Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

23 - Hata är ett starkt ord [TH fic]

Förlåt förlåt förlåt att det har tagit lång tid och ännu mer förlåt för att delen blev kort. Tänkte skriva igår men annat kom ivägen och det här var det bästa jag kunde åstadkomma. men nu hinner jag inte skriva mer för jag ska på släktträff typ, men läs iallafall, skulle bli glad för många kommentarer när jag kom hem. Tror jag har fallit ner i en svacka igen... jaja, läs iallafall <33

Del tjugotre – Svårt val

(Sofia)

Jag trevade med handen i popcornskålen, men till min förvåning så var den tom. Jag vred bort huvudet från TV:n och fäste blicken på min syster som oskyldigt satt och tittade på skärmen.
- Jessi, du tog de sista popcornen, konstaterade jag och försökte låta hotfull. Hon såg förvånat upp på mig innan hon såg ner i den tidigare popcornskålen. Nu var det bara en skål. En tom skål.
- Va? Skulle jag ha ätit upp popcornen? sa Jessi oskyldigt. Jag nickade.
- Ja, det tycker jag låter mycket troligt, sa jag bestämt och flinade.
För första gången på hela dagen kände jag mig glad. Det var otroligt länge sen jag och Jessi hade gjort något sånt här. Bara pratat och tittat på en film och umgåtts. Visst, hon hade varit som ett plåster på mig några dagar tidigare, men det var inte samma sak. Nu var det ömsesidigt. Innan var det faktiskt bara hon. Vilken urkass stora syster jag var.
- Vad menar du med det? sa Jessi trotsigt och satte ena handen i sidan. Jag flinade retsamt tillbaka mot henne.
- Ingenting, suckade jag och vände åter blicken mot TV:n. Lejonkungen, som varit min favoritfilm när jag var liten, visades på TV och efter vårt rätt så… överraskande kramkalas någon timme tidigare så hade jag och Jessi bestämt oss för att se den igen, trots att vi båda två kunde den utantill. De hade just kommit till det ställe där apan Rafiki dyker upp för första gången.
Jag flinade bredare och bredare ju mer apan snackade på filmen, men precis när min favoritkommentar skulle komma, kände jag något slå till mitt huvud och jag blev så chockad att jag föll framstupa.
- Aj! tjöt jag och gnuggade mig i pannan som jag hade slagit i när jag landade med huvudet i golvet. Jag satte mig, en aning vimmelkantig, upp och såg förvirrat på Jessi som satt med en stor kudde i handen och flinade oskyldigt. Eller, det skulle nog föreställa oskyldigt, men i mina ögon såg det väldigt skyldigt ut.
- Slog du mig med den där? frågade jag och nickade menande i riktning mot kudden. Jag kände att jag antagligen skulle brista ut i gapskratt när som helst. Ja, mitt humör var lite… förvirrande just den dagen?
- Nej, varför skulle jag? frågade Jessi och log med huvudet på sned mot mig.
- För att ingen har lärt dig hur man uppträder mot sin älskade stora syster, sa jag. Jessi granskade mig som om hon inte trodde på att jag var fullt allvarlig och då kunde jag inte hålla mig längre utan var bara tvungen att börja skratta.
Jag såg hur Jessi öppnade munnen för att komma med en invändning, men hon hann inte få fram något ljud innan min sms signal hördes och både jag och Jessi såg på varandra. Hon höjde långsamt ena ögonbrynet och jag förstod direkt vad hon skulle göra.
Ett ögonblick senare, hade jag reflexmässigt kastat mig ner över klädhögen där jag nästan var säker på att min mobiltelefon låg. Jessi låg snart över mig, och skrattade så att hon kiknade. Jag grävde målmedvetet runt bland kläderna. Hon skulle inte få tag på min mobil. Jag kände på mig att det där smset var viktigt.
Tillsist kände jag något hårt och jag fiskade snabbt upp den hopfällbara mobilen bland kläderna. Jag reste mig upp och gav Jessi en mordisk blick innan jag öppnade mobilen.
Du har ett nytt meddelande, stod det på displayen. Jag tryckte upp inkorgen och i samma stund som jag såg vem smset var ifrån, var jag säker på att mitt hjärta hade stannat. Eller i alla fall hoppad över ett flertal slag. Tvekande, förde jag tummen mot knappen som skulle förklara för mig varför han hade skrivit till mig. Förklara vad han ville.
- Vem var det från? frågade Jessi nyfiket och försökte läsa över min axel. Totalt meningslöst av två anledningar. Ett: Jag var rätt mycket lägre än henne och två: jag hade inte tryckt upp meddelandet ens en gång.
- Det var från… en kompis, sa jag frånvarande.
- Vad för kompis? flinade Jessi. Jag svarade henne inte. Det enda jag kunde tänka på var om jag verkligen ville läsa meddelandet.
- Sofia, hallå? Är det något fel? Vad stod i smset? frågade Jessi oförstående och försökte återigen snappa åt sig min mobil. Jag vände mig ilsket bort från henne och undvek på så sätt att bli av med telefonen som jag höll i ett krampaktigt tag i höger hand.
Tryckte jag upp meddelandet skulle jag antagligen få ångra mig för resten av livet, eftersom jag tvivlade på att personen som skickat smset ville säga mig några vänliga ord.
Men om jag inte tryckte så skulle jag spricka av nyfikenhet. Så vad skulle jag välja?
- Jorden anropar? hördes Jessis röst, men jag registrerade bara att det var hon. Brydde mig inte om vad hon sa, eller att svara på det. Jag tog ett djupt andetag och tryckte med tummen på knappen som gjorde att meddelandet dök upp på displayen.
Jag såg inte på den, tvekade fortfarande. Var det verkligen rätt? Tänk om han hade skrev något riktigt hemskt? Tänk om han anklagade mig för något. Tänk om han…
Nej, skulle jag sitta och tänka ”om” så skulle jag få sitta i säkert ett år och tänka .Det fanns bara två alternativ. Antingen så läste jag inte meddelandet och plågades av förvirring ännu en tid, eller så läste jag det och fick antagligen läsa något jag verkligen inte ville veta. Det var ingen lätt fråga, men efter en stunds tvekan, drog jag en djup suck och tittade långsamt och motvilligt ner på displayen.

Vi måste prata. Stranden om en timme? // Gustav

Kommentera?? Kramar Jamie <33 :)
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 4.9)
sandruskapuska - 2 dec 08 - 06:14- Betyg:
äntligen^^
foreversacred - 23 mar 08 - 19:07- Betyg:
naw forsätt
eddra - 21 feb 08 - 16:18- Betyg:
Jag var rätt mycket lägre än henne xD antar att det skulle
stå längre xD en viss skilnad XD Men men, skiit bra, har missat
den här novellen nu ett tag så nu ska jag läsa alla tills
jag kommer ikapp =D
BlodRosen - 29 jan 08 - 17:33- Betyg:
WOW,fantastiskt underbar!^^
FortessOfTears - 28 jan 08 - 15:35
HAHahahahha, apan i lejonkungen! :D <3
Du skriver helt bäst lilla bävertanten ;) <3
Nu ska jag läsa näästa del :D
ApMonkeyFace - 28 jan 08 - 11:48- Betyg:
Jag tyckte värkligen den var jätte bra måste jag säga :D Det var jätte bra förklaringar och man förstod allt vad som hände. Det gör man inte alltid!
Ifos95 - 27 jan 08 - 20:44- Betyg:
Fii goes rysa!
Superbra, och ett väääldigt späänande slut. Ska läsa nästa
nu...
Kram /Kitty (lr Fii)
chulia - 27 jan 08 - 19:20
svartiris: Ny del finns redan ute ^^ x) så jag slipper döden
Lora: Tacktack, men jorå. Uppsala är inte säkert så länge vi går lösa ^^
Mp3 - 27 jan 08 - 19:20
Ritkgit ritkg tra .D <3<3<3 Hahaha, måste bara säga att det var gabnska passande när hennes lillasyrra pratade och hon ignorerar, för jag gjorde EXAKT samma mot min xD haha ^¨ fst jag skulle då inte läsa nått sms utan denna sjukligt underara del :D <3<3<3 Ska läsa nästa nu :) <3<3
Lora - 27 jan 08 - 18:58
oo du är så duktig systra mi!!^^

mitt huve är fyllt med luft så jag kommer inte på ngt mer att skriva..

men vi måste träffas snart! och göra Uppsala otryggt!(6)(a)
svartiris - 27 jan 08 - 17:42- Betyg:
gud, ny del fort! Annrs typ, eh, dödar jag dig!
chulia - 27 jan 08 - 17:37
Mangasagan: Haha dumma mig xD men jag stannar tydligen längre här hos kusinerna än tänkt så jag fick tillåtelse att låna datorn, och då passar jag på att skriva *stolt* s¨f¨r se om jag kommer på något.. Tack iallafall :)
JennnyJ: REEEEYMUTT :D:DD <33 Hur gikc tävlingen?? okej, men haha, det köänns som att du är ngt flummig ^^ Mer påväg iallafall <3 Tack<33
JennnyJ - 27 jan 08 - 17:29- Betyg:
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AH!
By the way, Remi is back from Västerrås :D!!!!!
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAH!
SNÄLLLLLLAAAAAAAA MER NUUUUUUU!!!! Jag kan hjälpa dig ur svackan ^^ :D
Men duuuu, duuu duuu! :D Mer nu? Hahahahaha Du och Nu, De RIMMAR x'D HAhahahahahhahah
Men eeeh, nu ska jag kolla vidare på Dikta efter andra UNDERBARA historier, pöss på di :D <3Remi
Mangasagan - 27 jan 08 - 16:23- Betyg:
MEN GAAAAAAAAAAAH!!! FY PÅ DIG!!! För att du slutade SÅHÄR!!!!! VIll ha M;EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER!½!!!! FATTA att du är BÄST!!!!
Älskar när du skriver ur Sofias synvinkel<3 Men G&S Måste ju bli vänner igen!! eller kanske mer än vänner ^^ Iaf, MERA!!! M E R A!!!!!
chulia - 27 jan 08 - 16:18
wtb483: Tack :D
Maticha: Haha xD okej, men tack :)
Tomatface: Tack, kul att du tycker så. Skriver fortsättning så fort jag kommer hem.
Selleberg: Tack(: visst. mer kommer
RedTears: Tack!
Solstorm: Tacktack :) Mer så fort som möjligt!
mikaelanystrom: Taack, heh. *rodna* tack.. igen x)<3
prickigthallon: Tack gummsgos <33 Me jag skicka ju ett sms, men du svara inte.. :/ stackare, läxor = äckligt ^^<33
woops: Tack :D Jag skaa fortsätta xD jag är själv otroligt nyfiken på hur detta ska gå o.O
MeinEngel: HAHA xD Jaa, jag vet x) dålig fantasi eller vad? ^^ Tack, mer kommer!
Heartbeat: Tacktacktack<33 *jamie glad ^^*
woops - 27 jan 08 - 14:48
Som alltid bra, och guuud, fort med nästa del :O Här sitter jag bara och skriver att det är bra, och så har Gustav messat och Ubeiubtgisurgo
Sjukt bra (; <33
prickigthallon - 27 jan 08 - 14:32
GAH. Din nöt. Uh. Och jag inte skrivit ngt än. Usch, det är typ trååååååkigt utan dig :(
Men miep. Okej. I alla fall vart det så speigt bra som det brukar, och du får nästan till det ännu bättre när du skriver ur Sofias synvinkel, så att jag blir ännu gladare än vad jag blir annars xD
Uh. Jag VILL INTE göra läxor x( Och öva horn. Ugh. JAJA, nu har du lidit dig igenom alla mina punkter. PUNKT. PUNKT. Uh. Sluta läs va. Inge roligt har jag. Inte alls. Uh. PUNKT
mikaelanystrom - 27 jan 08 - 14:29- Betyg:
Du är bäääst! Du är en av mina nya idoler ^_^<3
Solstorm - 27 jan 08 - 14:15- Betyg:
Lika bra skrivet som alltid<333

Meeera fort ? :D
RedTears - 27 jan 08 - 14:11
Bra (:
Selleberg - 27 jan 08 - 14:10- Betyg:
Jättebra, fortsätt^^
tomatface - 27 jan 08 - 13:48- Betyg:
jättebra skrivet :) jag gillar när du skriver ur sofias synvinkel :) mer snart ? (a) verkar spännande :)
wtb483 - 27 jan 08 - 13:40
jättebra skrivet ju :)

Skriven av
chulia
27 jan 08 - 13:35
(Har blivit läst 412 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord