Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Jag trodde aldrig Del 30 - Sista Delen

Alicia kom in lite senare på dagen. Hon berättade att Bonnie och Elin inte hade slutat än, men att dom skulle titta förbi lite senare igen.
- Lilla gumman. Du får inte göra så här. Du får inte lämna mig! Sade Alicia och kramade mig. Jag såg att tårarna hotade att tränga fram. Jag ryckte på axlarna.
- Det spelar ingen roll längre. Sade jag.
- Vadå ”spelar ingen roll”? Det är klart att det gör! Sade Alicia.
- Nej, ingenting spelar någon roll längre. Jag bryr mig inte om jag dör eller lever. Det är ingen skillnad. Sade jag men jag ville inte se henne i ögonen.
- Men det spelar roll för mig! Kan du inte tänka längre än så? Tänk på din mamma! På Elin, och på Bonnie! På alla som tycker om dig! Tänk på mig! Skrek hon med tårarna rinnande nerför kinderna.
- Jag tänker på er också. Men du måste ju inse att jag aldrig kommer att bli bättre än så här. Och jag vill inte leva ett liv, när jag inte ens orkar gå. Sade jag. Alicia såg sårat på mig.
- Säg inte sådär. Du menar det inte. Sade hon tyst.
- Jo. Jag vill inte leva längre. Sade jag.
- Du menar det inte! Det är inte sant! Skrek Alicia och tårarna nästan sprutade på henne. Jag fick nästan tårar i ögonen av att se på henne. Jag svarade inte. Utan såg bara in i väggen.
- Alexandra, du menar det inte. Jag vet att du inte menar det! Tänk på Martin! Sade hon. Jag såg på henne. Hur vågade hon ta upp Martin mitt i allt det här?
- Martin är död. Sade jag med en suck.
- Har du aldrig tänkt på varför han dog? Jo, för han ville inte leva ett liv utan dig. Tror du att vi andra skulle bli glada om du försvann? Jag vill inte säga det här älskling, men jag måste, om det är det enda som kan få dig att stanna kvar. Även om du kommer hata mig. Men det var faktiskt på grund av dig han dog. Även fast jag tyckte du gjorde helt rätt! Sade Alicia. Jag stirrade på henne. Mitt fel? Det var ju hon som hade tröstat mig och sagt att det inte var mitt fel att han dog! Hade hon bara ändrat sig nu helt plötsligt? Eller hade dom suttit allihop och snackat om mig när jag inte hade vart med?
- Gå härifrån. Sade jag och vände mig om så att jag låg med ryggen mot henne.
- Nej! Jag tänker inte gå! Snälla du, bli inte arg! Men det var inte…
- Jo. Gå nu. Jag vill inte träffa dig mer. Sade jag. Alicia tystnade och reste sig upp och gick tyst bort mot dörren. Hon öppnade den och gick ut. Men innan hon stängde den stack hon in huvet och mumlade;
- Jag älskar dig, Alex. Hon stängde dörren och jag hörde hennes fotsteg bli allt lägre. När jag tillsist inte kunde höra dom längre tryckte jag huvudet mot kudden och brast ut i gråt.

Elin och Bonnie kom senare precis som Alicia hade sagt. Jag var kylig mot dom redan när dom kom in, och dom satt stelt på sängkanten. Det var ingen av oss som sade någonting. Det enda som hördes var en klockas höga tickanden.
- Alltså, Alex. Vad är det? Sade Bonnie tillslut. Jag svarade inte utan ryckte bara på axlarna.
- Vi vet att du har bråkat med Alicia. Hon berättade det för oss. Sade Elin tyst. Då brast det för mig.
- Jaha? Så ni går runt och snackar skit om mig nu när jag är för svag för att vara med? Nu när jag snart kommer dö, så kan ni lika gärna gå och snacka skit om mig! ”Döingen kommer ju ändå aldrig att få reda på något”! Men vet ni vad? Jag skiter fullkomligt i er. Ni kan dra åt helvete allihop! Jag bryr mig inte ett jävla skit om er! Ni är inga riktiga kompisar om ni går runt och snackar! Skrek jag. Elin reste sig upp för att gå, men Bonnie stoppade henne.
- Nej, Alex. Det enda vi sade var att vi måste hålla dig vid liv, eftersom du är för svag för att förstå hur mycket du är värd. Sade Bonnie lugnt. Jag tog in vad hon sade men ville inte lyssna på henne.
- Men ni har ingen rätt att gå runt och bestämma om jag ska leva eller inte! Fräste jag.
- Jo, Alex. Det har vi faktiskt. Eftersom du är vår bästa vän, vore det jävligt okamratligt av oss att låta dig dö. Dessutom skulle jag dö om du dog. Och det vill du väl inte? Sade Bonnie och log. Jag var tyst en stund och skakade sen på huvudet.
- Nej. Det vill jag nog inte. Sade jag och log tillbaka.
- Jag tänkte väl det. Så vad säger du om att låta vår andra lilla vän komma in och delta? Hon hann knappt säga det innan Alicia kom in genom dörren. Hon gick försiktigt fram till mig. Jag var fortfarande lite sur på henne, men det gick snabbt över. Hon gick fram och kramade mig.
- Förlåt gumman. Jag var bara så rädd att du skulle ge upp. Lova att du aldrig gör det! Sade Alicia. Jag nickade men visste att jag aldrig skulle kunna hålla det.

Det gick upp och ner. Vissa dagar mådde jag ur uselt och orkade inte ens äta, medan jag andra dagar till och med kunde gå några steg. Läkarna iakttog hur det utvecklade sig, men kom inte fram till något eftersom det inte var stabilt. Men jag kunde inte sluta tänka på Simon och kyssen. Jag hade inte berättat för någon och han hade inte kommit tillbaka. Jag hade inte orkat tänka på skolan, för jag visste att jag inte skulle kunna klara av det samtidigt. En sak i taget.
- Du måste koncentrera dig på att bli frisk. Sade mamma när jag berättade för henne att jag inte trodde att jag skulle kunna ta igen allt. Men jag såg på henne att hon tänkte samma sak som jag. Tänk om jag aldrig skulle bli bättre än så här? Tänk om jag skulle få leva ett liv utan att riktigt kunna må bra. Någonsin. Jag rös vid tanken, och tänkte att då dog jag hellre.
- Vi vet inte vad som kommer att hända. Men, som det ser ut nu så kommer det att dröja ett tag innan du försvinner. Men var tacksam för varje dag som går. Sade en läkare när jag frågade.

Några dagar senare vaknade jag mitt i natten av att jag hade jätte ont i bröstet. Jag väckte mamma.
- Mamma! Sade jag. Hon vaknade och undrade vad det var.
- Det gör jätte ont här. Sade jag och visade. Mamma tryckte på hjälp knappen. Hon tog min hand.
- Ta det lugnt gumman. Det kommer att gå bra. Du kommer klara det. Sade hon. Men jag kände att jag fick svårare och svårare att andas. Jag andades häftigare och häftigare, men det hjälpte inte.
- Lugna andetag. In… Ut… Sade mamma. Jag gjorde som hon sade, men tillsist fick jag ingen luft. Jag spärrade upp ögonen och kippade efter luft, men förgäves. Sjuksköterskor störtade in genom dörren.
- Så, var snäll och akta på dig. Sade en av dom till mamma. Som stod och grät vid sidan av mig.
- Hon får ingen luft. Sade en annan och satte på mig någon slags mask.
- Och vi lyfter. Ett, två… Tre! Sade dom och lyfte över mig på en bår.
- Vad ska ni göra? Frågade mamma gråtandes.
- Det ser ut som en hjärtattack. Vi måste operera. Sade en av dom och dom skyndade iväg med mig. Mamma stod kvar och grät. Dom sprang iväg med mig genom en lång korridor. Jag såg massa dörrar svischa förbi. Dom rullade in mig i en operationssal igen. Dom pratade snabbt med varandra.
- Jag kan inte se något ovanligt. Sade en av dom.
- Hon kan helt klart inte andas. Sade någon.
- Vi måste söva ner henne. Sade en annan. Dom gav mig en spruta och som gången innan, sövdes jag ner, bit för bit.

Jag vaknade igen. Det var mycket folk omkring mig. Den välbekanta känslan av att inte riktigt kunna andas och att inte vara hörd fanns i mig. Jag var antagligen i koma igen. Mamma, Alicia, Elin och Bonnie stod närmast sängen. Varför såg dom så ledsna ut? Vad hade hänt? Bakom dom stod mormor och min moster. Alla såg gravallvarliga ut. Jag blev riktigt orolig. Jag själv låg i sängen och kände mig klarvaken, fast trött. Inte sömnig utan bara trött. Plötsligt brast mamma ut i gråt. Vad hade egentligen hänt? Plötsligt öppnades dörren och Simon rusade in. Han såg sig förvirrat omkring.
- Är hon…? Frågade han Bonnie. Bonnie skakade på sorgset på huvudet.
- Hon är inte död, men hon kommer aldrig att bli sig själv igen. Det här är så levande hon någonsin kommer att bli. Sade Bonnie och såg på Simon. Jag visste att det var sant så fort hon hade sagt det. Jag varken kunde eller ville leva mer. Simon tog dom få stegen fram och stod nu bredvid mig.
- Alex… Jag vet att du kan vakna… Du har gjort det förut… Sade han och jag såg att han hade tårar i ögonen. Lilla Simon, varför kunde han inte förstå? Jag ville inte. Han lade en hand på min kind. Hans hand var varm och torr. Tårar rann nerför hans ansikte och landade på mig, men jag kände dom inte.
- Vakna då Alex! Skrek Simon gråtande. Men jag vaknade inte.
- Kom Simon. Sade mamma och ledde ut honom. Alicia, Elin, Bonnie, mormor och min moster följde efter mamma och den gråtande Simon ut. Jag låg ensam kvar. Jag funderade på vad som skulle hända. När jag för länge sedan hade hört fotstegen försvinna öppnades dörren på nytt. Och in kom Anton. Han stannade när han stod framme vid min säng. Han såg på min kropp som var kopplad till en stor apparat vid sängen. Han följde sladdarna med blicken.
- Du förtjänar inte det här Alex. Sade han. Och strök mig över håret.
- Du är värd något mycket mer. Du är värd det bästa. Inte att resten av ditt liv få ligga i koma. Sade Anton tyst för sig själv. Hans hand trevade i fickan. Han plockade fram en sax. Han tog en sladd och klippte av. Samtidigt som den delen av maskinen stängdes av, stängdes också delen av min kropp av. Plötsligt kändes det som om jag inte hade några ben. Anton klippte av nästa sladd också och samma sak hände med armarna. Han klippte av en till och min överkropp domnade bort. Han hade två sladdar kvar. Han klippte den ena, och långsamt försämrades min syn.
- Förlåt Alex. Men det är för din skull. Sade han. Och jag hörde hur han klippte av den sista sladden. Hörseln försämrades omedelbart. Det sista ja hörde var hur maskinen började pipa och hur Anton försiktigt smög sig iväg från rummet. Sedan försvann jag och lämnade kvar min kropp efter mig som ett bevis på att jag faktiskt hade funnits.

// Tack alla som har kommenterat och följt berättelsen. Har verkligen blivit så glad för era kommentarer! Tack vare er har jag nog fått lite bättre självförtroende, även om det låter konstigt. ;) JAg vill bara säga att snart kommer en ny novell, men jag vet inte när. Hoppas att alla som har läst den här novellen vill läsa den också! Nu vill jag ha massor massor med kommentarer om hela berättelsen, eller bara den här delen. Tack! <3 // Chulia
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 19 jul 10 - 07:52
Fattas del 29?? Har jag missat ngt?? (Snälla, kan du mejla ang del 29, vill inte missa ngt)

<3
sandruskapuska - 30 nov 08 - 18:41- Betyg:
Gråter så att jag knappt kunde läsa, så himla sorgligt, och du beskriver det med ett så bra sätt att man blir desperat. Visserligen trodde jag att hon skulle dö, men ändåså hoppades jag in i det sista.

Detta var det sorgligaste, finaste och bästa kapitlet du skrivit hitills <3<3
JessicaKarlsson - 7 sep 08 - 20:48- Betyg:
fyyfan , jag har suttit och läst igenom alla i sträck ,och så dör hon, :o
det är ju värsta sorligt! :o
men den här novellen var fan assbraaa ! <3
sandruskapuska - 14 jun 08 - 18:37- Betyg:
Åhh. Gråter!! 3<3<<33
hannishen - 5 maj 08 - 18:17- Betyg:
Den var jättebra :D
Synd att den är slut!
svartiris - 14 jan 08 - 20:25- Betyg:
gud vad bra den är. Trots att jag insåg att hon skulle dö för typ 5-6 kapitel sen!
eviigheet - 12 jan 08 - 17:29- Betyg:
Guuuud vad den var bra tjejen du äger <3
nightsoul - 7 jan 08 - 20:49- Betyg:
har precis läst alla delarna, fy fan vad bra dem var! :D
du är jätteduktig på att skriva, kommer börja läsa dina
andra noveller på en gång xD :D :D :D
NotJoyJustSorrow - 3 jan 08 - 01:31- Betyg:
Shit vad bra denn var!! Jag sitter här mitt i natten för att läsa 30 delar och lipar så fort ngn dör!! EN STOR FET FEMMA!!
BrunettenMinna - 27 nov 07 - 19:26- Betyg:
AS BRA !! ÄLSKAR DOM, MEN SYND ATT HON DOG :(
prickigthallon - 22 okt 07 - 17:43- Betyg:
Jättebra!
Har som sagt läst den en annan gång, men det skadar ju inte, precis.
Du har verkligen fått till en bra och spännande handling i den här novellen. Du har lyckats hålla igång den i 30 delar, något jag aldrig skulle ha klarat.. ;)
Ville bara säga att du skriver underbart, och att du verkligen förtjänar smeknamnet: Diktas drottning :) (en av dem xD)

Kramar Annie :)
bedorah - 17 okt 07 - 17:09
ooohh sheat vilken jäääävla bra novell.LÄTT den bästa jag har läst.är så bra handling för man tröttnar aldrig på å läsa den för de dyker upp nya saker hela tiden.men de va jävligt sorgliga tt hon dog i slutet:(
Flaffy - 28 sep 07 - 16:29- Betyg:
Har läst alla delarna nu. Svin Bra. Ja började lipa ju ^^
Denna novellen är lätt värd mer än en femma <3
jullan95 - 23 sep 07 - 17:47- Betyg:
NNEEEEEEEEEJ!! den kan inte sluta så häär! :'( jag har
ju börjat gråta snälla sluta inte här
snälla snälla snälla! :(
idontknow - 23 sep 07 - 13:06- Betyg:
foooooooooooortsääätt, snälla :$
niinnii - 8 sep 07 - 10:59
¨¨¨såbraaa!
SilverAndCold - 5 sep 07 - 23:37- Betyg:
Faan alltså, jag börja tjuta - och DÅ har nån verkligen lyckats skriva en bra berättelse kan jag lova! :D
Seriöst, jag tjuter... :')
Du är bäst på Dikta, det kan jag lova dej.
Finns inte tillräckligt med ord för att beskriva hur bra du skriver! :D
Jag verkligen älskar din noveller, läste hela den här serien på... 2 h! :O
Satt som fastklistrad!
Verkligen bra, skulle vilja ge mer än 5, men tyvärr så går dej ju inte... :/
Men hade bäst! <33333
/M.K
rosanaglack - 3 sep 07 - 10:09- Betyg:
den e/va så HIMLA bra!!! :D

fortsätt att skriva!!
Petyz - 1 sep 07 - 08:01- Betyg:
gaah , så himla bra! men här kan det inte bara ta slut! jag vill läsa i all evighet! :) SKIT BRA TJEJEN <3
SaraCarlsson - 23 aug 07 - 22:35
Kan inte sluta gråta, tänker på Peter under hela novellen.
Den var jättebra!
Har inte med denna novellen att göra med Rest In Peace Peter Hansen
:'(
nanna_limpan - 19 aug 07 - 19:31- Betyg:
Jätte bra !!!!!!!!!
jag älskade den här novellen !!!
du är verkligen jätte duktig på att skriva, nu ska jag
läsa alla dom andra novellerna som du har gjort'1!!!!!
emmzie - 18 aug 07 - 19:38- Betyg:
grymt bra ! , läste allt på en dag och på en gång, fick fan inte nog ! ;)
Nellan16 - 18 aug 07 - 12:56- Betyg:
om du gör en bok av den här skulle jah köpa den direkt! första kunden! elr nja det bror juh på om man e pank elr inte men jag SKA ha den om den kommer ut om bok!


Skulle va lååååångt över 100 om det fanns
Nellan16 - 18 aug 07 - 12:53- Betyg:
DEn e nå gryyyyyyyyyyyymt braaaa!!!!!!!!!!! du borde verkligen sattsa på den som en bok!

Har läst alla delar 2 gånger o den e såååå grym!!!!!<3

skulle bli långt över 100 poäng om det fanns
Mp3 - 14 aug 07 - 10:31- Betyg:
så himla jätte bra novell, den är helt klart en av dom bästa jag någonsn läst! Älskar den bara, jätta bra början, mitten och slut, alla e jätte bra! :) <3
mandur - 6 aug 07 - 21:54- Betyg:
Hur bra som helst :)
fucktup - 27 jul 07 - 14:11
Bästa novellen ja har läst!
Mp3 - 18 jun 07 - 02:33- Betyg:
herre gud så himla bra, du denna novell är helt klart bland dom bästa jag läst <33
emmy---93 - 15 jun 07 - 22:48- Betyg:
Gu va du är duktig
detta är den ABSOLUT bästa novellen jag någonsin läst,,
Fick tårar i ögonen på slutet, fortsätt skriva som du gör,
Jag håller ochså med dom andra här nedanför, du borde göra en bok av den här novellen !?
Ha det underbart <3 kraam :)/emelie
Erica_Juni - 15 jun 07 - 05:33- Betyg:
ojj, shit jag fick tårar i ögonen när Anton klippte av
sladdarna.... skit bra asså..
EnLitenFlicka - 14 jun 07 - 20:52- Betyg:
Oh MY GARD!!! den äger ALLA på dikta,!! :D:D
jenny_t94 - 14 jun 07 - 01:46- Betyg:
guud, asså ja, jag har redan sagt det hundra gånger men; så sorgligt och bara så grymt bar, ska läsa nästa novell nu..;)
fanny_94 - 11 jun 07 - 23:19- Betyg:
Asså,(snyft) den är så sorglig!!!! Gör en bok av den och skicka den till ett bokförlag, eller vad som helst!!!Den är så bra att det inte finna ord att beskriva!!!!Om det hade funnits upp till tio att ge i poäng, så skulle jag ha gett en elva!!!!!!!!!!


Puss&Kram, kompis:)<3
ammi_ - 11 jun 07 - 23:13- Betyg:
jag började nästan gråta. vad sorgligt men samtidigt otroligt bra!!
TokioHotelFreak - 11 jun 07 - 23:05
Du .. du kan skriva en bok.. och tjäna massor med pengar.. skulle köpa den direkt!:D
bladet - 11 jun 07 - 22:59- Betyg:
fy faan va bra! du äger på o skirva, kraam.
bjiina - 11 jun 07 - 21:30- Betyg:
Guud va bra skrivet :D Hela berättelsen är underbar.!
prickigthallon - 11 jun 07 - 06:38- Betyg:
Den var jättebra, synd att den tar slut. Bra gjort, su skulle ju kunna göra en bok ^^
Massvis med kramar. Vill gärna läsa din nästa novell ^^
Kramar Annie :)
milaan94 - 11 jun 07 - 05:43- Betyg:
skiiit braa otrolig
ellan_7 - 11 jun 07 - 05:41- Betyg:
jätte bra!! bästa novellen jag läst!!!!!!!!!!!!
LillaSabiina - 11 jun 07 - 05:32- Betyg:
F'n man har inga ord på hur bra den här
novellen varit ;S Den var ifall
Skit BBBBBRRRRRRRRRRAAAAAAAA XD
Vart lite ledsen när hon dog : /
Emma_Mattias - 11 jun 07 - 02:00- Betyg:
neejj :'( hon fick itne dö =P men den va as bra(L)
älsakr den <3 bra gumman (L)
movich - 11 jun 07 - 01:28- Betyg:
åh skapligt synd att den slutar nu :(
den har varit jätte bra hela tiden!! har läst varenda del när den kommit ut!!
super bra helt enkelt ;D
M-424 - 11 jun 07 - 00:50- Betyg:
Underbaar.. En av dom bästa novellerna jag har läst här i dikta.se :):)
Synd att den är sluut nu, men hoppas dina andra noveller är lika braa ^^
Men du får ha det fiint och jag får väl säga hejdå till denna novell och tack för att du har mailat mig :)

<33
Cizzi123 - 11 jun 07 - 00:47
braa :)
Selleberg - 10 jun 07 - 23:07- Betyg:
Otroligt bra, lite sorglig på slutet bara.
Maila gärna när din nästa novell kommer
- 10 jun 07 - 23:03- Betyg:
Den är jättebra!
DU skriver helt underbart! Du borde skriva en bok!
empalove - 10 jun 07 - 22:08- Betyg:
skit bra!! synd att den e slut:(
ag kommer fortsätta läsa dina noveller:D

Skriven av
chulia
10 jun 07 - 21:46
(Har blivit läst 716 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord