Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Forever yours {6

- Sådär, här kommer del sex. Hm, jag har fått lite olika idéer i huvudet... Inte angående denna, men på att starta en ny. Faktiskt, så kan det nog bli ganska intressant. Men jag ska skriva klart hela först innan jag publicerar den, bara för att se om jag 'klarar av det'. ;D Okej, det där var HELT onödig fakta. ;S Kommentera. x)

Del sex - obsessed

Jag var säker – jag gillade det inte.
Visst, jag var glad för Jesper skull. Det var ju jättekul att han hade blivit populär och allt.
Men jag gillade det ändå inte. Jag ville inte dela med mig av Jesper.
Erika klängde på honom hela tiden, envisades med att vara med honom och hon sökte hela tiden hans uppmärksamhet. Killarna frågade honom om Stockholm. Han hade gång på gång försökt förklara att han inte bodde inne i centrum, utan att han hade bott i Vällingby, som visserligen låg inte allt för långt bort från Stockholms centrum, men killarna gav sig inte. De envisades med att han skulle berätta vilket drag det var inne i stan på kvällarna, men Jesper förklarade att han inte åkte in till centrum på kvällarna så ofta. Tillslut gav dom upp, och började fråga ut honom om tjejerna istället.

Ända sedan dagen då Johannes hade sagt åt mig och Jesper att sätta oss vid mitt vanliga bord (vilket var för två veckor sedan ungefär) så hade Jesper och jag glidit ifrån varann. Vi fick aldrig vara själva i skolan. Vi hade inte umgåtts någonting på fritiden. Ibland satt vi till och med vid olika bord under lunchen, de gånger då 9a åt samtidigt som oss och de andra i min klass envisades med att vi skulle sitta med dom och alla inte fick plats vid ett och samma bord.
Så nu, två veckor senare, satt jag ensam på en av bänkarna i enheten med ipodhörlurarna i öronen.
Jag hade börjat med det nu den här veckan, att smita iväg från lunchen innan de andra, och bara sätta mig ner och lyssna på musiken. (mest Linkin Park, deras musik var perfekt för mig just nu)
Jag slöt ögonen, och koncentrerade mig bara på musiken.
Musiken hjälpte mig att hålla tankarna borta från allt annat, Richard till exempel. Han hade tjatat och bönat och bett om förlåtelse, men han förstod inte att det inte gick att förlåta en sån sak hur som helst.
När jag satt där kände jag en hand på min arm. Jag öppnade ögonen, och fick syn på Jesper. Han hade satt sig på samma sida av bänken som mig, med blicken på mitt ansikte. Han började säga något. Jag drog snabbt ur ena hörluren.
”Vad sa du?” frågade jag.
”Skit samma” sa han och drog bort handen från min arm. ”Hur är det?”
Jag skakade oförstående på huvudet. ”Bra, antar jag…?” Det lät mer som en fråga.
Han suckade. ”Du har verkat så borta på sistone” Jag kunde inte göra annat än rycka på axlarna. ”Vad ska du göra imorgon?”
”Inget” svarade jag efter en stunds betänketid.
”Erika ska ha fest, lust att gå med mig?”
Fest var inte direkt vad jag kände för just nu… Å andra sidan kanske det kunde kalla fram mitt gamla jag, den sidan som brukade vara rolig.
Där var det… Jag hade blivit tråkig. Det var därför Jesper inte ville vara med mig! Han dissade mig för att jag var tråkig, och var med Erika och dom andra tjejerna istället. Han hade tröttnat på mitt tråkiga beteende!
Allt stämde. Han hade inte frågat om vi skulle hitta på något på hur länge som helst, han umgicks inte alls lika mycket med mig på rasterna…
”Hallå?” Han avbröt mina tankar. ”Vill du följa med?”
Fast i och för sig, om han undrade om jag ville följa med på fest… Då kunde han väl inte tycka att jag var tråkig? Vem vill ha med en tråkig person på fest liksom? Eller så kanske han skulle försöka få tillbaka mitt gamla jag, genom att ta med mig på festen.
Medan alla spekulationer rann igenom mitt huvud reste Jesper på sig.
”Säg till när du har bestämt dig!” muttrade han och började gå därifrån.
”Ja, jag följer med!” sa jag åt honom, och lät kanske lite för entusiastisk. Men han verkade inte lägga märke till det, utan vände sig bara om och log ett snett leende mot mig och sa: ”Bra”
Och så gick han.
Jag satt kvar med ena ipodluren i örat, samtidigt som en ny låt med Linkin Park började.
Så fort Jesper försvunnit utom synhåll kom Elin fram till mig.
”Ska du gå på Erikas fest?” frågade hon.
Jag ryckte på axlarna. ”Kanske” sa jag, trots att jag skulle det.
Elin satte sig ner bredvid mig.
”Du vet om att Erika gillar honom va?” sa hon.
”Vem?” frågade jag automatiskt. Redan innan hon hann säga svaret visste jag.
”Jesper” Jag nickade. Elin skulle precis börja säga något, då Erika kom fram, förvånansvärt nog.
”Lina…” sa hon och sneglade på Elin. Elin reste på sig och gick sin väg. Erika fyrade av ett bländande leende mot mig och slog sig ner. ”Kan inte vi göra något ihop? Idag kanske? Jag kan väl följa med dig hem efter skolan?”
Frågan kom så plötsligt att jag inte kunde säga nej. Jag sa ja, trots att jag aldrig hade varit frivilligt med henne någon gång. ”Så kul!” kvittrade hon och flög upp. ”Vänta här på mig sen då!”
”Öh, aa” sa jag, och så försvann hon bort mot Ida, Olivia och Sara.

Resten av dagen gick fort, för fort. Plötsligt slutade skolan, och jag och Erika var på väg hem mot mig.
Det regnade inte längre, men det var äckligt fuktigt ute, och kvavt.
Erika babblade på. Om Jesper.
”Hur känner ni varann egentligen?” frågade hon. ”Jag menar, när han kom… Ni verkade ju vara värsta bra kompisar!!!”
”Han bodde ju faktiskt här innan han flyttade till Stockholm” påpekade jag. ”Och innan han flyttade var vi typ, bästa kompisar…”
”Jaha!” sa hon.
Vi svängde in på min gata, och mitt hus närmade sig.
”Vart bort Jesper?” frågade hon.
”Västra Lundsgatan” svarade jag, en aning trött på alla frågor om Jesper – var det bara därför hon ville vara med mig?
”Aha… Är inte det där vid Konsum-affären?”
”Jo, precis” sa jag och öppnade grinden in till min tomt.
Erika sa ingenting mer förrän vi kom in på mitt rum, och då sa hon att rummet var snyggt, alltså innehöll det inte något om Jesper. Wow.
Men när hon stod och kollade runt i mitt rum fick hon ju givetvis syn på fotografiet på mig och Jesper när vi var fem år. Varför hade jag inte tagit ner det än?!
”ÄR DET JESPER?!” tjöt hon. ”Erkänn, det är Jesper!”
”Mmm” mumlade jag.
”Åh, så lik han är!!!” Hon tog ett kliv närmre kortet och studerade det noggrannare. ”Herregud, det är ju inte möjligt! Samma hår, ögon…”
Hade hon förväntat sig att han skulle byta ögonfärg eller? Samtidigt som jag försökte kväva ett skratt stod hon och påpekade saker som fortfarande var densamma hos Jesper. ”…jag kan slå vad om att näsan också är densamma!” sa hon. Jag vände mig om för att hon inte skulle se hur mycket det drog i mina mungipor.
Visst, han var lik, men jag visste det redan, så det blev lite tjatigt.
Efter att ha stått och kollat på den där bilden i tio minuter, utan att så mycket lägga märke till flickan (jag) på bilden, vände hon sig mot mig. Jag hade satt mig ner i soffan.
”Så, vad ska vi göra?” frågade hon. ”Eller jag vet!” Jag kollade frågande på henne. ”Har ni inte typ, några gamla videoband eller nåt? Med Jesper menar jag…”
Jag kvävde en suck. ”Nej det tror jag inte” ljög jag, trots att jag visste att vi hade typ, tre kartonger med gamla videoband, och Jesper och hans familj var med på hälften av dom.
”Nehe, va synd… Inga fotoalbum heller?”
”Jag vet inte var dom är”
Ville hon bara va med mig på grund av Jesper eller vad?
”Synd” sa hon och satte sig ner bredvid mig.
”Mm” mumlade jag.
Det dröjde ett tag innan hon frågade.
”Jag har fest imorgon… Vill du komma?” Hon lät lite skeptiskt, men jag ignorerade det.
Skulle jag säga att Jesper redan hade bjudit mig? Antigen skulle hon bli förbannad över att han frågat mig, eller så skulle hon bli glad för då kunde hon vara säker på att han skulle komma.
Uppenbarligen var det ju honom hon var ute efter.
”Visst” sa jag bara.
”Du kan ju ta med Jesper också” lade hon till.
”Sure” sa jag.

Resten av fredagseftermiddagen blev allt annat än händelserik. Vi kollade på film, var inloggad på bilddagboken (det vill säga, vi var inne på Jespers bilddagbok hela tiden) och så drog hon med ett ”det har varit jättekul, vi ses imorgon!”
Jättekul, jo visst.
Jag somnade inte förrän fyra-halv fem på morgonen, vilket resulterade i att jag vaknade vid tre på eftermiddagen följande dag.
Min mobil som låg på laddning började vibrera där den låg på skrivbordet. Jag sträckte på mig, gäspade och gick det.
När jag såg att jag hade sju inkomna sms, från klockan tolv fram tills för en minut sedan vaknade jag upp en aning. Jag slog mig ner på skrivbordsstolen och öppnade det första sms:et.
12:03, Elin
’Tja! Skulle du gå på Erikas fest idag? :* ’
12:49, Elin
’Hallå? Säg inte att du ligger och SOVER?!’
13:05, Jesper
’Ska jag komma förbi dig vid åtta-tiden ikväll?’
13:30, Elin
’NU måste du väl ha vaknat?’
14:14, Jesper
’Hallå? Har ditt batteri dött eller? ;> ’
14:36, Elin
’Snart ringer jag och väcker dig, trots att jag vet att du hatar att bli väckt på det sättet…’
14:49, Jesper
’Har DU dött? ._. ’
Jag kunde inte låta bli att flina åt Jespers sista sms. Jag knappade in ett ’åtta blir bra’-sms och skickade iväg det till Jesper. Till Elin skrev jag att jag skulle gå på Erikas fest, och att vi skulle ses där. Sen tog jag fram rena underkläder och gick in i badrummet för att ta en dusch.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
mikaelanystrom - 2 maj 09 - 20:49- Betyg:
HAha, jag kanske är lite sen med att kommentera men sitter och kedjeläser denna nu.
Känner så igen mig i den situationen, min bästa kompis är så med sin pojkvän, kan inte sluta babbla om honom. IBland kan det bara vara så sjukt irriterande XD

aja, bra, jag älskar handlingen!:)
sorgen - 3 mar 09 - 20:03
Bra!
sandruskapuska - 23 jan 09 - 04:09- Betyg:
ahha, s¨kul xd dock irriterande när folk smsar så. irriterande hon erika va
maaliinT - 17 jan 09 - 17:40- Betyg:
jätte bra :) vill bara läsa mer och mer^^ mejla nästa, tack :)
woops - 17 jan 09 - 13:08
Har läst alla delar och jag gillar det verkligen! Man blir nästan lite småkär i Jesper ^^ Faktiskt tycker jag att den här novellen är mycket bättre än din förra. I love it! =)
NeMriA - 16 jan 09 - 18:23- Betyg:
jag diggar denna novellen hörrö (H)
och HAHA vad irriterad jag skulle bli om någon skulle tjata om jesper sådär hela tiden -.-
vill läsa meer!! NU tack xD
J_love - 16 jan 09 - 18:06- Betyg:
ÄLSKAÄLSKAÄLSKA!!! :D
Mejla nästa^^
walaa93 - 15 jan 09 - 21:01- Betyg:
hahahahha, skjukt bra!!! /Läli
Roseaf - 15 jan 09 - 16:13- Betyg:
skitbra !, maila när nästa kommer ! <33
DracoLove - 14 jan 09 - 21:53- Betyg:
MER MER MER, JAG ÄR DESPERAT EFTER EN NY DEL !!

Erika verkar verkligen besatt av Jesper, och Lina är såklart lite svartsjuk ^^
Men vad var det egentligen som gjorde Jesper så populär helt plötsligt ?? xD
ÄLSKAR din novell !!
// Polly
Bolliz - 14 jan 09 - 20:43- Betyg:
Jätte bra! Mejla nästa del !(A)
BlackDream - 14 jan 09 - 20:29
Jättebra =)
Mejla när nästa kommer?
Diskret - 14 jan 09 - 18:33
Oh, yes she is obsessed!
Vem kommer hem till någon som de inte ens känner och ber om att de ska titta på videofilmer från när personen var liten? *psyko*

Idag fick jag ännu ett bevis på att min klass är fullständigt oregerliga - vi skulle ha VA och när läraren kom in hade han med sig en annan lärare och sa att han var så trött på oss att han hade med sig förstärkning. Vi är verkligen som dagisbarn :P
PsychicPlay - 14 jan 09 - 17:46- Betyg:
åh, *.*
du skriver så himla bra. :>>

hahah, charmiga sms. :*
the-rose - 14 jan 09 - 17:30- Betyg:
jättebra novell =D hoppas att du lägger ut nästa del snart ^^
Justmyfault - 13 jan 09 - 21:56- Betyg:
Jättebra! :)
nattizz_ - 13 jan 09 - 21:53
bra som vanligt :D mejla nästa är ute <3<3
XblackX - 13 jan 09 - 21:45- Betyg:
jätte bra mejla <3
louvren - 13 jan 09 - 21:14- Betyg:
Gött, en ny del:D maila när nästa kommer
btw den var jättebra:D
MirreMille - 13 jan 09 - 21:09
Mejla nästa?
JessicaKarlsson - 13 jan 09 - 20:54- Betyg:
woho, äntgligen en ny del :D :D
<3 asbra :D
mejla ! (:
Pumisa - 13 jan 09 - 19:46- Betyg:
jättebra :3
gbg_95 - 13 jan 09 - 19:43- Betyg:
Jättjättebra skrivet som vanligt!!
Du måste lägga ut nästa del snart, måste!! Tycker lite synd om henne, men hoppas allt ordnar sig till slut xD
faktisssss - 13 jan 09 - 19:32
mejla!
EnJulia - 13 jan 09 - 19:18- Betyg:
malin är bäst, schalalalala. malin är bä-äst, schalalalalalala! :'D <3
WhyJustMe - 13 jan 09 - 19:15
Jätte bra :)

Skriven av
SilverAndCold
13 jan 09 - 18:59
(Har blivit läst 505 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord