Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Var är alla killar? || Disney ficc, kapitel 1

Hej, alla glada! :)
Det här är alltså första kapitlet på min Disney ficc som jag gjort lite reklam för på forum, och kollat vilka som är intresserade och så. ;) Nu är då första kapitlet här som ni ser :DD Dikterna här nedanför kommer jag lägga ut för delarna i början, om varje huvudperson. Den här delen handlar om Meg från "Herkules" och Ariel från "Den Lilla Sjöjungfrun". Hoppas ni gillar det, och lämna en kommentar så blir jag jätteglad :). Nej, nu ska jag inte uppehålla er längre, börja läsa.... NU! XD /flisan (eller NU då! ;))


Ariel

Från en värld av oceaner
där havsströmmar virvlar vilt
där vågor viskar vaggvisor
havssymfoni dirigeras av krabbor

livfull som en ändlös ström
med lekfullhet hos en delfin
sjunger som en ängladröm
med havets lugna melodi

Välkommen, havens prinsessa
med hårsvall rött som solnedgången


Meg

Från en värld av gudars tid
där visdom och styrka ger bravader
där hjältar skänker ro och frid
mirakel sker i långa rader

självständig som ett snidat spjut
skönhet hos en kärleksgudinna
kanske lite kaxig, hon svarar rakt ut
med en sån attityd har hon allt att vinnaKapitel 1
Havet för med sig ett oväntat besök


Meg rullade ner papyrusrullen ännu en bit, och fortsatte läsa sagan hon packat ner för hennes gemensamma semester med Herkules.
Semester och semester, tänkte hon irriterat och skakade på huvudet så att hennes mörkt röda hår piskade hennes brunbrända ansikte.
Det är i alla fall positivt, funderade hon vidare. Må tro att jag minsann kommer bli den brunaste av alla kvinnor i Aten.
Det som då var smolket i glädjebägaren var att Herkules hade lite problem med att slappna av. Sen uppdragen strömmade in då han gjorde karriär som hjälte, hade arbetet blivit hans liv. ”Jag är hjälte, Meg. Det är min plikt att ta hand om alla stackares problem”, brukade han säga med uppsnofsig, viktig min. ”Ta hand om mitt problem då, och åk på den jäkla semestern med mig nu då”, svarade hon en gång och hon hade hotat att börja kärleksstrejka precis som Lysistrate i den gamla grekiska sagan.
Det hade funkat och nu befann de sig på en paradisö med palmer och vidsträckta stränder, en bit utanför Kreta.
Det var som sagt det, att Herkules inte kunde sluta tänka på sitt arbete.
”Måste… Döda… DÖ DITT ODJUR! DÖ!” grymtade han nu i sömnen, där han låg i skuggan av en palm. ”Aha! Skicklig parering där, men Herkules den Häftige kan bättre!” Han tog stryptag runt palmens stam.
Meg sände honom en blick som skulle kunna ta död på vilken hjälte som helst, men eftersom Herkules blundade, slapp han möta dessa lilaaktiga blixtrar som Megs blick sköt iväg mot honom.
”Jaså minsann! Haha, tror du att du kan vinna över Herkules den… Vad säger du!? Harige? Nähä du, lille gosse, nu tror jag det är dags för nådastöten!” grymtade han vidare och rullade runt i sanden.
Meg fräste till och reste sig upp från den soliga sandfläck hon tillbringat den senaste timmen på, och gick ner till vattnet.
De gigantiska turkosa vågorna rullade in mot stranden och Meg gick ner i vattnet till knävecken, med tunikan i ett fast grepp i ena handen.
Solen stod högt på den klarblå himlen och fick havet att glittra. Otroligt mycket bättre miljö ön i Aten, tänkte hon och såg stadens trånga gator och smutsiga gränder framför sig.
Här var allt turkost, grönt och blått och… rött?
Solen stod fortfarande mitt på himmelen, och solnedgången skulle inte komma förrän om ett par timmar. Så varför hade hon sett något rött där ute i havet? Hon gnuggade sig i ögonen. Solsting säkert, hon hade legat i solen flera dagar, utan att vila sig i skuggan. Bli–brun–syndromet slog till så fort hon satte sin fot på den här ön.
Men, där var det igen!
Den här gången gick det inte att missta sig. Något som liknade rött sjögräs hade synts ovanför ytan, innan det försvann igen.
Var det ett sjöodjur? Skulle hon ropa på Herkules? Men nej, han hade fullt upp som det var i sömnen, tänkte hon och log lite där han krumbuktade sig i sanden.
Och nu hade det röda försvunnit. Då var det solsting ändå, tänkte hon och tittade ut mot horisonten.
”Meg!”
”Aahh!” skrek hon och ramlade bakåt. Med uppspärrade ögon kom hon upp ovanför ytan igen och hostade ut saltvatten. Vid Zeus! Kanske borde ta mig en stund i skuggan ändå. Hon hade sett ett ansikte sticka upp några meter framför henne, ett ansikte som ropade hennes namn. Vid alla gudar, jag måste hallucinera, tänket hon förskräckt, och skulle vända sig om för att gå då någon grep tag i hennes ben.
”Megara! Det är bara jag.”
Hallucinationen pratar med mig, låtsas inte om den utan gå lugnt upp till stranden, befallde Meg sig själv med något höll i hennes ben.
”Meg! Jag kan inte komma längre upp, jag går nästan på grund och har simmat så långt att jag inte kommer kunna ta mig ner! Stanna då!”
”Ariel?” frågade Meg och vände sig långsamt om. Hon trodde nästan inte sina ögon när hon såg en grön fena sticka upp ur vattnet en liten bit bort.
Hon såg ner vid sina fötter och flämtade till.
”Ariel! Det är verkligen du!” utropade hon och betraktade noggrant Ariels ansikte, för att försäkra sig om att det inte var en synvilla.
Men det röda, långa håret verkade äkta, likaså de stora himmelsblå ögonen.
”Klart det är jag!” sade Ariel och lät otålig. ”Har du någon annan som skulle simma flera miljoner havsmil för att få tag i dig? Det är vad det känns som i alla fall. Skaffat dig en pojkvän med havsliga anlag på sistone, kanske? Dumpat Herkules?”
Meg blev lite bestört. Ariel brukade inte låta så ironisk, så hård. Men nu tittade hon på Meg med höjda ögonbryn och smalnade blåa ögon.
”Ehm… Nej visst inte. Herkules ligger där uppe”, sade hon och knyckte med huvudet mot stranden. ”Har det hänt något, Ariel? Du låter… lite annorlunda.”
Ariel gav upp ett vansinneskratt som Meg aldrig trodde hon skulle få höra från Ariels smultronröda mun.
”Om det har hänt något? Ha! Såklart att det har hänt något! Ursäkta mig, Meg, men inte ens jag skulle simma hela den här vägen bara för att kolla hur det var med dig!”
”Jaså inte?” sade Meg syrligt och fick tillbaka lite av sin vanliga attityd. ”Ursäkta mig då, fröken sjöjungfru, jag ber om ursäkt för min helt oskyldigt ställda fråga.”
Ariel tycktes sjunka ihop, och såg plötsligt mycket liten ut. Hon lutade hakan i händerna och blinkade hastigt bort något som Meg tyckte liknade en tår. Men hela Ariel var ju blöt, så det var lite svårt att avgöra.
”Förlåt, Meg. Jag är bara så otroligt orolig och trött.”
Meg granskade Ariels ansikte och såg plötsligt rynkorna och påsarna under ögonen, som var matta och trötta.
”Men för alla gudars skull, Ariel, vad har hänt?” frågade Meg och satte sig ner på huk.
”Ena stunden var han där, och i andra var han borta”, mumlade Ariel och tycktes se ut i fjärran, ögonen blev glansiga och huden blek.
”Ariel, jag tror du simmat för länge, behöver du något? Något att dricka?” frågade Meg med ovanligt vänlig röst. Men det tycktes inte gå hem hos Ariel, för hon satte ner handen med ett plask i vattnet så att det stänkte upp i bådas ansikten.
”Nej! Jag behöver… Åååh… Putsväck bara!” jämrade sig Ariel och lät värre än Herkules. ”Inte där längre. Bara borta. Ja, precis. Borta.”
Meg bet sig i läppen. Ariel verkade bortom allt sunt förnuft.
”Ariel, nu säger du vad som hänt, eller så går jag. Det är bara att välja, men skärp till dig är du snäll. Jag har alltid haft svårt för sinnessjuka vattufolk.” Meg log brett, för att visa att hon skojade, och Ariel log svagt tillbaka och skrattade till lite.
”Utan sinnessjuka vattufolk skulle du inte träffat Herkules”, sade hon och menade den gången när Meg suttit fast i ett galet odjurs näve, som höll till i ett vattenhål.
”Det stämmer, men det betyder inte att jag inte har svårt för dem, så ska du berätta vad du vill eller, och sluta se sådär dåraktig ut?”
”Meg, det är hemskt. Jag… Jag vet inte vad jag ska göra… Åh, om jag bara kunde ändra på det…”
”Kom inte och säg att du simmat ända hit för att berätta att du åkt på en oönskad gradvitet?”
”Skärp dig, Megara! Jag försöker ju berätta!” utbrast Ariel upprört och skvätte vatten.
”Säg det då, istället för att gå som katten runt het gröt.”
Ariel suckade djupt och Meg väntade.
”Erik är borta. Kidnappad, misstänker vi.”
Nu gick det inte att ta miste på, att det var tårar som rann ner för Ariels insjunkna, bleka kinder.En kommentar uppskattas
Hoppas ni vill läsa nästa del också :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
Dervil - 18 jul 08 - 23:32
älskar den hälsingar harrypotterlovers syster
fliselin - 18 jul 08 - 16:26
JÄVLAR VAD BRAAA FELICIA!!!! DU ÄR HELT OTROLIG!!!! OM DU INTE BLIR FÖRFATTARE NÄR DU BLIR STOR SÅ.. SÅ... Äh jag vet inte vad som händer annars men du bara MÅSTE BLI DET!!
och föresten sa jag att den var AS JÄVLA SKIT BRA! :DD <33333
TokioHotel4ever - 10 jul 08 - 19:47
harrypotter: tack :)

Madde: naaaw, stackars madde :( XD men den här kommentaren dög den med! :DD Bara det att det inte är sååå uppmuntrande att veta att jag kommer bli mördad för en vacker dag! ;) Är det som med fläderstaven, kanske? Att man bara kan vinna den med hjälp av mord? XD Synd bara att det inte finns något att vinna, din unge! Du skriver så otroligt mkt bättre än jag! *upp med näsan* ;) Men *MOHAHAHHA* vi får seeeee, vi får seee ;) nää, meen jag vill ju inte råka ut för maddes tårar, och kanske... Vrede? XD Hhaha, du är rolig du iafl :DDD tacktack så mkt för denna trevliga kommentar (om än knäppa) Puss och kraaam :) /flis
Maadelen3 - 10 jul 08 - 18:33- Betyg:
FAN ÅH JÄVLA CEPE DAMP HELVETE JÄVLA PISS SKIT! JAG KOMMENTERA VÄRLDENS JÄVLA LÄNGSTA KOMMENTAR JAG FAN GJORT PÅ JÄVLAT TJUGOTUSEN FÖRBANNADE ÅR VAFAN! OCH SEN BARA FUNKA DET INTE Å SKICKA DEN DÄR JÄVLA PISSSKITEN! GAAAAH! ><
men okje.
du får kortare kommentar nu, tyvärr :s Men du skriver BÄSTBÄSTBÄSTBÄSTBÄST! Du kommer bli mördad flr din förmåga att skriva , nån dag, du vet det va?! Du borde ju bli väääärsta författarn! :D Jag fattar inte hur du kan skriva så jääkla bra?! :D GAAH! :D VAR DET MIN ERIK?! ERIK JAG TÄNKER PÅ?! MEN... MEN!... MEEEEEE!!!! :o okej, men dom hittar han innan han dör.. det vet jag.. visst gör dom det?! Flis? Hallå? Dom gör det va? Felicia? Säg att dom gör det? SNälla? FELICIA GREEEN! SÄG ATT DOM GÖR DET ANNARS BÖRJAR JAG GRÅTA! :o
men jaja, nu ska jag sluta kommentera knäppoiskommentar! :D
DU SKRIVER MUCHOS BÄTTRE ÄN BÄSTSTA! :D
TokioHotel4ever - 10 jul 08 - 09:27
harrypotterlover:

hahaha, tacktack så mkt! :DDD Men joo, Meg har nästan nån form av "mörkröttplommonlilabrunt" hår XD har också sett Herkules hundra ggr ;) Men tack så mkt för kommentaren :))
Harrypotterlover - 10 jul 08 - 01:30
Sorry att bokstäver försvinner. Tangentbordet på datorn är konstigt...
Harrypotterlover - 10 jul 08 - 01:29- Betyg:
Wow, denna var ju NÄSTAN loka bra som den anndr striden.... Menar inte att den var dåligt då
utan tvärtom SJUKTBRA!! men som jag säger :Potter slår allt^^ Men denna novell ägde. skriva bok??
haha. Vill bara säa att Meg har brunt hår, inte rött på något sätt. Har nog sett Herkules över 50 ggr
eftersom min lilla syster har sett på den (favvo efter Tazan) Hör av dig när del 2 kommer :) Vill höra mera
eftersom denna serie är något att följa defentetivt.
TokioHotel4ever - 9 jul 08 - 20:27
brokengirl:

TACK :DD <3
Va kul att du kmr fortsätta läsa :DD
Japp Disney för alltid och evigt ;)
brokengirl - 9 jul 08 - 19:45- Betyg:
ÅH! jag gillar verkligen denna!
Eller nej föressten, ÄLSKAR! <3
Du skriver jättebra, och kommer
verkligen fortsätta läsa :D
Älska disney =)
TokioHotel4ever - 9 jul 08 - 18:28
wow_93_:
Tack :DD Japp skriver mer ikväll :) ingen fara ;)

Tiggarflikkan:
Oj! *rodnar men ler* tack så mycket :))Haha, jag får det varje sommar XD

Prickigthallon:
Hahaha! ;) vilken tur att jag gjorde det ändå då :DD tack så mkt! <33

Cheetah:
tacktack! :DD kramar :)
wow_93_ - 9 jul 08 - 17:49
Fint skrivet!, jag ska läsa vidare!
Skicka in nästa del så snart som möjligt
Ps. tack för påminnelsen :)
/woowi
Tiggarflikkan - 9 jul 08 - 16:40- Betyg:
Äntligen en ff som jag gillar RIKTIGT MYCKET!! *kärlek vid första ögonkastet*
Skitbra!!!! Du får liksom med allt när du skriver, sorg, glädje, irritation, personlighet, omgivning, skämt, och jag gillar det där ''Bli–brun–syndromet''!
prickigthallon - 9 jul 08 - 14:53- Betyg:
Okej, ärligt trodde jag inte att du skulle klara av att skriva så bra om just disney, eftersom det rä svårt, men du har lyckats RIKTIGT bra <33
Maila gärna när nästa del kommer ^^ :*
TokioHotel4ever - 9 jul 08 - 12:49
Black_Bride:

Tacktack :)) Japp, me loves Disney ;) <333
Kul att du fortsätter läsa :DD
Black_Bride - 9 jul 08 - 12:01
Jättebra! :D Älskar disney så den här kommer jag defenitivt forsätta läsa :3
Bra skriven och bra story!
TokioHotel4ever - 9 jul 08 - 10:04
CYKM:
taaack^^ :)) japp, det ska jag ;)<3
Ciissii:
Mhm, det tkr jag med ;) Tacktack så mkt :) Japp, det gör jag (A)
Sofiia-:
Tack så mycket! *ler* Japp, fortsättningen is on it's way.. ;)

//flisan
CanYouKillMe - 9 jul 08 - 08:01- Betyg:
Jättebra ! :)
Mejla när nästa del kommer ! ;) <3
Ciissii - 9 jul 08 - 00:11
Jättebra :D Kul med lite nya noveller här på dikta,
du lyckas väldigt bra tkr jag :) Skriv till mig
när nästa del är ute? (A)
sofiia- - 9 jul 08 - 00:10- Betyg:
Grymt bra skrivet!
Väldigt mycket annorlunda än vad som brukar skrivas här.
I like it :)
Hoppas forts. kommer snart :P
TokioHotel4ever - 8 jul 08 - 22:09
Jenny:

hahaa, japp det kan du ge dig på :DD Tacktack :))) Ska skicka ett mail, herr Bilbo ;)

Evviis:

Hihii^^ tacktack :DD Japp, sjävklart :DD Har elva prinsessor/hjältinnor som ska vara med :))
Evviis - 8 jul 08 - 22:06- Betyg:
SHIIIEEET :D Skitbra skrivet :D
Asskoj novell xD Jag ska definitivt läsa nästa del ;)
Du måste ha med mer prinsessor så småningom Oô
JennnyJ - 8 jul 08 - 22:04- Betyg:
ooooh, gillar gillar GILLAR den!!!!
Mera snart? :D (A)
Skicka gärna mail om nästa del eftersom jag åker bort på en lång resa framöver, och jag vet inte när jag kommer tillbaka.... x) *leka Bilbo*
/JvJ
TokioHotel4ever - 8 jul 08 - 21:50
till alla:

:DDDD TACK SÅ MKT! Blir superglad över alla fina ord :)

/flisan
ciitronvatten__ - 8 jul 08 - 21:31
jag gillar den ;D det gör jag verkligen . Jag kommer lätt fortsätta läsa den här :D
hanochhon - 8 jul 08 - 20:33- Betyg:
JAG GILLAR DEN :D jätte mkt och ser fram emot mera :D
kram dea / hanochhon ^^
Mangasagan - 8 jul 08 - 20:32- Betyg:
Hah, du är ju bara så grymt bra! Älskar ditt sätt att skriva! Helt Underbar! :D
Och du, nu tycker jag att du ska ta och skriva MERA, för då blir jag JätteJätteGlad^^ :D<3
rihannalover - 8 jul 08 - 20:16- Betyg:
håller med BaRBieSLut
TokioHotel4ever - 8 jul 08 - 19:54
Evelyn [Chillah]:

Hihihi *skratta flickaktigt och sockersött* :DDDD
tack, "mamma"! Flis blir så glad när "mamma" berömmer Flis :))) Och vi MÅSTE baka en chokladkaka när jag kommer i sommar! (A) Kan vi det "mamma", kan vi det? *hoppa upp och ner*
Jag blir såå glad över dina kommentarer, Evvs! :DDD ehm, jag menar "mamma" ;)

PUSSAR från "din dotter" <333333333333333
Chillaah - 8 jul 08 - 19:35
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII IHHHH !!!!!GAAAAAAAAAAAAAAAAAASSH ! JAG ÄR SÅÅÅ STOLT ÖVER DIG LILLA GUMMAN !"mamma" ska ta ledigt lite från teckningsmålandet lite och så bakas vi en stor chokladkaka för att fira denna BÄSTIGA novell! den var urgrym och jag längtar tills nästa kapitel!!!:D:D:DD:D:D::D:D:D:D NU SKA JAG BERÖMMA DIG ÄNNU MER PÅ MSN !:DPUSSAR från "mamma"xD<3<3<3<33<3<3 <3<3<3<3<3<3

Skriven av
TokioHotel4ever
8 jul 08 - 19:27
(Har blivit läst 338 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord