Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Övriga dikter

Nätdejting - bevis på att feminism är viktigt

- För en kille tjatade om bikinibilder, och jag som har varken bikini eller bikinibilder, eller lust att skicka dom oexisterande bikinibilderna, sa nej. Då tjata han igen. Och igen. När det inte funkade körde han med: men varför har du så dåligt självförtroende. Det är äckligt beteende, det är min kropp, och jag är inte skyldig en äcklig grabb som inte kan ta ett nej mina bikinibilder. Jag ska inte ens behöva förklara varför jag inte vill skicka bilder. Nej är nej. Och du var ett äckel, punkt.
- När jag blockade en kille som skrämde mig genom att kalla mig äcklig liten lögnare, letade han upp mig på facebook och krävde svar på varför jag blockade han. 1. Han borde fatta att det är oacceptabelt att kalla en tjej för äcklig liten lögnare, och nej jag hade inte ljugit för han, men även om jag hade det, är det inte okej att skriva så (det borde jag inte ens behöva förklara???!) 2. Han letade upp mig på facebook... det är läskigt beteende, det borde jag inte heller behöva förklara??
- Jag skrev: jag är inte intresserad av netflix och chill så att du vet. Och killen började säga att jag dömmer han... Är han tankeläsare, kanske? För uppenbarligen ska han kunna veta att jag inte vill ha netföix och chill utan att jag nämner det. Han försökte manipulera mig och få mig att tycka synd om han, när jag inte ens skrivit något som borde kunna misstolkas negativt. Tyvärr grabben, jag bryr mig faktiskt inte så mycket om dina känslor och jag tänker inte be om ursäkt när jag inte gjort fel. NEXT
- När jag har mina bilder privata, frågar nog nästan varje kille varför. Inget fel med det, men när jag förklarar att jag inte vill att varje kille ska kunna se mitt ansikte förstår dom inte varför. Svaret: för jag behöver göra en sån här lista.

Listan är inte ens i närheten av klar, jag orkar bara inte komma ihåg varje sak.
Men jo, tills tjejer och killar kan oroa sig över samma sak med nätdejting, så behövs feminism.
För jag oroar mig över att en kille ska leta upp mig och göra mig illa, om jag blockerar han för att han går över en gräns, men en kille, ja vad oroar ni er över? Att bli catfishade? Att tjejen inte ska vilja skicka bikinibilder till dig, trots att du tjatar?

Om du fortfarande inte tror att feminism behövs, fråga dig själv:
"Förtjänar jag att vara på den här listan? Är jag kanske en bidragande faktor till varför feminism behövs? Även om jag är en bra människa?"

Bra människor kan ändå bidra till dåliga normer.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Mazy - 27 apr 19 - 05:26- Betyg:
Eller så minns vi tiden som var, cirka hundra år sen.
Kvinnors kamp för rösträtt och rätten till sina barn.
Hur många som dog i striden, och hur många som dör idag för att
Vi saknar rätten till våra kroppar. Ett nej är alltid ett nej, om så ett tyst.

Skriven av
minperson
16 aug 18 - 21:25
(Har blivit läst 247 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord