Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Snygg, rik och populär, allt som behövs? - 10

- Min syrra kollar på Mysteriet på Greveholm - kärlek på den filmen! :) Seriepremiär imorgon, japp japp. Kommentera. :D

TIO.
På tisdag morgon hade de so med en gång – vilket betydde Mengele-arbetet. Max visste mycket väl att det innebar att han skulle bli tvungen att läsa, sammanfatta, läsa, sammanfatta, läsa igen, och sammanfatta…
Bara tanken på det fick honom att önska att han kunde bli sjuk och var tvungen att stanna hemma. Om han gjorde det skulle säkert Nadine göra det ändå, bara för att hon inte ville halka efter. Å andra sidan kanske han hade fel.
Han låg kvar i sängen en kvart till innan han makade sej upp för att göra sej i ordning för skolan.

Då deras so-lektion började gick han och satte sej bredvid henne med ett brett flin på läpparna. Han kanske inte kunde slippa att arbeta, men han kunde i alla fall försöka att underlätta det – genom att vara snäll. Var han det så kanske hon insåg att han var schysst, och då kanske hon skulle bli mer villig att göra lite mer än honom.
Denna smarta idé hade kommit fram under frukosten.
Nadine kollade förvånat på honom när han slog sej ner bredvid henne frivillig med ett stort leende på läpparna.
”Vart är papperna?” frågade han, och slutade inte att le.
”Vad har hänt med dej?” muttrade Nadine och gav honom de fem papperna han skulle sammanfatta.
”Får man inte va lite glad?” frågade han och började genast läsa. Hon kollade förvånat på honom, men började strax dela in sin egen text i olika stycken. ”Förresten!” Han kollade upp och mötte hennes blick. ”Jag har lärt mej vad SS står för”
”Jaha…”
”Schutzstaffeln” sa han stolt.
”Grattis” Hon brydde sej inte om att nämna att hon själv hade sagt det till honom igår, när han hade varit sådär grinig och helt hopplös.
Han böjde genast ner huvudet över pappret och började läsa. Strax därpå klottrade han ner ett par meningar på det randiga a4-pappret som låg bredvid honom. Nadine betraktade honom. Efter en stund började hon själv läsa på sitt papper. Max kollade upp på henne. Pennvässaren stod på hennes bänk. Han lutade sej framåt och sträckte sej över hennes bänk för att ta tag i pennvässaren. En svag doft av vanilj kom emot honom. Det luktade gott, och han stannade omedvetet till. Nadine kollade förvånat upp på honom. Snabbt återfick han medvetandet och räta på sej. Han vässade pennan snabbt och fortsatte jobba.
När han var klar med ett papper erbjöd sej Nadine mycket riktigt att göra ett papper åt honom.
”Det behöver du inte göra, jag klarar det” sa han. En svag rodnad spred sej över hennes kinder.
”Vi kommer aldrig bli klara annars” mumlade hon och drog ut ett papper ur hans hög. ”Skynda dej nu” Hon böjde sej över pappret och började läsa. Max flinade inombords. Så enkelt allt var egentligen.

När so-lektionen var slut tog Nadine hand om papperna och Max sökte upp Richard. De gick tillsammans till skåpen, tog ut engelskaböckerna och satte sej vid bänkarna.
”Du sa inte mycket idag på lektionen” konstaterade Richard.
”Jag har bytt taktik” sa Max efter att han hade försäkrat sej om att Nadine inte var i närheten.
”Jaha” sa Max ointresserat och kollade in en liten blondin som gick förbi. ”Kolla henne!” Max kollade, kunde inte förstå vad det var som var så märkvärdigt med henne.
”Mhm” sa han och kollade bort mot klassrumsdörren. Nadine stod där, själv. ”Kolla där då” sa Max. Richard kolla.
”Vart är Vickan och dom?” frågade han. Max blängde på honom.
”Hur fan ska JAG veta de?”
”Gå fram och fråga” sa Richard med ett flin. Max sneglade på Nadine. Hon klottrade på sin skrivbok. Jo, kanske skulle han gå fram ändå?
Max reste på sej, drog en hand genom håret och gick fram till henne. Hon kollade upp när han närmade sej, men när hon såg vem det var vände hon ner blicken igen.
”Hej” sa Max prövande och lutade sej mot väggen. Hon vred på huvudet och mötte hans blick.
”Hej” sa hon.
”Vart har du Vickan och dom?” frågade Max. Nadine suckade.
”Så det var därför du kom, för att fråga var dom var!” Max skakade snabbt på huvudet.
”Nej, alltså, jag såg att du stod ensam och…”
”Jaha, så nu kom du bara för att jag stod ensam?!”
Vad var det med henne idag egentligen?! Tänkte Max och tog et steg närmre henne. Hon blängde tjurigt på honom.
”Vad är det?” frågade han försiktigt – han ville ju inte att hon skulle få ett nytt utbrott.
”Jag är så trött på alltihopa!” Hon sjönk ihop på golvet. Max kollade sej hastigt om. Det var bara han själv och Nadine där, plus Richard som satt på bänken en bit bort och så Camilla och Elin. Han sjönk ner bredvid henne och la en försiktig hand på hennes axel.
”Vad är du trött på?” Hon kollade upp på honom.
”Som om inte du vet det” muttrade hon.
”Nej, vadå?”
”Vickan gillar ju dej…”
Vilken nyhet!
”…och nu är hon typ tjurig på mej”
”Varför är hon tjurig på dej?” frågade Max oförstående.
”För att hon såg när jag och du gick in på ditt rum!” stönade hon. ”Och hon tror att… ja, du vet…” Max kände hur färgen steg i ansiktet, och rörde snabbt vid blåtiran. Han hade lyckats lura i alla att han fått den under en fotbollsmatch.
”Hon är konstig” sa Max och drog bort sin hand från hennes axel. ”Har du lust att äta lunch med mej idag?” frågade han. Hon kollade skeptiskt på honom.
”Om detta är ännu ett knep för att försöka få mej i sä…”
”Nej!” avbröt Max. ”Jag är allvarlig!”
Säkert.
Hon tänkte efter ett tag.
”Mjo, okej då” mumlade hon. Max log.
”Bra! Jag kommer till ditt skåp efter lektionen” Per kom och dom reste på sej. Per blängde på Max.
Vad har han emot mej egentligen? Tänkte Max och släntrade in i klassrummet med Richard bakom sej.
Per drog igång lektionen. Viktoria satt tyst bredvid honom.
”Page 26” sa Per högt, och alla började bläddra i sina böcker.
”Varför är ni inte med Nadine längre?” viskade Max till Viktoria. Viktoria gav honom en snabb blick.
”Varför bryr du dej?”
”Jag tycker synd om henne”
”Åh, de gjorde du det på din fest också?” Max blängde tjurigt på henne, och började bläddra i sin egen bok.
”Avundssjuk?” frågade Max efter ett tag. Nu var det Viktorias tur att blänga på honom, men den övergick snart till ett leende.
”Ja, faktiskt” svarade hon.
”Synd” Max började läsa i boken, och ignorerade Viktorias blickar. Han vände upp blicken och kollade på Nadines profil. Hon strök undan en brun hårslinga samtidigt som hon fortsatte att klottra på skrivboken som hon gjort innan lektionen.
Så diskret han kunde drog han upp mobilen ur fickan och började skriva på ett sms till Richard.
Ey, jag äter inte med dej idag – frågade Nadine… ;) Jag tror att du kommer förlora vadet! /MAX
Strax efter att han hade skickat iväg det hördes ett högt pip-ljud. Richard började skratta, och blev utslängd från klassrummet. Max själv satt och drog på munnen. Per kollade på honom med en blick som sa jag-håller-ögonen-på-dej. Max stoppade ner mobilen i fickan, och brydde sej inte om att den vibrerade för fullt resten av lektionen.

Max slängde in engelskaböckerna i skåpet och började gå bort mot Nadine. Hon hade ett överskåp, så han lutade sej mot skåpet som var bredvid hennes. När hon drog igen skåpet ryckte hon till.
”Vad du skräms!” sa hon och låste. Han flinade. ”Jag såg inte att du kom”
”Ska vi gå då?” sa han. Hon nickade, och så började de gå bort mot matsalen under tystnad. Lagom när de hade klivit innanför dörren in till matsalen hörde Max någon ropa hans namn i matsalen. Han kikade in, och såg Johan som viftade för fullt med händerna.
”Vänta lite bara” sa han till Nadine. Hon kollade på honom, varken glatt eller ledset. Han la en hand på hennes axel, log, och trängde sej in i matsalen bort till Johan.
”Vart har du Rikke?” frågade han.
”Han kommer sen, men jag ska äta med Nadine…”
”Är det hon ni slog vad om?” Max nickade.
”Vi ses!” Han skyndade sej bort till Nadine igen och trängde sej in i kön. Ingen protesterade. Det gjorde de aldrig. Det var ju Max Johnsson-Oscarsson liksom!
”Tillbaka” sa han och log. Nadine log ner i golvet. Han tog upp en bricka och la en tallrik på. Nadine gjorde likadant. Snabbt öste han på ett stort lass spaghetti och köttfärssås och tog ett glas som han fyllde med mjölk.
”Jag tar ett bord” sa han till Nadine, som inte ens hade hunnit hälla på köttfärssås än. Hon nickade och Max försvann in i den nästan överfulla matsalen.
Han hittade ett bord nere i högra hörnet (långt ifrån Johan och de andra) som han satte sej vid. Nadine kom efter och slog sej tyst ner mitt emot honom.
”Du gillar det här ser jag” sa Max och kollade på hennes lilla portion.
”Jag gillar inte skolmat” sa hon, som om det förklarade allt.
”Nähä…” sa Max och tryckte in ett stort lass spaghetti i munnen. Han tuggade och svalde innan han fortsatte. ”Vad gillar du för mat då?” Hon kollade upp på honom. ”Ja, alltså, favoritmat…”
”Jag vet inte… tacos kanske” sa hon och kollade på någon bakom Max. Max vände sej om och fick syn på Viktoria. Han vände åter blicken till Nadine och himlade med ögonen.
”Bry dej inte om henne” sa han.
”Det är inte så lätt!”
”Det är lättare än du tror” Hon höjde ögonbrynen och stoppade in lite mat i munnen. Hon grimaserade, och Max började skratta.
”Du skulle se din min!” flinade han.
”Men ser du inte hur… blaskig köttfärssåsen är?!” frågade hon och petade runt i maten. ”Till och med skolmaten uppe i Arvidsjaur var bättre än den här skiten…”
”Ska vi dra hem till mej och äta?” Frågan bara slank ur honom, och han bet sej hårt i underläppen. Nadine kollade på honom, och nickade efter ett tag. Max log och reste på sej.
”Kom då” sa han och tog sin bricka och började gå mot soptunnan. Nadine kom efter. De öste ner sina nästan orörda portioner i soptunnan som redan var full med mat, och gick ut från matsalen tillsammans.
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
BlackDream - 2 dec 08 - 19:37- Betyg:
Jättebra =)
sandruskapuska - 26 okt 08 - 19:40- Betyg:
Lovande <3
FlummKuuNg - 9 okt 08 - 15:55- Betyg:
Du MÅSTE mejla nästa del, du är så sjukt bra asså! <3
hannishen - 8 okt 08 - 18:22- Betyg:
Helt underbar! :D
Roseaf - 7 okt 08 - 21:11- Betyg:
SKIIIIIIIIIIIT BRAAAAAAA :D maila nästa ? <3333
J_love - 6 okt 08 - 21:20- Betyg:
Awww fan vad söööta ^^
mejla när nästa del är ute:D<3
anderssooon_ - 6 okt 08 - 20:53- Betyg:
maila mig när nästa kmr ;D
Nea96 - 6 okt 08 - 14:32- Betyg:
jättebra:)
nattizz_ - 5 okt 08 - 22:38
skit bra som vanligt :P mejla :P
abeer - 5 okt 08 - 21:06- Betyg:
sjukt bra <3
Justmyfault - 5 okt 08 - 17:13- Betyg:
Underbart helt enkelT!
amandisa - 5 okt 08 - 17:07- Betyg:
ÄLSKA VA ORDET !! <3
Maila när nästa del kommer <33<33
inmydreams - 5 okt 08 - 15:56- Betyg:
Jätte bra :)
Älskar, älskar, älskar verkligen ditt sätt att skriva på.
snovit1 - 5 okt 08 - 14:19- Betyg:
Bra meijla gärna när nästa del kkomre
Breda - 4 okt 08 - 23:18- Betyg:
så jävla bäst asså :D
din novell äger alla andras :D
SilverAndCold - 4 okt 08 - 19:17
wow_93_: ne, de hade jag inte tänkt heller. Men blev bara så förvånad att nån bad mej skriva korta delar, hah! ^^
wow_93_ - 4 okt 08 - 18:18
Malin: GÖR INTE KORTA DELAR AJA BAJA! /Woowi
wow_93_ - 4 okt 08 - 17:48- Betyg:
Aw.. så sööööta
hoppas han nt bara gör så för vadet :( utan att han älskar henne
på riktigt..
haha bäst som vabligt gumms /woowi
SilverAndCold - 4 okt 08 - 17:34
Gika; Hm, det är nog första gången någon ber mej skriva en KORT del? ;o XD
eviigheet - 4 okt 08 - 17:20- Betyg:
Mejla när nästa kommer :D

NEJ KORTA ABSOLUT INTE
SNÄÄÄLLAAAAA <<3<3
skynda me nästa del <3
Niz0 - 4 okt 08 - 16:46- Betyg:
Mejla när nästa kommer :D
Gika - 4 okt 08 - 16:03
Orkar inte läsa,.. -.-' Mycket text liksom,.. Korta gärna ner den och gör fler delar..? XD säkert Bra, kram /Gika
missyou - 4 okt 08 - 15:49
älskar älskar älskaaaaaaaaaar! mejla? (A)
JessicaKarlsson - 4 okt 08 - 15:25- Betyg:
jag tror att dikret är lite avundsjuk på ditt sätt att skriva ;)
jag tycker iaf att det gör hela historien bra, att Max är en player och bla bla bla..
menmen, jag gillar den här skarpt ;D <3
mejla nästa del (a)
DracoLove - 4 okt 08 - 14:58- Betyg:
Jättebra :D
// Polly
PsychicPlay - 4 okt 08 - 14:36
sjukt bra! : D
Diskret - 4 okt 08 - 14:20
Följande personer stör jag mig ohyggligt mycket på:

1. Max, eftersom han är en jävla player som inte alls förstår konsekvenserna av de saker han gör och för att han tror att man får allt man vill bara man är rik och snygg.

2. Nadine, hon borde för helvete veta att han bara vill ha henne i säng, och i vilket fall borde hon förstått det på festen.

3. Richard, för att han uppmuntrar Max att vara en skitstövel som bollar med tjejer som om de var fotbollar.

4. Viktoria, för att hon är skit sur på en tjej som en kille (ser det ut som) gillar och han är inte ens ihop med killen.

Följande personer tycker jag om:

1. Deras lärare Per, för att han slänger ut Max och Richard från lektioner.

Go Per, säger jag bara!
Xoonie - 4 okt 08 - 13:51- Betyg:
Bra bra bra bra <3
Älskar den, nästa del tack!?
11augusti - 4 okt 08 - 13:16- Betyg:
Du skriver så bra, jag kan se allt framför mig som en liten film inne i huvudet x)
Maila när nästa kommer? :D

Skriven av
SilverAndCold
4 okt 08 - 13:01
(Har blivit läst 488 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord