Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Rakbladets egg

Haha^ läs min novell som jag vann med på novellfesten i skolan xD Haha^^

Så många gånger har jag låtit rakbladet glida över min ärrade vänster arm. Jag låter det göra det ännu en gång. Jag ser hur blodet sipprar sig fram och jag känner en lättnad. Jag får för stunden känna mig fri. Jag drar några fler drag. Inte så djupa, bara så att jag verkligen känner smärtan. När jag lägger ifrån mig det blodiga rakbladet på det skinande vita handfatet, kommer skuldkänslorna som en våg forsandes över mig. Jag ser på min sönder rivna arm och suckar. Ingen märker hur jag mår. Ingen anar något om mitt förhållande med rakbladen.
Varför var det jag som blev lämnad ensam? Varför lämnade hon mig? Hon var min allra bästa vän jag någonsin har haft. Hon var min syster, min tvillingsyster dessutom. I två långa och hemska år har jag levt utan henne. Hon var mitt allt.

I skolan klistrar jag på mig mitt falska leende och skratt. Aldrig att någon ska få veta, aldrig. Det är förestan ingen som bryr sig. För de andra är jag bara tjejen som alltid skrattar och ler…


Samantha lägger ifrån sig sin dagbok, som innehåller hela hennes liv. Alla tankar, alla känslor finns samlade i den. Hon går genom sitt svartmålade rum, fram till fönstret och ser ut. Inget är så vackert som den vita snön som faller i natten och lyses upp av de få gatlyktorna som finns utanför hennes hur, innan de faller till den snötäckta marken. Många gånger ligger hon vaken långt in på nätterna. Ibland skriver hon, ibland ligger hon och bara tänker. Varje natt vid klockan ett går hon och tittar ut genom fönstret. Det är just vid den tiden som allt är som finast.
Samantha känner hur tröttheten kommer smygande men ignorerar det. Aldrig att hon vill gå och lägga sig nu. Hon är alldeles för uppspelt för att göra det. Hon tänker igenom hur dagen varit. Allt som kan gå fel gjorde det.

Först när hon kom till skolan höll hon på att bryta ihop. Alla andra stod och skojade med varandra. Hon var också med dem men hon var inne i sina egna tankar. Ingen märkte att hon inte var riktigt närvarande. Är det så riktiga vänner ska vara? Ska inte de märka om man mår dåligt? Det är inte det att hon vill att de ska veta, men de kan väl visa att de bryr sig lite i alla fall? Resten av dagen fortsatte med att hon fick några konstiga blickar av olika lärare.
Samantha känner verkligen att hon börjar bli trött nu, men hon vill inte riktigt låta sig slukas av sömnen än. Några minuter till vill hon sitta och se ut på himlen. Hon ser några få stjärnor och önskar att hon har mod att göra dem sällskap, mod att göra sin syster sällskap.

Men en blick på klockan tassar hon tillbaka till sin säng och kryper ner i den. Självklart lät hon fönstret stå lite grann öppet, trots att det är mitt i vintern. Men hon har alltid varit så, måste vara bland mörker och kyla, då känner hon sin en aning friare. Hennes ögonlock blir tyngre och tyngre för var sekund som går och tillslut faller hon in i en orolig sömn.

Samantha vaknar många gånger under den korta tid som finns kvar att sova innan skolan börjar. Varje gång blir hon vaken minst tre minuter. Så mycket sömn för hon då inte, men det bukar vara så, sova ungefär fyra timmar och vara vaken tjugo timmar, 365 dagar om året.

Varje morgon är nästan den andra lik. Hon väljer kläder, oftast svarta, sminkar sig och sedan det hon själv anser att är viktigast, låta rakbladen smeka hennes arm. Varje morgon gör hon det. Hon är beroende av sina rakblad. Just denna morgon drog hon både djupare och fler drag än hon brukar. Saknaden efter sin syster är alldeles för stor.
Det mörkröda blodet rinner ner från armen och Samantha känner hur allt börjar snurra. Hon försöker stoppa blodflödet och när hon väl gör det så är hon alldeles utmattad.
Hon drar ner sin svarta långärmade tröja så långt det bara går efter att hon plåstrat om armen. Innan Samantha går ut genom ytterdörren springer hon till sitt rum och hämtar sin mörkröda dagbok.
Hon går sakta och med korta steg mot den ganska skolan som hon brukar gå på. Ungefär tvåhundra meter bort från skolan finns det ett ganska högt berg. Dit brukar Samantha gå nästan varje morgon innan skolan börjar, mest för att tänka men också skriva. Just idag springer hon nästan dit och bara ser ur över berget. Det var här som hennes syster avslutade sitt liv.

Varför lever jag egentligen? Vad är det för mening att leva om jag ändå inte längre har något att leva för. Sedan min syster dog har mitt liv varit totalt meningslöst.
Det är som om alla bara ignorerar mina känslor. Ignorera var är det för ord egentligen? Det är för det första svårt att uttala och sedan så är det konstigt…
Har jag någonsin haft någon annan riktigt vän förutom mina rakblad? Ja, det hade jag, min syster. Men sedan hon dog har jag inte haft någon. Visst finns det några personer som jag brukar tillbringa tid med, men ingen är som en riktigt vän.
Nu sitter jag här på samma ställe som alltid och tänker på varför jag lever egentligen? Jag är patetisk, jag skär mig och tycker att mitt liv är helt värdelöst. Tänk på de fattiga barnen i Afrika istället, hur bra på de? Men ärligt så bryr jag mig inte så värst mycket om dem. Jag lever mitt värdelösa liv och vill bara få ett slut på det och träffa min syster igen. Men jag har inte riktigt haft mod till det, förens nu…


Men dem orden stänger Samantha igen boken och tittar upp på himlen. Det är ljust och inga stjärnor syns till, snön faller inte och det är alldeles för varmt. Inte precis det sista Samantha vill uppleva innan hon dör. Men hon har bestämt sig och hon vet att hon kommer att få sin högsta önska uppfyllde inatt. Att få bli en av dem underbara stjärnorna på den mörka himlen och att få träffa sin syster igen.
Men de tankarna samlar hon allt sitt mod och hoppar.


Kommentera, K-O-M-M-E-N-T-E-R-A! smygläsarna blir dränkta på Julafton ! :D
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Sawa - 25 maj 08 - 17:46- Betyg:
Håller med LoveMusic
LoveMusic - 17 apr 08 - 19:03- Betyg:
Vaddå uklassa alla är på dikta! Det där var underbart skrivet, UNDERBART! Jag förtår VERKLIGEN varför du vann, den var ju underbart bra jue!
sandruskapuska - 8 apr 08 - 23:32- Betyg:
bra
lillelin2003 - 11 jan 08 - 13:12- Betyg:
Fyyfaaan vad bra:D jag tyyp älskar den ! / Hanna : )
Mp3 - 5 jan 08 - 14:07
Aldrig att jag skulle glömma bort dig älsk <3 , men du inte kommer jag bli något stort heller, aldrig. ^^
tud111s - 5 jan 08 - 02:03- Betyg:
Japp, hon har mer än talang. Och det är MIN bästa vän ! Du kmr verkligen bli något stort älskling. Men glöm inte att ta med mig på livets långa färd :) <3
Mp3 - 1 jan 08 - 20:52
Hehe okej ^¨:)
majsbajs - 1 jan 08 - 19:11
jag fattar att du vann med den...
Mp3 - 31 dec 07 - 15:15
Svikmejinte: Oj, vad ska jag säga. Inte visste jag attnågon skulle tycka tt den var Så bra.. men Tack :)
svikmejinte - 30 dec 07 - 21:33- Betyg:
shit, den berörde verkligen. ¨så himla sorglig men ändå så bra skrivet. Man kan verkligen sätta sig in i hennes känslor och tankar. perfekt slut att hon hoppar, även om dt inte kunde ha blivit sorgligare. älskade den verkligen :) önskar att inget behöver uppleva den hon upplevde, men tyvärr måste ju folk det :( och du beskrev det... helt underbart :D du har talang
Mp3 - 29 dec 07 - 17:21
(: Danke ^^
Airya - 29 dec 07 - 02:03- Betyg:
*stum* otroligt bra.... rak in verkligen.. :D <3
Mp3 - 29 dec 07 - 02:00
Tack :) <3
Music95 - 27 dec 07 - 16:55- Betyg:
Den var jätte, jättebra :D

Gick rakt in i hjärtat! Den är helt underbar!

Kram <3
Mp3 - 27 dec 07 - 16:46
Chulia, jag vill läsa din novell som du skrev, den verkar väldigt bra. Und du skriver sjukt underbart så den är säkert bra, kan jag få det ? (A) hur som helst, Tack :)
chulia - 27 dec 07 - 06:17- Betyg:
Galet bra. Vackert... Du skriver riktigt... Jag kan inte hitta ord ju! *tystnad* Hjälp... man blir berörd på ngt sätt...

Vi har också novellfest i min skola. Jag skrev en men lämnade aldrig in. Den handlade om en syster som dog och... äh, spelar ingen roll.

Du var helt klart en värdig vinnare. Grattis!
Mp3 - 24 dec 07 - 14:13
Tack så myckt :)
Mp3 - 22 dec 07 - 12:10
:) Danke!
Solstorm - 22 dec 07 - 00:19- Betyg:
jättebra!
Mp3 - 21 dec 07 - 11:16
Hehe okej, tack :) <3
Mangasagan - 20 dec 07 - 16:34- Betyg:
Jag kan förstå att du vann, för den här är verkligen jättebra:D
Drogs med in i berättelsen:D
Mp3 - 17 dec 07 - 21:35
FortessOfTears: Tack så mycket :) <3

Ericautank: :) Ska tänka på det tills nästa gång jag skriver nått :) <3

apanlabanapan: Tackar :) <3

TrasigFlikka: Tack, jo det brukar ju bli bättre att läsa med lite passande musik :P <3

xCanttakethis: Danke ^^ :) <3

lillelin2003: :) <3
lillelin2003 - 17 dec 07 - 20:01
cool
xCanttakethis - 17 dec 07 - 19:39- Betyg:
ahw, fan va fint:'o <3 drogs med i berättelsen, verkligen.
TrasigFlikka - 17 dec 07 - 19:25
Vacker. Läste den samtidigt som jag lyssna på
en underbar låt med pianospel, vilket stärkte den ännu mer:)
apanlabanapan - 17 dec 07 - 17:46
fin!, gick rakt in i hjärtat!
Ericautank - 17 dec 07 - 17:33- Betyg:
Rätt ok, men du kanske ska skriva varför / hur hon dog..
FortessOfTears - 17 dec 07 - 17:29- Betyg:
Gah, gud vad bra :D <33

Skriven av
Mp3
17 dec 07 - 16:55
(Har blivit läst 388 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord