Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

17 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Del sjutton – Hellre lögn än sanning?

(Sofia)

Jag såg bestört på Gustav, jag kunde bara inte tro vad han just hade sagt. Det var som om hans ord gjorde det hela verkligt. Innan hade jag fortfarande kunnat hoppas på att den här idioten, med svart spretigt hår, bara var förband eller något annat litet och obetydligt, men när Gustav sa det så där rakt ut... Jag ville bara flyga på honom och slå ner honom i marken tills han inte kunde röra sig mer. Varför skulle han förstöra allting nu?! När allting var bra. Jag menar, jag hade ju nästan börjat…
Hur som helst, så behärskade jag mig och nöjde mig med att bara stå och se arg ut. Ärligt talat så visste jag inte om jag ville skratta eller gråta. Gustav, i Tokio Hotel? Han passade bara inte in. Men det var ju så uppenbart och varför skulle han ljuga om något sånt? Det var snarare något man dolde i så fall.
- T-Tokio… varför har du inte sagt något?! skrek jag förtvivlat.
- Jag trodde du kände igen mig! De flesta gör det. Men vadå? Det spelar väl ingen roll?
- Jo! Det spelar visst roll! Det… det förändrar ju allt!
- Vänta lite här nu, gillar hon Tokio Hotel eller inte? mumlade den där playern med dreadlocks och keps tillsammans med pannband eller liknande, till ”killen” med håret som krockat med mig. Playern trodde väl inte att jag skulle höra, men se så fel han hade. Däremot brydde jag mig inte det minsta om honom.
- Va? Sofia, vad snackar du om? sa Gustav som inte verkade förstå någonting.
- Du ser inte ut som dem… du är ju normal!
- Jaha, så det är våra utseenden som är problemet? fnös han med svarta håret och såg på dem andra två, dreadskillen och den där andra med långt hår som alltid är helt bortglömd. De såg lika arga ut som jag kände mig, och det visade att de också hade tagit åt sig av det jag hade sagt. Känsliga eller vad?
- Jag borde ha räknat ut det… du pratar tyska och spelar trummor. Du har ju varit med i varenda tidning hemma. Det var därför du såg så bekant ut… mumlade jag och valde att ignorera sprethåret.
- Pratar hon med oss, eller sig själv? viskade dreadskillen sådär halvhögt igen, men han lät faktiskt rätt sur. Sprethåret ryckte på axlarna som svar.
- Jag fattar inte… de är… de är ju patetiska! Hur kan du ens vara med dem? Du skämmer ju ut dig själv Gustav!
- ”De där” som du snackar om, är mina vänner. Och om du inte gillar dem, är det ditt problem, sa Gustav i kort ton.
- Inte gillar? Inte gillar?! Jag tål dem inte! Och speciellt inte honom! skrek jag högt och pekade på sprethåret.
Just då var allt jag sa faktiskt sant. I vanliga fall så hade jag nog tänkt över sakerna jag slängde ur mig, men då kom allt från hjärtat. Orden bara flög ur mig utan att jag kunde hindra dem, och egentligen var det väl inget jag direkt ångrade just då. Och det där med att jag inte tålde sprethåret var ju helt sant. Hans äckliga hår som var totalt dränkt i hårspray, och sminket. Usch, hur kan man ens tänka tanken att ha smink när man är kille? Och sen de där accesoarerna, alla dödskallar och handskar och skit som han skulle ha på sig. Vad var det för problem? Han hade ju ingen stil alls! De andra två orkade jag inte ens kommentera. Jag menar, vilken kille har enorma t-shirts som ser ut som klänningar? Och ännu värre, vem har helt platt rakt hår som bara hänger?! Jag ville ta dit en stylist direkt och bara… ta bort alltihop. Sudda ut det! Men jag ansåg nog att det var bättre att ignorera. Eller i alla fall förolämpa, lite grann.
Vadå? Du hade gjort samma sak själv! Du fattar inte vilken plåga det var för mig att se dem.
- Är det någon mer du vill förolämpa eller är du klar? Jag tror faktiskt inte att det är någon som vill ha dig kvar här, fräste dreadskillen ilsket och tog ett steg fram så att han stod framför sprethåret. Just ja, de två var ju tvillingar, det hade jag glömt bort. Hela gesten såg mycket beskyddande ut och jag kunde inte låta bli att ge dreadskillen en nedlåtande blick, innan jag fnös och riktade blicken mot Gustav igen.
- Om du för ett ögonblick tror att jag tänker umgås med de där, så tror du helt fel. Och stanna gärna här och festa med dem eller whatever, men räkna med att du slipper sällskap hem.
- Vem har sagt att jag vill ha sällskap hem? sa Gustav.
Jag visste inte vad jag skulle svara. Om jag hade varit arg på Anna innan, så var det ingenting jämfört med vad jag var nu. Fast nu visste jag bara inte vem jag var arg på. Jag gav dem alla fyra varsin extremt ilsken blick och fnös så högt jag kunde.
- Kom killar, vi går in. Det tjänar ingenting till att stå här, sa killen med långt, platt hår.
- Mm, Georg har rätt. Kom nu, medhöll dreadskillen och de båda vände sig om och började gå tillbaka in mot den stora byggnaden.
Men sprethåret och Gustav stod kvar där dem var och verkade inte ha en tanke på att röra sig. Sprethåret irriterade mig bara. Han kunde lika gärna gå därifrån, men inuti mig insåg jag motvilligt att jag blev lite varmare inombords när Gustav inte ville gå sin väg. Kanske hade han tagit sitt förnuft till fånga och valt att komma med mig istället. Det kanske var min förtjänst att han helt enkelt blev sig själv och inte lät de andra idioterna köra runt med honom som de gjort innan.
- Bill, Gustav, kom nu, sa dreadskillen och sprethåret började röra sig, om än rätt motvilligt.
Men Gustav stod kvar och såg på mig. Och jag kunde inte mäta honom den här gången heller. Jag kunde inte se vad som fanns bakom de där tomma bruna ögonen. Jag kunde inte läsa hans känslor. Hans tankar. Han var inte som alla andra killar som jag bara genom en blick kunde utan och innan. Nej, Gustav var speciell, men den här väggen som skiljde mig från att tränga in i hans huvud, skrämde mig ärligt talat. I alla fall nu.
- Du är verkligen inte som jag trodde, sa han plötsligt och tog några långsamt några steg bakåt.
Orden träffade mig. De träffade mig hårt. Jag visste inte vad jag skulle känna. Visste inte vad jag skulle säga. Det var inte första gången han sa dem. Det var andra, och de hade en helt annan innebörd den här gången. Jag fick plötsligt svårt att andas. Förra gången hade orden varit vänligt menade och jag hade blivit rörd när han sagt dem, men nu… Jag förstod att de inte var vänligt menade. Rättare sagt skadligt menade. Den kyla som fanns med dem. Det var ju som om… som om jag inte betydde någonting längre.
Det var som om allting rasade. Som om min värld föll samman. Men allting han hade sagt då? Betydde inte det heller något? Allt han sagt kvällen innan, när Nea ringt och jag totalt hade brutit ihop framför honom. Förstod han inte att han inte bara kunde… han visste det ju. Han var den enda i världen som visste om mina brister.
Jag ville lägga mig ner på marken och bara gråta. Jag ville inte höra de där orden som han sagt till mig. Varför skulle han säga det för?! Varför skulle han göra allting… så förbannat svårt? Jag ville bara slänga av mig masken av nonchalans (?) och visa allt jag kände. Allting som betydde något för mig ville jag skulle betyda samma sak för honom.
Men när jag såg upp på honom igen visste jag att allt det som jag just hade tänkt var helt borta. Inte ett spår av ånger eller lidelse fanns i mitt ansikte, det visste jag eftersom det var utbytt mot det spydiga som jag sedan länge haft som mål.
- Du känner inte mig, snäste jag i ett försök att få bort allt det som gjorde ont inuti. Gustav skakade dystert på huvudet.
- Nej, tydligen inte, sa han innan han vände sig om helt och följde efter de andra in igen. Sprethåret såg ilsket på mig innan han också försvann, men jag märkte det knappt. Istället tittade jag stint på dörren som Gustav just försvunnit genom, då jag var bombsäker på att han skulle komma tillbaka ut igen.

Ännu en del?! Jag är riktigt stolt! x) ööhm, även om denna blev en aning... känsloladdad? (a) haha, tjaa, ni vet vad ni ska göra! kommentera? <3
Btw så var dinosauriefilmen inte såå läskig, jag överlevde. Det läskigaste var en trailer om en annan film i början. en som handlade om HAJAR?! :O tänk om jag hade sett den, då hade jag varit död just nu. Usch för hajar! (oj, vadå byta samtalsämne? xD)
jaja, kommentera innan jag går under jorden på grund av... otålighet! :D
kramar Jamie <3

Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 05:32- Betyg:
Vad har du nu gjort? <3<3
kaitox - 8 apr 08 - 18:57- Betyg:
*Börjar gråta*
foreversacred - 22 mar 08 - 12:24- Betyg:
ojsan så det kan gå
BlodRosen - 29 jan 08 - 16:14- Betyg:
Du skriver HIMLA bra!^^
eddra - 14 jan 08 - 20:51- Betyg:
DU skriver så bra!! <333 *bugar*
SabbePabbe - 9 jan 08 - 16:50
jaa du skriver bra och... bra och... bra ...
Jag vet inte vad jag ska säga men du skriver bra!
chulia - 6 jan 08 - 19:34
Fortess: Wiiiiie :D Fortess is back! x) Jaa, läs mer! tack för kommentaren! <3
FortessOfTears - 6 jan 08 - 19:09
Du är väldigt... obeskrivligt bra :D
Men nu tycker jag faktist att Sofia är lite halvt dum i huvudet, dissa dom bara sådär?!
BAH! >.< Hon kan ju inte bara.. alltså, men .. VAD HÅLLER HON PÅ MED?!
Men nu är jag glad endå, för jag har bara varit borta en dej och så finns del massor med kul att läsa :D
Nu ska jag läsa nästa del också ^^
chulia - 6 jan 08 - 10:01
Mp3: HAHA förstår du hur mycket jag skrattar när jag läser dina kommentarer? <3 xD Haha, tjaa... Sprethåret, jag tänkte skriva fjollan men, det var ju någon som snodde det *se strängt på Evve* så då blev det typ först "killen med spretigt hår" men sen orkade jag inte skriva det hela tiden så det blev sprethåret xD *smarthet* hah tack och kuuuul att du gillar den! :D
JennnyJ: Jenny Fiskmås XD haha, du kan matcha mig med gåsen x) awie, men dina kommentarer är ROLIGA :D:D<33 och tjaa... jag vet ju vad du tycker ska hända ^^) du och din lilltå X'D tack iallafall <3
Elendil: iiw! tack <33 jaa, jg har börjat på fortsättningen nu så den kanske kommer nu under dagen.
Ifos95: ååh... skriver jag sorgligt? *ännu mer orolig* ööhm, jag tycker jag skriver mer... aggressivt? x) taaack<33
ThisIsJustMe: Mer är påväg, haha inte så farligt krävande tycker jag <3
Solstorm: HAHAHA sofia är en KOKOSNÖT XD *Jamie skrattar* mohahaha det var kul xD und Jamie ska skriva en RÄTT så lång fortsättning för att du bad så snällt :)<3 tack
Sirius: Hahaha, okej då. Jag förlåter dig för Bobstölden. HAHA en evighetsfic, x) är inte säker på att jag skulle klara av det eftersom jag just nu har kommit på VÄRSTA idén till en helt ny TH ff. Men jaja, den här ska ju ha sitt slut också, hur svårt det än blir. :) aawie, taack:D:D<3
mikaelanystrom: XD kokosnöt ^^ hah joo, hon är dum i huvet. (dissa killarna sådär?! orealistiskt!) meen tjaa, mer är påväg :) håll ögonen öppna ;)
svikmejinte: *tystnad* :o *stirra* j-jag... *läsa igen* iwh... ööhm, jag vet inte rktigt vad jag ska säga mer än att jag blev... galet glad. Tack!<3
Niice: Tihi, tacktack! :D
MupJenny: FÖRLÅT, fast det var inte direkt lätt att skriva.. xD fick tänka där ett tag för att det skulle bli LITE normalt. ;) haha vilken tur! Tack så mycket! :D
TokioHotelFreak: oj... nä hon är dum, men det är ju jag som har skrivit alltihop såå... du kan känna dig oskyldig. lugn bara lugn. *trösta*
prickigthallon: haha tack så mycket! :D<33
prickigthallon - 6 jan 08 - 01:54- Betyg:
Dumma sofia *mutter*
MEn ja, sepebra!!!! <33333333333333333333
tomatface - 6 jan 08 - 00:41- Betyg:
skitbra :)
TokioHotelFreak - 5 jan 08 - 22:24
Alltså, jag gillar inte att hon är elak mot mina idoler.. JAg får dåligt samvete. ^^
För liskom det känns som om jag är Sofia.. Och tänk om jag skulle vara elak mot mina idoler..
*GRÅTA*!
MuppJenny - 5 jan 08 - 22:11- Betyg:
VF HAR DU SKRIVIT SÅ TASKIA SAKER MOT MIN BILL??!! :'(
Förutom d va d jätte bra (A)
Niice - 5 jan 08 - 21:38- Betyg:
Ehmm.. Vad ska man säga?! Du äger ! (Y)
svikmejinte - 5 jan 08 - 21:12- Betyg:
jag är stum. du har aldrig skrivit så bra, jag lovar. fan du skriver ju som en... en riktig författare! shit, vad du är bäst. Du blev just min nya idol ;) åhh, du måste fortsätta :D
mikaelanystrom - 5 jan 08 - 20:47- Betyg:
SOFIA ÄR EN STOR KOKOSNÖT (Håller med Solstorm)!
Skit bra del, du ska vara stolt över den:D Bara sofia som är dum i huvudet:O Hon kan väll ge dem en chans? Hon och Gustav som var så fina tillsammans;_; ska allt vara slut nu bara för det? Usch * drömma mardrömmar om det *.
Meeer snart annars.. döööör jag:O
Solstorm - 5 jan 08 - 20:36- Betyg:
väldigt känsloladdad, som sagt, und.. alltså.. SOFIA, DIN STORA DUMMA KOKOSNÖT!!!!!!!!!!!!!!!!!! xD

skitbra iaf, und mig vilja ha mycket lång fortsättning mycket snart x) <333
ThisIsJustMe - 5 jan 08 - 20:33- Betyg:
jätte bra!!! som vanligt då!!! nu för du då ta och skriva en till del!!!!!! idag!!! haha vad krävande jag är :P x'D
Ifos95 - 5 jan 08 - 20:26
Chulia: Okej då...*snyft* jag *hulk* sluuutar väl gråååta!
Men det är ju lite svårt när du skriver sååå sorgligt!
Men okej, jag ska försöka.
Elendil - 5 jan 08 - 20:04- Betyg:
Otroligt bra, du skriver som... ja... jag vet inte vad :) Mer nu, snääälla? (A) Kram
JennnyJ - 5 jan 08 - 19:51- Betyg:
mer mer mer mer mer mer... haha känner mig som fiskmåsarna i Hitta Nemo, min min min min min min xD HAHAHA
JAG VA I STOCKHOLM! :D
Vadå coolt?? ^^ ... och fråga INTE hur de gick på tävlingen... för eeeh.. det har jag glömt x( xD ... men kram på dig, du skriver <3, och åååååh! Hmmm, tkr att hon o Billie ska bli kompisar (hemligt) aaaa, eler kanske inte kompisar... men Billie ska få Gustis att förstå... eller.... eeeh... äsch xD <3 MER NU ! :D
Mp3 - 5 jan 08 - 19:35- Betyg:
JAAAAAA :D::D Yttligare en del av Jamie .D:D:D <3<3<3<3 Weeiiiii, du överlevde filmen :D:D 8D en massa bra t7ur för oss :D annars hade vi ju inte fått läsa mer om frankenstein (stavning?) med flera :D <3<3 Haha ^^ und du, kan ju bara hålla emd dig om att den minst sagt var (eller ÄR!) känsloladdad del :D xD Haha ^^ men sjukt bra . ÄLSKA!!! MEEEEEERA NU!!!!!11!!! <3<3<3<3<3<3 Men du, hur kommer man på sprethåret ? xD HAHAHA ^^ det tycker jag var (eller ÄR!) riktigt roligt :D! <3<3<3<3<3 Meeeeerr nu! (men det kasnek ajg redan sagt, men kan ju alltid sägas igen :D ) DU Jamie, när kommer fortsättningen ? (A9 :D <3<3<3<<3<33<<3<33 Du vara så sjukt bra :D ! <3<3
chulia - 5 jan 08 - 19:35
tjoh: tack! :D mer påväg!
M-424: Haha är inte hon alltid galet arg? x) *evil* men... mer påväg!
chulia - 5 jan 08 - 19:34
Sirius: Haha x) tjaa, det blir väl lite blandade känslor antar jag. Jag har ingen aning om vad jag har ställt till med och har ingen aning om hur det ska sluta. :S HAHAH ja men vad skulle jag kalla honom då? Du snodde ju Bob! *fnya* XD det blev lite problem där. men jaja, sprethåret blev ju rätt bra xD
woops: tack tack<3 Äh, jag gillar dina kommentarer ändå! :D Tack! och ja! UUUUSCH för hajar. Jag får typ aspanik, jag var nog den enda i hela bion som ryckte till och typ blundade stenhårt. Jag vägrade titta, så mamma fick typ bända loss händerna från ögonen xD mohahaa Tack iallafall :D
M-424 - 5 jan 08 - 19:32- Betyg:
Hahaha Sofia is going crazy, angry hehe xD Vill läsa mer snart:) <3<3
tjoh - 5 jan 08 - 19:31- Betyg:
suuperbra as always :D ge oss mera nu :D :D
woops - 5 jan 08 - 19:27- Betyg:
Wow, ännu ett mästerverk! Jag vet att jag bara babblar om samma saker hela tiden, om hur bra det är och lalal, hela köret, men den här gången var det nog ÄNNU bättre! Liiite för kort del bara, :/ Haha, det hade jag tyckt om det var tio gånger så mkt men aja... xD
Usch, hajar är det värsta som fiiiiiinns ;S får panik/skrikattack blandat med förtjusning om jag typ ser en på tv xD
chulia - 5 jan 08 - 19:13
Ifos95: Grattis till förstaplatsen! :D awie, gråtit? *orolig* okeej, mer är påväg. om du lovar att sluta gråta! heh, tack iallafall <33 :D
Mangasagan: HAHAHA, bästa smeknamnet på Sofia x) Jaa, hajfilmen verkade LÄSKIG! (fast jag tror det handlade om fiskar i allmänhet, men same shit xD) :O HJÄLP! okej, bäst jag skriver vidare! Taaaack<3
etsigav: Tack, kul att du tycker det! :D<3
etsigav - 5 jan 08 - 19:09- Betyg:
Jättebra .:D
Mangasagan - 5 jan 08 - 19:02- Betyg:
Men Sofia ditt stora muterade-hamster-hjärnlösa-puckohead!!!
Så Überbra<3<3<3<33 Bra att du inte såg den där haj filmen då, för då hade jag ju aldrig fått fortsättning:(
Skriv mer innan jag kommer med en fet hungrig haj och lämnar den i ditt badkar, som du just ska gå i xD Moahahaha Mohahahah xD
Ifos95 - 5 jan 08 - 19:00- Betyg:
Jag var fööörst!
Superbra, *snyft* jag har gråtit lite här.
Men mer eller är du heelt galen?
Kraaam och tack för ännu en perfekt del <333 /Kitty

Skriven av
chulia
5 jan 08 - 18:53
(Har blivit läst 500 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord