Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Forever yours {10

- Jag har fått värsta återfallet på HIM! :o För två år sen typ var jag helt crazy i dom, lyssnade typ inte på nåt annat. Sen började jag lyssna på massa ny musik, och glömde typ bort dom, och häromdagen så började jag lyssna på dom igen, och nu är jag in love igen! :D Om 14 dagar åker jag upp till Sthlm för att gå på AC/DC. :'D Kommentera. :*

Del tio I ain't gonna lose you tonight

Jag kom hem vid tio över fem. Mina föräldrar hade åkt, och jag gick in i mitt rum och ställde mig framför garderoben. Inte för att jag trodde att kläderna liksom skulle hoppa fram till mig, men jag visste vad som väntade så fort jag öppnade garderoben – alla mina kläder skulle hamna på det nystädade golvet, och jag skulle bli galen över att jag inte hade något att ta på mig.
Tillslut öppnade jag och kollade in i garderoben. Kanske skulle mina svarta chinos och den vita t-shirten från Carlings passa? Jag började rota runt efter byxorna, då jag plötsligt hörde en dörr öppnas.
”Hallå? Lina? Är du hemma?”
Jävlar. Tyst dök jag ner bakom sängen. Det knackade på min dörr, och så öppnades den. Jag kunde skymta min mammas skor.
”Konstigt” mumlade hon och gick ut igen. Fem minuter senare stängdes dörren, och jag hörde hur dörren låstes. Jag reste mig upp och smög ut i hallen för att försäkra mig om att dom hade åkt. Det hade dom.
Jag hade inte låst dörren, något mamma säkert blev förundrad över, och mina skor stod framme i hallen. Lyckligtvis hängde jackan ganska långt in, så den hade hon nog inte lagt märke till, men skorna…
Jag gick in i mitt rum igen och fortsatte att leta efter byxorna. Jag skulle bli tvungen att åka dit lite tidigare än vad jag tänkt, så att inte mamma skulle bli, tja, misstänksam eller något.

Efter att ha gjort mig i ordning på trettio minuter började jag gå hem till familjen Samuelsson.
Jag kunde inte låta bli att grubbla över hur Jesper skulle bete sig.
Skulle han bete sig som vanligt, som om ingenting hade hänt, bara för att hans föräldrar inte skulle börja undra och fråga?
Eller skulle han ignorera mig som han gjorde i skolan?
Han kanske inte ens skulle vara där?
Jag hoppades på det sista.

När jag hade ringt på väntade jag. Jag hörde steg som definitivt inte tillhörde Jesper. Jag pustade ut. Då skulle jag i alla fall inte behöva vara ensam med honom mer än nödvändigt.
Det var Tony som öppnade.
”Nämen hej Lina!” sa han glatt och steg åt sidan så att jag kunde kliva in.
”Hej” sa jag och kastade en osäker blick in i hallen, som om jag trodde att Jesper skulle stå där. Naturligtvis gjorde han inte det.
”Vi väntade med att äta, tills du och Jesper skulle komma”
”Är inte Jesper här?” frågade jag förvånat och följde efter Tony in mot vardagsrummet.
”Ne, han var hemma hos någon Jocke… Men han kommer nog när som helst ska du se!”
Han behöver inte komma överhuvudtaget, tänkte jag och hejade på min mamma och pappa som satt i soffan. Jag satte mig ner i en av fåtöljerna.
”Vart var jag nu…” sa min mamma. ”Åh, just det! Så jag öppnade Linas dörr, och sa ’Hallå? Lina? Är du hemma?’ men jag fick inget svar!” Terese kollade storögt på mamma. ”Jätteläskigt!” lade hon till och vände blicken mot mig. ”Lina, var du hemma vid… vad kan hon ha varit? Tio över fem?” Jag skakade snabbt på huvudet. Mamma vände sig mot Terese igen och fortsatte prata. Jag slutade lyssna.
När som helst verkade vara fem minuter senare. Mamma hade dragit in min i samtalet med Terese, och för tillfället satt vi och snackade betyg.
”Jo, du förstår Jesper hade ju MVG i engelska uppe i Stockholm, men nu när vi flyttade hit så sa, vad heter hon, engelskaläraren?” frågade Terese.
”Elinda” svarade jag.
”Just det. Elinda sa att han bara låg på VG här! Så jag frågade om inte betygskriterierna var desamma över hela Sverige, och då sa hon att det var det, och jag kunde då inte förstå…” Det var då ytterdörren öppnades.
”Hallå?” sa Tony högt.
”Aaa” svarade Jesper utifrån hallen.
Hans sätt att gå in i vardagsrummet fick mig att börja undra vad det var med honom. Han gick tyst, och slog sin ner i soffan bredvid Tony.
”Vad gjorde du och Jocke då?” frågade Tony, samtidigt som Terese fortsatte prata med min mamma. Jag slutade lyssna på dom, och riktade istället uppmärksamheten mot samtalet mellan Tony och Jesper.
”Nae, inget särskilt… Vi lirade lite gh…”
”Gh?” sa min pappa, som tydligen också lyssnade på samtalet.
”Guitar Hero” förklarade Tony.
I det ögonblicket visste jag att Jesper inte alls hade varit hemma hos Jocke, för Jocke hade inte Guitar Hero. Han hade önskat sig det i julklapp, men inte fått det, och om han nu mot all förmodan skulle ha fått ett, eller köpt, så skulle han sagt det.
Alltså måste Jesper också ha ljugit, och varit iväg precis som jag.
Jag kunde inte låta bli att tänka på jackan jag sett tidigare idag, som påmint om Jespers. Kan det ha varit han?
Jag sneglade på honom, där han satt bredvid sin pappa som han var så himla lik. Det svarta håret hängde ner i ögonen på honom, och han kollade ner på soffan där hans hand pillade på en tunn svart söm.
”Ne, ska vi ta och äta nu då!” sa Tony och reste på sig.
När vi kommit ut i köket ställde jag mig sist i ’matkön’. Jesper stod först, och jag ville inte stå efter honom. Jag föredrog att ta den plats som blev kvar, för då kunde inte Jesper tro att jag hade satt mig nära / långt ifrån honom med flit.
När som helst skulle väl våra föräldrar märka att något var konstigt, tänkte jag och tog en av de mörka blå Ikea-tallrikarna.
Men det visade sig att det inte alls var så smart att ställa sig sist.
När jag hade lagt på fläskfilé, hasselbackspotatis, bearnaisesås och sallad på min tallrik och vände mig om för att gå och sätta mig till bords lade jag märke till att alla platser förutom den mitt emot Jesper var upptagna. Givetvis hade våra föräldrar säkert tänkt att vi ville sitta mitt emot varann så att vi kunde prata lite och satt sig på det sättet som dom nu satt på med mening. Jag ångrade att jag inte hade ställt mig ganska långt fram ändå, så att jag åtminstone hade haft lite valmöjlighet.
Jag lunkade bort till platsen. Jesper kollade inte ens upp på mig när jag kom och satte mig ner. Med fumliga händer hällde jag upp Coca Cola i glaset och drack en klunk.
De vuxna satt och åt, pratade och skrattade. Jag och Jesper satt tysta. Ett under att våra föräldrar inte märkte något.
Vid ett tillfälle, så jag skulle sträcka ut benen, så råkade mina fötter snudda vid Jespers ben. Snabbt drog jag tillbaka dom, som om jag hade bränt mig eller något. Jag kunde inte låta bli att kolla upp på honom. Han kollade på mig också, och jag vände snabbt bort blicken från honom.
”Lina!” Jag ryckte till när min mamma sa mitt namn. ”Vad fick du för betyg i svenska nu igen?”
”MVG” mumlade jag tyst och lyfte glaset till munnen igen.
”Just det! Och i början av åttan sa dom att hon inte…” fortsatte min mamma.
Tydligen hade betyg-snacket inte släppt än.
Jag kollade på Jesper samtidigt som jag satte ned glaset på bordet. Hans blick var riktad ner i tallriken, och han petade på en bit av fläskfilén som låg på hans tallrik.
Den enda tanken som for genom mitt huvud var: fy tusan så snygg han var.
Jag lade ner besticken på tallriken och drog upp mobilen ur fickan och knappade in ett sms till Elin. Om Jesper inte tänkte prata med mig så kunde jag lika gärna roa mig på det sättet.
En kort stund senare hade alla ätit klart, och vi förflyttade oss in i vardagsrummet igen. Mamma och Terese pratade fortfarande om betyg. Dom tyckte bland annat att det var mycket bättre då dom var mindre, när man hade sifferbetyg.
Den här gången satte sig Tony i fåtöljen, så jag, mamma och pappa trängde ner oss i tremannasoffan som stod mitt emot tvåmannasoffan där Terese och Jesper satte sig. Jag undvek att kolla på dom två, för jag ville inte möta Jespers isblå blick. Istället kollade jag på Tony som började prata om att våra familjer bara var tvungna att åka på semester ihop i sommar.
Jovars, frågan var bara om Jesper och jag skulle börja prata med varandra innan dess. Vi hade tre-fyra månader på oss. Bara.
”Jesper, ska inte du och Lina ta och spela lite Guitar Hero?” sa Tony efter en stund. ”Har du kört det någon gång Lina?” Jag nickade. Jag hade det hemma, men det sa jag inte. ”Men dåså! Då kan ni gå in och, vad heter det? Battla lite!” Han skrattade åt sig själv. Jag kollade på Jesper. Han reste sakta på sig, och jag gjorde det samma. Med långsamma steg började han gå upp för trappan, och jag följde motvilligt efter.
Plasma-teven stod framför soffan, och hans slimmade play station under, ovanpå dvd:n och boxern. Jag satte mig ner så nära soffkanten som möjligt. Han sträckte över en gitarr till mig utan att möta min blick. Han kollade fortfarande inte upp på mig när han frågade om vi skulle köra på Legends of Rock- eller World tour-skivan.
”Spelar ingen roll” sa jag, fast jag var väldigt nyfiken på vad det var för låtar på den sistnämnda skivan. Lyckligtvis satte han i den.
Jesper tog den andra gitarren och satte sig ner.
Han ändrade så att båda kunde spela, och vi valde spelgubbe.
”Välj en låt du” sa han. Jag kollade hastigt igenom låtarna, och fastnade för What I’ve Done med Linkin Park.
”Den kanske…?” sa jag.
”Visst” mumlade han och tryckte på den gröna knappen. Spelet började ladda. Jag kände på mig att det här skulle bli en lång kväll.

- Nästa del ska det hända grejer i kan jag lova :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
SoakedInLuxury_ - 10 apr 09 - 15:41
Så bra .. denna kommer jag lätt följa =)
sandruskapuska - 25 mar 09 - 17:15- Betyg:
Åh dom måste prata<3
sorgen - 3 mar 09 - 20:30
Jätte bra ju!
Matildaaaz - 12 feb 09 - 19:57- Betyg:
Mera mera mera :)
woops - 11 feb 09 - 18:48
Blir som vanligt besviken när det tar slut - du skriver alldeles för bra vet du! Ser verkligen fram emot nästa del ;)
Men om jag ska vara lite kritisk, så skulle du kunna måla upp lite mer istället för att berätta och även ha större ordvariation.
ofyndig - 11 feb 09 - 10:52
wow mera !
J_love - 10 feb 09 - 21:33- Betyg:
Superduperbra!!:D
Haha,men varför slutade du just där????
Nu måste du vara snabb med nästa del,
Mejla när nästa kommer^^
NeMriA - 10 feb 09 - 12:03- Betyg:
men ugh o.o
jag ville ju veta NUUU *upprört ljud*
alltså -.- haha jag är inte normal xD
men denna delen var bra tycker jag! och jag vill veta vad som händer. nu tack. mohaha.
för de ska ju inte vara stela hela tiden, tycker jag verkligen inte xD
^^
XblackX - 10 feb 09 - 09:46- Betyg:
mejla nästa.
lumman - 9 feb 09 - 21:52
Har läst alla nu och dom är SKITBRA ;) Mejla ?? =))
tjoh - 9 feb 09 - 21:18
ååh så bra ! :D:D:D längtar tills näsat del kommer ut :D verkligen!
Bolliz - 9 feb 09 - 20:22- Betyg:
Skita bra! Mejla nästa del !(A)
DracoLove - 9 feb 09 - 20:15- Betyg:
Håller med "WhyJustMe", det hjälper ju inte att hålla tyst, och undvika "ämnet".
Bra skrivet.
Hoppas att Jesper och Lina börjar prata med varandra igen ..
// Polly
louvren - 9 feb 09 - 20:06
Helt ok del, tycker att det tar lite lång tid innan allt händer...
BlackDream - 9 feb 09 - 17:11- Betyg:
Jättebra, mejla när nästa del kommer? =)
WhyJustMe - 9 feb 09 - 17:04- Betyg:
Dom måste ju prata med varandra om det. Tystnad löser inget, tror jag xD
Men ännu ett as bra kapitel och jag tycker fortfarande att du ska lägga ut en bok med alla dina noveller i :)
JessicaKarlsson - 9 feb 09 - 11:00- Betyg:
suuperbra! ;)
mejla när du lägger ut nästa del ! :))
Niz0 - 9 feb 09 - 09:55- Betyg:
Super :) Längtar tills nästa del kommer :) mejla? :)
Pumisa - 9 feb 09 - 07:38- Betyg:
ta och lägg ut nästa del då :'D
faktisssss - 8 feb 09 - 23:30- Betyg:
meeejjjjjjla! herregud, är beroende :D!
Miccq - 8 feb 09 - 22:47
wihihiihihihiihihi mermermermer, jag blir som tokig här ju:D
ThisIsJustMe - 8 feb 09 - 22:37- Betyg:
Gud så bra!!!
Men jag håller med dom under mig dom måste
börja prata ju!!!
Tystnaden löser inte deras..problem?
Aja hoppas dom göre i nästa del!
För dom är typ perfekta för varandra ju!!! :D
Mejla nästa? :)
Och skriv mera nu! :D
walaa93 - 8 feb 09 - 22:17
woooooooohoooooo, hahah super duper! /läli
maaliinT - 8 feb 09 - 22:14- Betyg:
bra! :D spännande och se hur de löser upp allting, skynda med nästa! mejla ;)
nattizz_ - 8 feb 09 - 21:57
åååh, lika bra som vanligt ;) skynda dej å skriv nu :D
Mejla när nästa ä ute <3
Diskret - 8 feb 09 - 21:54
Jaa! Jasg vill att grejer ska hända! I alla fall om det betyder att de börjar prata md varanadra igen, jag har blivit så irriterad av den stora Tystnaden. Jag har flera gånger velat skrika åt dem "ATT INTE PRATA HJÄLPER INTE! ATT HA SEX BEHÖVER INTE BETYDA THE END OF THE WORLD!"
gbg_95 - 8 feb 09 - 21:36- Betyg:
Äntligen! Omeh, det var väl han som spionerade på henne! ^^ Jättebra skrivet som vanligt, hoppas du lägger ut nästa del snart, jag sitter som vanligt framför datan o väntar... x)

Skriven av
SilverAndCold
8 feb 09 - 21:21
(Har blivit läst 517 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord