Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Genom mina ögon: Del 2

Tåget rullar in och jag går ombord. Väskan placerar jag på bagagehyllan och därefter slår jag mig ner på den fönsterplats jag lyckats norpa åt mig i trängseln. Nu är jag på väg och en känsla av både förväntan, oro och spänning sprider sig i min kropp. Har jag tagit rätt beslut, tänker jag.
3 veckor tidigare låg ett blått kuvert på hallmattan när jag kom hem. Adressen var maskinskriven och ingen avsändare angavs. Min nyfikenhet väcktes genast. I vanliga fall bestod min post i huvudsak av reklam och fakturor. Jag skyndade mig ut i köket, satte mig och öppnade den blåa rektangeln. Inuti låg ett lika blått brev-ark med maskinskriven text. Spänt läste jag vad där stod;

Hej Vännen.
Många år har passerat sen våra vägar skildes åt för vårt lilla ”tjejgäng”. Under flera år nu har jag vistats utomlands och genom mitt arbete flyttat och arbetat i flertalet länder. När jag nu gör ett kortare besök i hemlandet skulle jag verkligen vilja träffa dig igen. Jag har bokat en spa-helg åt oss på Öreborgs herrgård den 16 augusti och hoppas verkligen Du kan komma. Jag står för alla kostnader och ser fram emot Din närvaro. Incheckningen är klockan 18.00.
Vi ska ha en oförglömlig helg!
Hälsningar Nanno

Jag stirrade förvånat ner på texten i brevet. Nanno? Spa-helg?
Det snurrade av tankar i huvudet och minnen från uppväxtåren, hemorten och ungdomstiden gled fram för mina inre ögon. Tjejerna… Vi fem som varit som en liten trojka, hände ihop från morgon till kväll och kände varandra utan och innan. Nanno, jag, Cilla, Karro och Anna. Jag förflyttades i tiden… Inbjudan både lockade och skrämde… Rubbade mitt nuvarande liv i storstaden, mitt nya jag… Varför ville Nanno ses nu efter alla år av tystnad? Och varför ville hon bjuda just mig? Eller… hade de övriga tjejerna fått likadana brev?
Jag hade inte sett eller hört av dem heller på flera år. Inte efter det som hände den sommaren. Inte efter det hemska som gjorde att mina föräldrar snabbt sålde huset och vi flyttade 46 mil norrut och mitt liv totalt förändrades.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)


Skriven av
re-bex
9 maj 22 - 21:32
(Har blivit läst 212 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord