
Tjoh: tack. haha, vilken argumentation! x)<3
Ifos95: Okej, danke för hjälpen! :D haha, jag använder fingrarna och inte hjärnan ^^
MeinEngel: Förstår hur du menar, och tycker detsamma :P Danke Brauni<3
JennnyJ: <33 jo, jag fattar. Tack för hjälpen <3
woops: maha *blush* Jo tack, en kram av gustav = myyys. hah, du tycker som dom andra och mig xD 1000 danke<3
svartiris: nej, jag ska inte x) haha, spännande? :P mahaho tack
Heartbeat: Yaay x) Daanke<3 Nein, ingen Gustav *skaka på huvudet*
svartiris - 29 jan 08 - 16:05- Betyg:
nej, gör inte det! Bra med den här att man inte får veta vad han känner förrns han sär det!
Btw, det har hänt något riktigt spännande, eller hur?
woops - 29 jan 08 - 16:00
Mein Gott! Människa, är du medveten om hur jäkla bra du skriver?!
Man får en sån här gråtkänsla och man vill bara hoppa in och sno Gustav och krama honom, för han verkar så... sårbar eller nåt o.O
Och faktiskt, så tycker jag INTE att du ska skriva ut hans synvinkel, eftersom du inte har gjort det tidigare. Det hade kanske varit bra egentligen, men att baka in honom nu känns inte nödvändigt :)
Plus att du skriver underbart bra :D <3
JennnyJ - 29 jan 08 - 15:47- Betyg:
Hej söt nöt sak! :D
Hmmm, svår fråga... eller... asså...
jag tycker att du ska fortsätta så här, att han lixom... jag vet inte XD
Men, skriv inte hur hans synvinkel... tror att de skulle... förstöra lite av känslan... =/
Men denna delen var så otroligt super bra... :D
Mer nu snart? :D
Kram kram din Remi ^^ :D <3
Ifos95 - 29 jan 08 - 15:29- Betyg:
Jag tkr inte duu ska skruva ur gustavs synvinkel. Det är
bra som det är.
Ännu en superbra del. Asså, hur GÖR du?
Kram <3 /Kitty
tjoh - 29 jan 08 - 14:38- Betyg:
hmmm.... det är väldigt väldigt bra som det är nu. visst skulle det vara intressant att se lite från hans synvinkel men det är inte någonting som egnentlkigen behövs . ne, helt ärligt så tkr ja du ska låta det vara som det är, för bättr ekan det nästan inte bli!! :D <333
Solstorm - 29 jan 08 - 14:08- Betyg:
Åh, lika bra som alltid<3
För mig spelar det ingen roll, du får skriva ur Gustavs perspektiv också om du vill:)
M-424 - 29 jan 08 - 13:55- Betyg:
Helt otroligt.. GAAAAAAAAW vill bara ha meer nu!!! Jättebra, otroligt braa skrivet.:) <33
mikaelanystrom - 29 jan 08 - 13:50- Betyg:
Iiiih! Så jävla bra den är, det är omöjligt att förklara med ord!:D Du är bäst på att skriva, helt och hållet den bästa!

Har du inte haft Gustavs perspektiv innan o.o? Det har jag förmed att du haft det avr kanske därför jag tjatat om det xD haha!
Men åh, hur som helst så håller jag nog fast i vad jag sagt innan.
Jag skulle vilja se ur hans perspektiv, kanske är jag den ända som tycker det?
Miccq - 29 jan 08 - 13:46- Betyg:
jag äslakar dina delar precis osm du är <3
jag kräver ingen ändring iallafall :D

Skriven av
chulia
29 jan 08 - 13:24
(Har blivit läst 512 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord