Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Forever yours {11

- Fredag den trettonde idag, och min otur har redan börjat. Gick upp för tre timmar sen, och jag har redan hunnit tappa mobilen i kakelgolvet, upptäcka att det inte finns smör hemma, skurit mig på osthyveln och bitit av en av mina naglar... Ack ack. Men det är i alla fall sportlov. :) Kan medge att jag inte är helt nöjd med den här delen men jag har verkligen inte lust att skriva nu. Har inte haft skrivlust på jättelänge, och det... oroar mig. Alla hjärtans dag imorgon, shupp. Match imorgon mot serietvåan, och ja, vi kommer förlora med minst 10-0. Som vanligt. Och btw, jag funderar på att börja avsluta den här nu. Kommentera plz. :)

Del elva one word can change everything

Jag läste det lilla rockcitatet som stod på skärmen. Jesper trummade med fingrarna på gitarren, ett sånt där irriterande ljud men som jag inte ville säga till om.
Trots att jag hade varit här inne flera gånger förut kändes rummet obekant. Rummet brukade vara ganska mysigt, men nu kändes det bara fientligt, som om det inte ville ha mig där.
Herregud, håller jag helt och hållet på att tappa förståndet? tänkte jag. Rummet vill inte ha mig här. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.
Spelet laddade klart, men Jesper tryckte på paus-knappen och lade ner gitarren bredvid sig på soffan.
”Alltså du, det som hände på festen…” Han gjorde en liten paus, som om att han ville att jag skulle säga något, men jag var tyst. Jag visste ändå inte vad jag skulle säga. Nästan motvilligt, verkade det som, fortsatte han. ”…jag vet inte, alltså, var det…”
”Det betydde ingenting, vi hade ju druckit” slank det ur mig, och när jag insåg vad jag hade sagt ville jag bara spola tillbaka tiden och göra så att jag höll käften. Klart som fan att det betydde något.
Jesper kollade på mig, och jag kunde se att han både var förvånad och …ledsen? Sårad? Eller kanske besviken?
”Alltså, jag…” började jag, och skulle precis försöka rädda situationen, men Jesper ryckte upp sig och log ett tillgjort leende mot mig.
”Nej nej, det är klart att det inte betydde något” sa han. ”Vi var ju fulla, visste ju inte vad vi gjorde och med vem!”
Jag hade lust att bara sjunka genom golvet.
”Ska vi köra nu då?” frågade han med en blick mot spelet.
”Mmmm” mumlade jag. Han tryckte igång spelet igen, och körde under tystnad.

Någon timme senare, efter bara några korta samtal mellan Jesper och mig (som visserligen inte hade varit stela, men tillgjorda) skulle jag och mina föräldrar börja gå hemåt.
”Det var jättetrevligt!” sa min mamma till Jesper föräldrar. Jag drog på mig jackan, och kände Jespers blick på mig. Jag kunde inte förmå mig till att titta upp.
Efter det jag sagt skulle jag inte ha en chans. Om jag bara hade hållit tyst kanske allt skulle ha varit bra nu. Visst, vi snackade med varann igen, men om samtalen skulle fortsätta vara såhär fejkade föredrog jag att inte vara kompis med honom överhuvudtaget.
Jag sa hej då till Jesper och hans föräldrar och följde efter min mamma ut genom dörren. Pappa stod redan vid grinden och väntade.
”Kom igen nu, om vi skyndar oss hem hinner jag kanske kolla på sista perioden av hockeyn!”
Mamma och jag gjorde ingen ansats till att skynda oss, och pappa gick otåligt bredvid och bad oss gång på gång om att vi skulle skynda oss.
”Är du och Jesper ovänner?” frågade mamma mig efter en stund. Jag kollade snabbt upp på henne.
”Nej, varför tror du det?”
Hon ryckte lätt på axlarna. ”Jag vet inte, ni var så tysta bara…”
Jag sa ingenting. Hon bytte samtalsämne, och en stund senare var vi hemma.

Jag hade inte lyckats somna förrän klockan två på natten. När mobilalarmet ringde vid 06:30 på onsdagsmorgonen var jag allt annat än pigg, men gick upp ändå. Det skulle inte tjäna någonting till att ligga kvar i sängen. Jag skulle ända bara få mindre tid på mig att göra mig i ordning, och en och en halv timme räckte precis.
Efter att ha duschat tog jag på mig samma jeans som jag hade haft på mig igår och en ny, ren tröja. Håret slängde jag upp i en slarvig tofs, och gick sedan ner till köket för att äta frukost.
Min mamma satt redan där nere, och smöret, osten och mjölken stod framme.
Det fick duga med två mackor, tänkte jag samtidigt som jag slet åt mig hemkunskapspapperna vi hade i läxa tills idag. Jag ögnade snabbt igenom dom medan jag tryckte i mig mackorna och gick sedan in i badrummet för att borsta tänderna och sminka mig.
Som vanligt blev jag klar precis till åtta, och då gick jag och tog på mig ytterkläderna, slängde adidasbagen som jag hade mina gympakläder i över axeln och började gå mot skolan.
Det var i mitten av mars. Solen lyste på ganska bra, men det var ändå lite halvkyligt ute.
Snart skulle säkert också vår gympalärare Stefan få för sig att vi skulle börja ha idrott ute, vilket inte var min favoritperiod.
Medan jag stod och tryckte in min bag i skåpet kom Elin fram till mig.
”Sega väskfan…” muttrade jag och försökte trycka in den med foten för att sedan snabbt smälla igen skåpet innan den trycktes ut igen. ”Har dom inte funderat på att skaffa större skåp?!”
”Har inte du funderat på att skaffa en mindre väska?” flinade Elin. ”Eller kanske ta med dig mindre grejer?” Jag grimaserade åt henne. ”Hur hade du tänkt att göra sen då, när du ska ha nya böcker?”
”Samma sak som jag gjorde för en halv minut sen” svarade jag och gick bort till bänkarna. Om man satt där såg man när vår hemkunskapslärare Anne kom och gick förbi, och då var det bara att följa efter henne. Elin kom och satte sig ner bredvid mig.
”Kan du läxan då?” frågade hon och viftade med pappret jag hade kollat på imorse. Jag skakade på huvudet.
”Jag läste bara igenom det lite hastigt imorse när jag åt frukost”
Elin svarade inte för hon satt och läste igenom papperna. Jag kollade på folket som passerade, ända tills Jesper kom gåendes. Då vände jag bort blicken.
Men han kom och satte sig bredvid mig.
”Hej” sa han till mig.
”Hej” svarade jag så tyst att jag började oroa mig för att han inte hade hört det.
Elin kollade upp från papperna och kollade osäkert på mig.
”Hej Elin” sa Jesper och vände sig mot henne.
”Eh, hej…?” Jag lutade mig mot väggen. Inte långt där efter kom Erika, Sara och Oliva och anslöt sig till oss. Givetvis satte sig Erika på Jespers andra sida.
”Vart är Ida?” frågade jag i ett försök att vara social och… trevlig.
”Sjuk” svarade Erika kort och riktade sedan all sin uppmärksamhet mot Jesper, som frågade vad jag hade tänkt att göra efter skolan. Erikas ögon sköt blixtrar, och hon reste så hastigt upp.
”Lina, kom ett tag” sa hon och gick iväg en bit så att hon blev utom synhåll. Jag följde trött efter.
”Vad är det?” frågade jag.
”Vad fan tror du att du håller på med?” fräste hon.
Jag kollade oförstående på henne. ”Vadå?”
”Jesper är min, fattar du det?”
Jag började skratta högt. ”Vadå din?” Erika blängde på mig.
”Försök inte sno honom för mig bara” varnade hon mig. ”…för då ska jag se till att du blir utpetad ur gänget” Med dom orden gick hon därifrån. Jag gick tillbaka och satte mig ner på samma plats som jag suttit på innan, med Erikas ord i huvudet; …då ska jag se till att du blir utpetad ur gänget.
Det hade tagit mig hela sjuan och halva åttan att komma in i det gänget, och jag hade inga planer på att lämna det heller.
Men samtidigt skulle jag inte kunna hålla mig ifrån Jesper.
Jag vände blicken mot lärarrummet, och just precis då gick vår Anne ut därifrån. Lagom när hon passerade började jag resa på mig, som alla andra. Jag väntade in Elin/dröjde mig kvar så att inte Jesper skulle göra sällskap med mig. Elin sträckte över papperna till mig när hon kom och frågade om jag ville läsa igenom dom en sista gång, men jag skakade på huvudet och började gå, med Erika och Jesper framför oss. Deras armar snuddade hela tiden vid varann, och vid ett tillfälle skrattade hon högt åt något som antagligen Jesper hade sagt. Irriterat vände jag ner blicken i golvet. Jag kunde inte bli irriterad över att han gick med henne, jag hade ju själv sagt att det inte hade betytt något. Han var fri att hålla på med vem han ville.
Jag funderade på att berätta allt för Elin, men valde att hålla tyst, i alla fall än så länge. Troligtvis skulle det väl slinka ut mig förr eller senare.
Men när vi kom ut till hemkunskapen, och jag trodde att allt skulle bli lite enklare blev det bara rena rama motsatsen.
Jesper satte sig vid sin grupp som bestod av Sara, Ulrika och Jakob (jag kunde inte göra annat än att tycka synd om honom – töntarna Ulrika och Jakob och så fjortis-Sara… stackarn!). Min grupp var inte mycket bättre den heller – Jonathan, Albin K och Ida, men Ida var ju sjuk idag så jag skulle bli tvungen att vara ensam med Jonathan och Albin K…
Erikas grupp (Richard, Elin, Jonas och Emil) var placerad bredvid Jespers grupp, något hon var väldigt förtjust över. Hon såg alltid till att sätta sig på den platsen som var bredvid Jesper, och jag satt vid ett helt annat bord och var avundssjuk.
Anne delade ut förhören och alla satte igång, alla förutom jag.
Vad är tallriksmodellen bra för?
Inte fan visste jag? Jag stirrade dumt ner på pappret, och insåg att alla de andra frågorna var lika dumma som den första. Dessutom kunde jag inte släppa tankarna på Erika. Suckande skrev jag ner något om att det var bra för att man skulle hålla sig i form (jag hade fått för mig att jag hade läst det någonstans) och svarade på de andra frågorna så gott jag kunde.
Jag var först med att lämna in förhöret. Jag sneglade på de andra när de satt och skrev – deras svar var minst dubbelt så långa som mina.
Efter att jag hade tagit på mig ett av de äckliga förklädena som stank av något äckligt tvättmedel gick jag bort till min grupps kök och tvättade händerna. Richard blev klar efter mig, och sen blev de flesta klara. Jag såg att Erika och Jesper satt och viskade med varandra, och vände bort blicken från dom. När jag vågade kollade dit igen satt Jesper och kollade på mig, men reste sig ganska hastigt och lämnade in sitt läxförhör. Han kom fram till mig. Jag försökte att låta bli att se alltför förvånad ut.
”Hur gick det för dig?” frågade han. Jag fnös.
”Om tallriksmodellen är bra för att hålla sig i form gick det utmärkt” svarade jag. Jesper skrattade.
”Jesper, gå bort till din grupp!” sa Anne högt och tjurigt, som alltid.
”Jag måste gå” sa han och kastade en snabb blick på Anne innan han började gå mot sitt kök.
Idag skulle alla baka fiskburgare. Som vanligt bestämde Anne vilka som skulle göra vad, och som vanligt fick jag den uppgiften jag absolut inte ville ha – att göra fiskburgarna.
Äcklad tog jag emot fisken som jag skulle lägga ner i någon mixer.
”Snälla, kan inte vi byta uppgift?” frågade jag Jonathan och Albin, men båda skakade på huvudet. Albin skulle göra brödet, och Jonathan skulle fixa någon dressing. Jag var villig att ta vilket som helst av dom uppgifterna, men dom ville inte.
Så när jag stod där och drog bort papperna som fisken var inpackad i och försökte att inte röra fisken hörde jag Erikas pipiga skrik, som följdes av ett lågt fnitter. Motvilligt höjde jag på huvudet och kikade bort mot hennes kök, och glädjes inte det minsta av det jag fick se.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 25 mar 09 - 17:24- Betyg:
mååste veta, du stannar precis på perfekta, irriterande ställen
sorgen - 3 mar 09 - 20:39
As bra!
J_love - 24 feb 09 - 23:50- Betyg:
ÅÅÅÅÅÅÅ FETT BRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D
ska läsa nästa del nu:D
Bolliz - 18 feb 09 - 20:33- Betyg:
JÄTTE, JÄTTE BRA! MEJLA NÄSTA!(A)
walaa93 - 17 feb 09 - 13:21- Betyg:
pooooooooh såå braaaaaaaaaaaaaaaaaa !! skicka in nästa del snart.
annars aja baja :D hahah /lälii
EnJulia - 16 feb 09 - 19:46- Betyg:
MEN VAD!!?!??!?!? .____.
Malin, om jag upptäcker att det är sant att du bara sluta såhär. Då slår jag dig hårt!!!!
Men du skriver fortfarande bäst noveller :*
PsychicPlay - 16 feb 09 - 17:10- Betyg:
ååh
nu sitter jag här & bara önskar att dom ska bli jättegulligt
kära i varandra. .__.
tjoh - 15 feb 09 - 13:04
sjukt bra! :D jag längtar tills då nästa del kommer ut!! :D
Niz0 - 14 feb 09 - 20:17- Betyg:
Superbra :) längtar tills nästa del kommer:) Mejla?Puss
DracoLove - 14 feb 09 - 17:04- Betyg:
Jättebra !! ^^
Vilken otur att Lina råkade säga det där om att det inte betydde något ...
// Polly
Pumisa - 13 feb 09 - 23:47- Betyg:
vad... vad vad vad :O JAG VILL LÄSA MER!!!!! jag vill veta >_<
lumman - 13 feb 09 - 23:02
mer mer mer mer!! :D:D Älskar den :D mejla ?
maaliinT - 13 feb 09 - 22:12
braa :) mejla nästa? :)
Diskret - 13 feb 09 - 20:14
Något väldigt o-bra kommer ha hänt, så att jag kommer sitta och vara skitförbannad på Erika jätte länge -.-'
woops - 13 feb 09 - 19:35
Vill bara ha mer och mer! Verkligen bra. När man läser känns det ibland som om man är henne, och man känner hur arg man är på Erika och ghurhg. Jajajajajajajaaaaaaa, jag vill ha mer nu. (fast egetnligen vill jag nog inte veta vad hon fick se^^)
ThisIsJustMe - 13 feb 09 - 19:12- Betyg:
skit bra! :D
mejla nästa? :)
BlackDream - 13 feb 09 - 17:22- Betyg:
Håller med ofyndig x'D
Jag skulle slagit till en tjej som Erika. En riktigt fet smäll mitt i fejan ^^
Jättebra! Mejla när nästa del kommer?
Miccq - 13 feb 09 - 17:15
snälla omg , dina slut är ju... ååååh. vill bara läsa mer ju
ofyndig - 13 feb 09 - 17:03- Betyg:
haha okej, jag har lust att hoppa in i berättelsen och banka skiten
ur Erika, jaa du kanske förstår hur bra du skriver :o
känns som om den är verklig, mera (:
LillanFlickan - 13 feb 09 - 16:14- Betyg:
Mejla nästa?
WhyJustMe - 13 feb 09 - 15:57- Betyg:
Jag tycker inte om Erika, jag tycker inte alls om henne. Om sanningen ska fram så hatar jag henne. Hon äger väl inte Jesper?:O vem tror hon att hon är egentligen. Och det är ju hon som snor Linas Jesper, har hon inte tänkt på de? Nä jag är sur.
Men bra skrivet (Y)
nattizz_ - 13 feb 09 - 15:56
lika bra som vanligt :F mejla när nästa är ute <3
faktisssss - 13 feb 09 - 14:10- Betyg:
jag hatar erika. -.-
mejla ! :)
NeMriA - 13 feb 09 - 14:01- Betyg:
men gah o.o okej. damp FOR SURE på erika -.- usch.
och vi har gjort exakt samma sak, fiskburgare fy vad äckligt :S
hon skulle ju inte sagt att det inte betydde något, uaaahh ._.
hoppas nästa del kommer snart ><

ursäkta för en härndöd kommentar, men jag är lite schizo xD
JessicaKarlsson - 13 feb 09 - 13:28- Betyg:
ååååh, damp på Erika ;o hon är störande! :O
men själva novellen är ju såå bäst! du får inte avsluta :o
mejla nästa del! :'D <3
gbg_95 - 13 feb 09 - 13:13- Betyg:
Vilken otur du har, stackars :P
Hon borde inte ha sagt att det inte bettyde något! Och hon där Erika gud vad jag hatar henne! Jättebra skrivet som alltid, och lycka till med matchen ;D

Skriven av
SilverAndCold
13 feb 09 - 12:59
(Har blivit läst 480 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord