Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Min brors vän är snygg, del 8

Kommentarer, tack :)

Ju mera jag berättade för James om vad som hade hänt, desto mera illamående blev jag. Det kändes som om jag ville spy hela tiden, men jag svalde och tog djupa andetag.
James blev skitförbannad. Han lovade att spöa upp Mike, men jag bad honom att låta bli. Han vägrade lyssna på mig, men jag fick honom övertalad till sist.
- Men gör han något igen så e han dödens, morrade fram. Sedan gick vi och köpte en varsin glass, James betalade. Jag kände mig som hans lilla flicka när han köpte en glass för att trösta mig. Medan vi satt och åt glassen på en parkbänk, såg jag min chans att prata om Susan.
- Susan är ju rätt söt, sa jag och slickade på min glass. James gav mig en undrande blick och fortsatte slicka på sin glass. Inbillade jag mig, eller rodnade han?
- Eller hur? sa jag igen, så nonchalant som jag bara kunde.
- Kanske det ... mumlade James och begravde sina läppar i glassen. Jag suckade. Kom igen, brorsan!
- Gillar du henne? frågade jag och sken upp som ett litet barn. Han suckade och gav mig en irriterande blick.
- Vart vill du komma? sa han och log.
Jag slickade lite på min glass och lät det smälta i munnen, bara för att. James tittade på mig, och väntade på ett svar.
- Tja ... Hon verkar ju gilla dig, sa jag och ryckte på axlarna. James sken upp.
- Tror du det? sa han med stora ögon. Jag log.
- Om jag kan tyda hennes blickar rätt, så ja, sa jag. James log snabbt och slickade på sin glass.
- Gillar du henne? sa jag och log mot honom. Han drog handen genom håret och kliade sig i nacken.
- Mm ... sa han blygt. Nu rodnade han ganska mycket, men jag tyckte det var sött.
- Bjud ut henne då! utbrast jag glatt. Hon är ju jättesöt. Och trevlig!
- Tycker du det? sa James och log. Jag nickade.
- Ser jag ut att ljuga eller? Han log och gav mig en undrande och besvärad blick.
- Men tänk om hon bara vill vara vän ... ?
Jag skrattade. Han skulle bara veta.

Vi kom hem och jag gick direkt upp till mtt tillfälliga rum. Kastade mig på sängen och tänkte tillbaka på händelsen i miniparken. Det fick mig att må illa, igen. Jag lade mig på rygg och tog djupa andetag. Bestämde mig för att ringa Beth.
Jag tog fram min telefon och sökte upp henne bland mina kontakter. "Beth <3" hette hon på min telefon. Jag klickade på den gröna luren och väntade medan signalerna gick fram.
- Hej Joan! Hur är det där borta? Svarade Beth genast, glad som alltid. Alla mina dystra tankar på Mike var som bortblåsta så fort jag fick höra hennes röst.
- Hej! sa jag lika glatt. Det är bara bra, hur är det där då?
- Tråkigt nu när du e borta, men annars helt okej, sa Beth och jag nästan kunde höra henne le. Jag började ialla fall le.
- Okej, jag saknar dig med. Men du, gissa vad?
- Nej, vadå? Har du sett en snygging? utbrast Beth nyfiket. Jag började skratta.
- Hur visste du? Till och med flera! Och en av dem är James!
Beth började skratta.
- Du skojjar? sa hon. Jag skakade på huvudet, men kom på mig att hon inte kunde se det.
- Nej, seriöst. Han är skitsnygg!
- Du menar allvar? Fan ta kort av honom med din telefon och skicka en bild va!
Vi pratade en stund, om killarna, om Danny och om James. Jag nämnde inget om Mike, jag tyckte bara det var James som skulle få veta. Tills vidare ialla fall ... Efter typ tio minuters pratande lade vi på och jag satte mig ner framför pappas dator som han hade i sitt kontor. Loggade in på msn och chattade lite med Ray, en kille från klassen. Jag tror han gillade mig lite, men jag ville bara vara vän.
Ray!!! säger:
När kommer du hem? :)

Joan är hos pappa. säger:
Om två veckor typ

Ray!!! säger:
Suck, vad länge ;)

Jag suckade. Måste han hålla på sådär? Han var nästan precis som Mike, vilket fick mig att äcklas och må illa. För tredje gången. Jävla äckelpotta.

Joan är hos pappa. säger:
Mm, kanske

Ray!!! säger:
När du kommer hem ska jag ta med dej på bio ;D

Jag suckade frustrerat. Kan han inte fatta att jag inte vill?! Han hade frågat tusen gånger, minst. Mitt svar var alltid nej, och så kommer det förbli. Men han frågar, frågar och frågar. Waste of time, liksom.

Joan är hos pappa. säger:
Glöm det!

Jag blockerade honom och loggade sedan ut. Vart jag än vänder mig så verkar det finnas trögfattade killar som inte fattar att lämna mig ifred.
Jag gick ut till vardagsrummet och satte mig ner framför tv:n, när det precis ringde på dörren. Jag suckade och sprang ut till hallen för att öppna dörren.
- Hej Joan!
Danny log mot mig, det där underbara leendet. Jag log tillbaka och flyttade på mig så att han kunde kliva in. Han stod och tittade på mig en stund och kom sedan in så jag kunde stänga dörren.
- Hej, sa jag. Märkte att jag inte hade svarat på hans hälsning. Jag var för upptagen med att kolla in hans muskler under den tajta, vita toppen under hans jeansjacka. Det kändes som om det hade blivit minst 40 grader här inne.
Han log mot mig igen och böjde sig ner för att ta av sig skorna. Jag visste inte vad jag skulle göra, skulle jag stanna kvar eller skulle jag gå därifrån?
- Ehm ... E du här för att träffa James kanske? frågade jag nonchalant.
Han tog av sig skorna och tittade upp på mig med ett snett leende på läpparna.
- Nej, för att träffa dig såklart! sa han glatt. Jag kände hur rodnaden spred sig. Menade han allvar? Njää ... ?
- Du ser ut som om du skulle ha sett ett spöke, sa Danny och rufsade om mig i håret. Jag log generat som svar.
- Ehm ... K-Kanske jag har det, sa jag.
Danny höjde på ögonbrynen.
- Va? När? Vadå? frågade han förvånat men leendes. Jag skrattade.
- Jag vet inte.
Han log som svar och drog hande genom håret.
- Du var så konstig i skolan idag, så frånvarande ... Är du säker på att allt var okej? frågade han.
Jag suckade. Inte nu igen ... Jag ville gärna berätta, det kändes så hemskt att ljuga men ... Det var för pinsamt på något sätt.
- De e lugnt, sa jag och log ett tillgjort leende. Jag var bara trött och fundersam. Allt var ju nytt för mig.
Danny log.
- Okej, bra. Jag trodde det hade hänt nåt.
Jag nickade knappt märkbart. Om han bara visste ...
- Jag skulle inte låta något hända dig, sa han allvarligt och lade en hand på min axel. Jag kände återigen rodnaden som spred sig.
- Jag menar, du är min bästa kompis syrra och så ... fortsatte han. Och en väldigt bra vän.
Jag log mot honom. Han gillade mig som vän ialla fall ...
- Tack, sa jag hest och blinkade några gånger. Jag visste inte varför, men jag hade bara sån lust att gråta. Och berätta för honom vad som hade hänt. Men jag kunde inte, ville inte ändå. Han tittade på mig en stund, lade sitt pekfinger under min haka och lyfte på mitt huvud. Han tittade djupt in i mina ögon och log. Jag log generat tillbaka och kände hjärtat banka hårt i bröstet på mig. Vad tänkte han göra nu?
Plötsligt böjde han sig en aning framåt, och hjärtat bankade snabbare och snabbare. Skulle han kyssa mig? Skulle han viska något i mitt öra? Eller inbillade jag mig att han lutade sig framåt?
Nej, det var ingen inbillning. Han slöt sina ögon när han var någon centimeter från mitt ansikte. Han gav mig en lätt puss på munnen med sina mjuka läppar och drog sig långsamt bakåt med slutna ögon. Hjärtat bankade, bankade och bankade. Mina ben kändes som gelé efter det magiska ögonblicket. Han tittade in i mina ögon och log.
- Förlåt, men jag kunde inte motstå ... mumlade han. Jag bet mig i läppen och hoppades att jag inte såg alltför lycklig ut. Men jag kände mig gladare än någonsin. Jag brydde mig inte i Mary, hon kunde inte förstöra detta ögonblicket.
- Nej, ingen fara ... sa jag. Det ... det var ... hm ... Tack.
Jag visste inte vad jag skulle säga. Orden liksom fastnade i halsen på mig. Jag ville berätta att jag gillade pussen han hade gett mig, men jag vågade inte. "Tack". Hah, vad patetiskt.
Han log mot mig och drog handen genom mitt hår.
- Du är otroligt vacker, Joan, sa han och log charmigt. Hjärtat började banka vilt igen.
- Ehm ... Tack desamma, sa jag och log det sockersöta leendet jag hade övat på. Han kupade sina händer runt mitt ansikte och närmade sig igen. Den här gången gav han mig en kyss som varade kanske fem sekunder. Våra tungor nuddade vid varandra, men inte mer. Han drog sig långsamt undan.
- Förlåt, ännu en gång, sa han.
Jag skakade på huvudet.
- Det gör inget ... sa jag och log. Men ... Du, det känns så rätt men ändå fel ... Mary då?
Danny suckade.
- Vi grälade lite idag på väg hem från skolan ... Säg inget till någon, men hon börjar gå mig på nerverna.
Jag nickade förstående.
- Jag säger inget ... Hur menar du?
Han släppte taget om mig och kilade sig i nacken.
- Hon gillar inte att jag är kompis med andra tjejer och så ... Men jag umgås med vem jag vill. Han suckade tungt.
Jag nickade igen.
- Jag förstår ...
Danny log mot mig och klappade mig på axeln.
- Tack, sa han. Jag log som svar och bet mig i läppen. Båda ryckte till när vi hörde James dörr öppnas. Jag log urskuldande mot Danny och flydde in till köket. Ville ju inte att James skulle misstänka något.
Jag öppnade kylskåpet och tog fram ett juicepaket. Jag hällde upp juicen i glaset samtidigt som jag hörde James och Danny skratta ute i hallen. Undrar vad dom pratade om?
Jag tog glaset och gick ut till vardagsrummet och satte mig i soffan för att fortsätta kolla på tv. James och Danny kom in och kastade en blick på tv:n. Danny log mot mig när James inte såg, jag besvarade leendet och tänkte tillbaka på det som hände i hallen. Det kändes som en dröm, men det var verklighet. Jag vet det.
Killarna gick upp till James rum och lämnade mig i fred i vardagsrummet. Jag suckade och sjönk längre ner i soffan. Det här hade varit en händelserik dag ...

.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
manx_ - 17 jun 08 - 20:33
spänande !
Pumisa - 17 jun 08 - 10:16- Betyg:
som alltid SKITBRA :D:D:D
missyou - 30 maj 08 - 22:06- Betyg:
:)
HoneyForever - 27 maj 08 - 17:21- Betyg:
du är bäst !!!!
missyou - 17 maj 08 - 16:50- Betyg:
du är en guuuuuuuud
ronjjan - 1 maj 08 - 13:40- Betyg:
jätte bra! :)... som vanligt! :P
ronjjan - 1 maj 08 - 13:39- Betyg:
jätte bra! :)... som vanligt! :P
hannishen - 14 apr 08 - 20:46- Betyg:
det är jättebra :)
Anniee - 5 apr 08 - 19:55
fortsätt, den e kung :)
sandruskapuska - 3 apr 08 - 20:07- Betyg:
Meeerrr. Kan du skicka mejl när det kommer mer??

love it <3

Lite avis på Joan...
Bästa novellen på evigheter
Loppiz - 1 apr 08 - 22:13- Betyg:
underbart bra :D<3
theshadow - 1 apr 08 - 17:57- Betyg:
underbar underbar UNDERBAR! Vill läsa mer :D
Emely_ - 1 apr 08 - 00:08- Betyg:
svin bra:D
ashortstory - 31 mar 08 - 21:17- Betyg:
SKRIV MER ! :D MÅSTE LÄSA MER NUNUNU! :D
Rosapapper - 31 mar 08 - 16:18- Betyg:
Jättebra:D
Chillaah - 31 mar 08 - 16:12- Betyg:
åååhhh gud så bra! ååhhhh vad romatiskt blir svartsjuk på joan nu !!xD men skynda mera snart !?:D<3 / kraam evve<333
Justmyfault - 31 mar 08 - 16:10- Betyg:
Den här novellen är verkligen bra!
Fortsätt :)
Rebecca_ - 31 mar 08 - 16:02- Betyg:
älskar denna novelserien! Fortsätt!
LittleHoney - 31 mar 08 - 14:01- Betyg:
naaaaw :) meer <33
Mp3 - 30 mar 08 - 21:47
Jag gillar verkligen denna novell :9 <3<3 mera snart ? :D
bellsan - 30 mar 08 - 21:41- Betyg:
ååååh, älskar denna novell!
jag vill läsa mer mer mer !
soorgsen - 30 mar 08 - 21:34- Betyg:
fortsätt :D det bästa jag läst på lääääänge ^^
prickigthallon - 30 mar 08 - 21:33- Betyg:
:D:D:D <333'more, please :)
ashortstory - 30 mar 08 - 21:10- Betyg:
:O MER NU !!! :D ÄLSKAR DEN ! :D
ciitronvatten__ - 30 mar 08 - 20:57- Betyg:
iih, du skriver så sjukt jävla bra... fortästt!
Roseaf - 30 mar 08 - 20:57
Älska älska älska !!!!, <33333333333

Skriven av
Maade
30 mar 08 - 20:31
(Har blivit läst 499 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord