Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

54 - Hata är ett starkt ord [TH fic] ||sista||

MAHAHAHAHA Okej, leute :) SISTA DELEN!!!! MOHAHAHAHHA *ond* LÄS LÄS LÄS!!! och sen, när ni har läst den, kommer jag antagligen ALLDELES STRAX lägga ut en prolog, på min nya fanfic, som kommer handla lite om TomiBoy x)<3 Och glöm inte att läsa min och MeinEngels nya fanfic, som vi skriver tillsmamans. Den heter "G+G=Sant". Nu är smygreklamen över. (smygreklam xD HAHAHA) jaja, men LÄÄÄS nudå!!! och glöm inte att kommentera Mycket om vad ni tyckte *flina* jag vill ha kritik x)

Del femtiofyra – I’ll miss you


(Sofia)

- Gustav... sa jag tyst. Jag ville inte säga det, men jag visste att jag var tvungen. Jag hade förstått det efter en hel natt innehållande enbart tankar och funderingar.
Jag satt på sängen och studerade honom när han plockade upp saker från golvet. Han såg upp på mig och hade en slags frågande känsla i ögonen. Jag svalde hårt. Jag ville verkligen inte alls säga det.
- Ja? sa han frågande och la ifrån sig kläderna han hade i händerna, på soffan och stoppade istället ner händerna i fickorna. Jag såg rakt på honom. Visste att det var tvunget. Jag hade inget annat val.
- Jag... jag tror att jag måste åka hem, sa jag tyst och hoppades att han inte hörde vad jag sa. Också det var idiotiskt, jag visste ju att han var tvungen att veta och förstå. Men jag ville inte såra honom.
- Du åker hem? Upprepade Gustav, en aning frågande. Jag bet mig i läppen och nickade.
Rörelsen var som ren tortyr. Jag bekräftade faktiskt att jag inte ville stanna, båda inför honom och mig själv.
- Förlåt, men jag tror inte att jag klarar det här… Jag måste hem, sa jag förklarande, men betydligt lugnare än vad jag kände mig.
Gustav nickade. Varken besviket eller glatt. Bara förstående.
- Jag kör dig till flygplatsen, sa han lugnt och drog en tröja över huvudet. Tyget föll snabbt på sin plats på hans bara överkropp och satt rätt tajt. Jag suckade inombords och insåg att jag skulle sakna honom och hans fina överkropp. Mycket.
På något sätt lyckades Gustav fixa till sig en bil av gubben som alltid följer efter dem. Jag var inte så säker på vad han hette, eftersom han snackade tyska med Gustav och jag kunde tydligen inte ens urskilja ett namn från det språket.
Vi åkte under tystnad hela vägen till flygplatsen.
Egentligen så kände jag inget annat än att jag bara ville storgråta. Få bort alla känslor av skuld och annat. Jag orkade inte sitta där i bilen, med de känslofyllda tårarna brännandes under ögonlocken och med någon sorts tryckande känsla över bröstet. Jag ville få bort det, men inte med Gustav i sätet bredvid. Det skulle bara e mig ännu större skuldkänslor.
Så, när Gustav tillsist hade stannat bilen och parkerat någonstans på korttids parkeringen, var det med lättnad jag hoppade ur bilen, om än på vingliga ben.
Hemma var nära nu. Hemma, med Jessi och mamma. Hemma i huset i Sverige, Nea och alla andra idioter från skolan. Skolan, lärarna, prov, status och rykten. Som om sommaren aldrig hade varit, började allt om igen. Och allt skulle vara som vanligt, bara att de flesta skulle vara en aning brunare än innan.
- Tja, det var det då… sa Gustav och smällde igen bildörren, så att jag återkom till verkligheten. Jag ställde ner väskan på marken och drog handen genom håret.
- Gustav, tack för… allt. Verkligen. Det här… det var helt fantastiskt. Att få lära känna dig och… allting som har hänt. Jag är verkligen glad, suckade jag något besvärat på grund av min egen dåliga formulering.
- Jag kan bara hålla med dig, sa Gustav och log ett litet och charmigt leende. Jag bet mig hårt i läppen. Varför sa han så? Nu blev det ju ännu svårare att säga det som måste sägas. Det som inte var valbart. Det bara måste ske.
Vad skulle jag säga? Hur skulle jag få ut det? Var skulle jag börja? Frågorna var så många att jag knappt hann med att tänka dem själv. Allting kändes bara upp och ner, huller om buller. Allting kändes konstigt och förvirrat. Jag förstod ingenting.
- Men vi får hålla kontakten, för… jag gillar dig, sa Gustav och log lite snett samtidigt som han tog min hand i sin och började smeka den med ena fingret. En våg av skuldkänslor sköljde över mig, och jag kände att jag var nära att drunkna i dem. Jag slet mig snabbt loss ur hans grepp och tvingade mig själv att se honom i ögonen.
- Gustav… jag tror det är bäst att vi inte fortsätter… såhär, sa jag och kände tårarna tränga upp i ögonvrån. Jag ville inte gråta, men det var nästintill omöjligt med något annat. Men jag lyckades hålla tillbaka dem när han svarade.
- Såhär?
- Ja… alltså, det… det är långt mellan Tyskland och Sverige… och… Jag skulle inte stå ut med att du… om du…
- Jag kommer inte hitta någon annan, om det är det du menar, sa han rakt på sak. Jag ville rygga tillbaka när han sa så, det lät så rått, men jag visste att han hade rätt. Det var ju det jag hade menat.
- Du… gör slut, fastslog Gustav en aning nedstämt. Jag såg ner i marken. Ville inte vara kvar där mer. Jag ville bort och glömma allt som hade hänt. Det var för mycket och för jobbigt för mig. Var inte mamma där någonstans i närheten så jag kunde rädda mig bort till henne? Vad var klockan?
- Vi hörs Gustav, jag måste gå… men, vi kan väl vara typ… kompisar? Vi kan väl åtminstone höras på telefon i alla fall? sa jag i ett försök att göra det så bra det kunde bli igen. Gustav nickade, men verkade inte särskilt övertygad. Det gjorde ont i mig att se honom så. Det stack till i mitt hjärta, men jag bet mig bara ännu hårdare i läppen.
- Visst, sa Gustav dystert. Jag tog ett steg närmre honom och lutade mig fram och kramade honom. Det var en lätt kram, och jag rös när jag drog in Gustav doften igen. Det var hemskt att jag var tvungen att lämna honom, men jag var tvungen.
- Jag kommer sakna dig, mumlade han tyst.
- Jag med… dig, men… Det hade aldrig funkat. Ändå, sa jag ännu tystare och lutade långsamt huvudet mot hans axel.
Jag ville att det ögonblicket skulle vara för alltid, men det tyckte inte tiden. Gustav släppte mig långsamt.
- Du måste gå, om du ska med ditt plan, sa han och såg mig i ögonen. Jag nickade och lyfte upp min väska.
- Förlåt, sa jag tyst, innan jag vände mig om och började gå mot entrédörrarna. Jag såg mig inte om, men kunde känna Gustavs blick i min nacke, precis som första gången jag träffade honom. Det högg till i mig igen. Då hade jag avskytt honom.
Kanske skulle jag inte säga att jag hatade så många saker. Hata hade alldeles för stor betydelse. Jag hade avskytt Gustav, och Bill och allihop från början, men när man lär känna sin avsky, inser man kanske att det bara är en själv som har skapat allt det där. Och att det är en själv som har skapat situationen.
När jag kom in genom dörrarna, såg jag mamma och Jessi direkt. Mamma såg helt förstörd ut, Jessi såg uttråkad ut. När mamma fick syn på mig gav hon till ett tjut, och var framme hos mig på två röda sekunder. Hon kramade mig alldeles för hårt för att det skulle vara behagligt, och pratade på om hur mycket hon ångrade sig. Jag lyssnade inte mycket. Det gick in genom ena örat och ut genom andra, men när hon äntligen drog sig ifrån mig, stannade hon upp med händerna på mina axlar, och såg mig i ögonen med en mamma blick som visade hur rädd hon var att jag skulle lämna henne igen.
Jag blev rörd av den blicken. Trodde aldrig jag skulle få känna något sånt av henne. Hon har alltid verkat så trött på mig, framför allt. Men hennes beröring gjorde mig varm, och det kändes som att hon skulle finnas där och beskydda mig framöver. Jag förstod, att jag älskade henne.
- Det är lugnt mamma. Jag ska hem nu, mumlade jag tyst, och tryckte mig mot henne, drog in hennes lukt och kände, att jag hade rätt.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 16:16- Betyg:
Åhh, hur fan kunde du. Det skulle ju bli dom. Hoppas att du har eller ska göra en fortsättning där allt blir bra
Annars....<3 sjukt bra btw. Du skriver på ett moget, roligt, djupt sätt
PsychicPlay - 21 sep 08 - 20:22- Betyg:
åh, sjukt bra asså! <3
amaandus - 25 apr 08 - 22:51- Betyg:
fan mitt smink :O men det gick seriöst inte att sluta gråta. för du skriver å grymt bra :D har läst igenom alla delar sträk nu ! och jag kan fortfarande inte atta att det är sista :( hehe och jag värkligen älskar din humor i kommentarer som är innan och efter novellern. hehe. ja det finns nog inge mer att säga att den är en sjukt bra !!!
TereseHenriksson - 23 apr 08 - 19:08- Betyg:
Jag har följt den här novellen från början til slut, och aldrig trodde jag att det fanns nån som kunde skriva så bra och få till det så underbart! Den här är så jävulskt bra att man blir besviken på dig när den är slut! Om du bara visste vad jag älskar den här och kommer sakna den så otroligt mycket! Men samtidigt vet jag juh att du kommer skriva lika bra i nästa nivell med. :D <33333333333333
Aldrig har jag menat det jag sagt så mycket som jag gör nu!
woops - 30 mar 08 - 13:07
Jag sitter och tjuter här nu. Ärligt. Jag har faktiskt lärt mig att gråta och nu är m ina ögona alldeles blanka.
Fyfan vad jag har älskat den här novellen. Den har varit underbar från början till slut, fast jag tyckte faktiskt att Tyra kunde ha fått lite mer uppmärksamhet efter hennes död. Fast jag vet inte, det hade kanske förstört allt.
Men jag tycker verkligen att du byggt upp den här ficen på ett underbart sätt, och ditt sätt att skriva är lysande.
När du börjar släppa böcker kommer jag troget läsa dem (:
HannahKarlsson - 29 mar 08 - 21:42
ÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHHH . PIIIIIIIIIIIIIIIII :*
Ja hatar såfdanna häringa jobbiga avslut.
Denna ficen, har vart helt underbar.
Lovely__ - 29 mar 08 - 21:34- Betyg:
Som flera andra här så har jag totalt älskat den här ff'en, helt underbar är den.
En av de bästa jag har läst, och det är inte som jag överdriver eller säger bara för att vara snäll utan jag menar det verkligen.
Talang har du.
Men..jag gillade inte slutet ._. visst, jag erkänner att det var väldigt trovärdigt, realistiskt osv..men haha..jag gillar lyckliga slut mycket mera även fast det får vara hur orealistiskt som helst.
Så kan du inte göra alla oss lyckliga som vill ha en fortsättning på den här? Det går mycket väl att spinna vidare på denna, mycket mer att skriva om. Ska hon och Gustav träffas igen? På en konsert, blir längtan efter varandra för stor?
Ja, helt enkelt..hur går det för dem?!
Jag vill veta! *desperat min*
säg till i ett mejl eller nått om du har en tanke på en fortsättning. Den behöver ju inte vara lika lång som den här:)
Nattros - 29 mar 08 - 13:31- Betyg:
nej så sjukt jävla bra ju!
M-424 - 29 mar 08 - 13:03- Betyg:
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAW!!!!! Jag hatar och älskar slutet. Hatar för att den är slut och älskar för att slutet är så vacker <333
Mycket imponerad att slutet blev så där vackert och inte sorgligt:D<33

Tack för en megasuperduper bra novell!<33
Mp3 - 28 mar 08 - 23:11
Jag till skillnad från resten älskade slutet <3<3 Det var verkligen så otroligt vackert och fint <3 Jasg älskade hela denna novell öhuvudtaget :D Och att du lyckats skriva hela 54 ? delar :D IMPONERAD! <3<<3<3<3

ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAr denna <3<3<3 Denna är lika bra som din novell öhm kärleken går aldrig att glömma :D , den gillade jag otroligt mycket, lika mycket som denna :D <3<33<<3<3<3 ÄLSKA!!! c<3<3<3
tomatface - 28 mar 08 - 23:04- Betyg:
MBAAAAAAA! :D älskar denna, sitter nästan och gråter nu, för att den är slut asså xD snälla kan du nt göra en fortsättning på den ? (a) jag ber dig, snälla ? :)och just det, du ville ha kritik va ? här ska du få lite... ähm... alltså... hmm... där kom den kritiken, för fler ord än det finns nt :) och jag ÄLSKAR denna novellen, om du nt redan har fattat de ? xD och jag hoppas VERKLIGEN att du skriven en fortsättning ? :)
tjoh - 28 mar 08 - 21:52
superbra ! :D:D:D <3<33<333
turbo001 - 28 mar 08 - 19:57- Betyg:
NEEEEEIIIIIN!!!! Det får inte vara slut NU!!!!! Men det skulle ju vara Gustav och Sofia för alltid:'(!!
Stackars Gusti!! Men snälla kan du inte skriva en uppföljare det skulle vara såååå kul!! se om dom träffas igen!!
Sassa38 - 28 mar 08 - 19:51- Betyg:
Superbra<3<3 Men väldigt sorgligt slut, började nästan gråta under en bit..
foreversacred - 28 mar 08 - 19:39- Betyg:
så fint synd att den resan e slut och att hon gjorde slut med Gustav men den bva as grym
WillyWonka - 28 mar 08 - 18:55
Puss på dig, Korvis, för att du skriver så bra! Korvis..Fan, nu blev jag hungrig igen:|
Mangasagan - 28 mar 08 - 14:45- Betyg:
GAAAAAAAHW!! Nu är du dum:( Dom ska ju vara tillsammans!!!:(
Jättebra iaf:) <3
FortessOfTears - 28 mar 08 - 14:19
Du är dum. GAAAAAH! JULIA! NU ÄR INTE DU RIKTIGT SNÄLL JU!
*Hoppa in i skärmen och krama Gusti* WUHAHA, NU ÄR HAN MIN :D
Då var du ju visst snäll... visst gjorde du det bara för min skull?(A) (Inte) xD
Nein, nu ska jag sluta med mitt skitsnack och säga vad jag tycker om den här.
GAAAAH! Du gör allting så himla madagaskars fint och perkfekt! Visste du det? Du strör på lite ängelglitter på dina noveller, visst gör du? Ellerhurellerhurellerhur? *Hosta*... Det här är megabra i alla fall, om du inte förstog att jag tyckte det <3 Massa mycket kärlek. Hoppas prologisen kommer snaart :D (A)

Puss på nosen :*
JennnyJ - 28 mar 08 - 14:08- Betyg:
du, JAMIEEEEE!!!
du får bara inte göra såå, eller, jo det får du ju, men men .... ÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!
Åååååååh, nu börjar jag ju gråta snart ¨/ .... men men, ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!
Snälla söta rara, kan du inte skriva en historia om Albus Severus Potter? Eller Ted Lupin (A) ^^<3
Kramar din syster och för evigt trogne läsare och kompis Jenny Eva Elisabet Jansson
Ifos95 - 28 mar 08 - 13:44- Betyg:
Så...så...jobbigt. Kanske inte rätt ord att beskriva en novell
som jag verkligen levt mig in i och som jag verkligen längtade
efter att få läsa med, men, men. Den här novellen har iaf varit helt
underbar, du beskriver känslor så otroligt bra.
Fast jag håller med LoveMusic, lite besviken är jag på att Sofia
åkte, men spelar roll. :P Det blev ju bra ändå.
Jag längtar mkt till din nästa novell. Den där G+G=sant verkade ju vara bra
den med. :P
Men tbx till den här; XD
Jag gillar verkligen den här starkt. <3 :D

Och som den perfektionist jag är så kan jag inte låta bli att bli irriterad
på att det inte är en punkt i slutet. XD

Tack iaf för en JÄTTEBRA fanfic. :D <3
Kram från din trogne läsare Kitty/Fii/Ifos95 <33
Ciissii - 28 mar 08 - 13:17- Betyg:
Du fick till slutet helt underbart :) Även fast det
var lite förvånande, men ändå verkligen bra. *Gråter*
Kommer sakna denhär novellen men samtidigt vet jag
att du kommer göra nästa novell på tok lika bra :)<3
LoveMusic - 28 mar 08 - 13:14
prickigthallon: Ha ha *Nelson i Simpson* om du menade att jag hann före dig *stolt*
LoveMusic - 28 mar 08 - 13:11- Betyg:
Denna novellen var VERKLIGEN bra! Men jag är besliken på Sofia, INTE HÅLLA KONTAKTEN?! Eller jo, hon ska ju ringa och lite så, men th skulle ju faktiskt åka lite mer till swe (inte för att hon visste det, men hon kunde ha fått reda på det)! Nu när hon hade börjat gilla resten av banet och man trodde att det skulle bli bra, så får hon ju för sig att åka HEM (?)
Som du kanske fattar så gillar jag inte olyckliga slut. Men om men ser på novellen i helhet så gör det faktiskt inte att den slutade så, du berättar så bra att du är förlåten.
Okej, nu vill jag ge dig lite beröm/tips. Skriv en sådan här bra berättelse som inte är en ff, så kan det lätt bli en bok. Jga menar det, du skriver så bra att du skulle kunna ge ut en bok som skulle bli väldingt bra:) Eller så kan du ju ändra namnen i denna historien, ändra lite stavfel och sen skulle du kunna ge ut den som en bok. Du skulle få MINST en köper den (jag).
Men jag hoppas att din nästa novell blir lika bra som den här:)
prickigthallon - 28 mar 08 - 13:04
Men vah? Hann hon före mig o.O?
mikaelanystrom - 28 mar 08 - 13:04- Betyg:
JAMIE HUR KAN DU LÅTA HENNE ÅKA! SÅNT HEMSK SLUT :'(
DE SKA JU VARA DEM TVÅÅÅ! FÖR ALLTID!!!
* GRÅTA * du fattar inte hur mycket jag kommer sakna denna! Skulle vilja ha fortsättning * suck *
Aja, du skriver vällan mer noveller som jag får läsa men denna... * dubbel suck * kommer vara saknad!
älskar deeen och du är bäst<3
prickigthallon - 28 mar 08 - 12:59- Betyg:
Men *lipa*
Uh, den är sluuuut. x(
I alla fall är jag stolt över dig :)
För du lyckades få till ett bra slut och allt var underbart underbart bra :D:D <33
LoveMusic - 28 mar 08 - 12:56
Jaaaaaaaaaaaaag kommenterade först :D
*skrattar lite generat* nu ska jag bara läsa den:P

Skriven av
chulia
28 mar 08 - 12:54
(Har blivit läst 481 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord