Dikta.se
kärleksdikter Kärlek dikter om barn Barn dikter om sorg Sorg senaste poesi Senaste senast kommenterade Senast kommenterade
dikter om vänskap Vänskap Rolig poesi Humor övrig poesi Övrigt noveller Noveller slumpa Slumpa fram ett verk

Noveller

Kärleken går aldrig att glömma - Del 22

”Tack för… eh, allt”, sa Elina samtidigt som hon drog på sig skorna.
”Det var så lite så”, sa Viktor som stod lutad mot väggen. Elina reste sig och fick en varm kram av Viktor.
”Ta hand om dig nu, och var lite lugnare med spriten. Det hade faktiskt kunnat sluta illa det där”, sa han.
”Ja, det ska jag. Jag tror att jag lärde mig något av det där”, sa hon och log.
”Men vi får höras”, sa Viktor och låste upp dörren åt henne. Elina tog ett steg ut i trapphuset.
”Ja, jag har ju din tröja så det blir nog så”, sa hon. Viktor log och sa än en gång hejdå innan Elina skuttade ner för trappan och ut genom porten. Det var soligt utomhus, men samtidigt kyligt. Hon insåg att hon var nära ringvägen och letade sig tillsist ut. Hon hoppade på en buss och var snart hemma. Hon visste att mamma skulle slå ihjäl henne, men hon hade ändå ringt och sagt att hon var okej innan. Efter en ipren och ännu mer kaffe hos Viktor hade hon känt att hon inte hade något annat val. Hon tryckte in portkoden och tryckte på hiss knappen. Den tjocka gubben som bodde mitt emot dem var tydligen på väg ut och nickade bara kort som hälsning. Elina lät honom kliva ur hissen innan hon gick in. Hissen skramlade sig upp till tredje våningen och stannade. Hon klev ut och halade upp nycklarna ur fickan. Hon låste upp och klev in i lägenheten. Det luktade kaffe och TV:n stod på i vardagsrummet.
”Hallå?” ropade Elina och stängde dörren efter sig. Hon fick inget svar. Hon sparkade av sig skorna och gick in i vardagsrummet. På teven var det någon som stod och babblade om en helt fantastisk strykbräda som inte tog någon plats alls. Elina gick ut i köket. Kaffekokaren stod på och någon hade just gjort kaffe.
”Där är du ju!” skrek någon. Elina vände sig snabbt om, bara för att stå öga mot öga med mamma. Mammas ögon var fyllda med ilska och Elina blev nästan rädd för henne.
Hur kunde du göra så här mot mig Elina?!!” vrålade mamma. Elina såg ner i marken.
”Jag… det var inte meningen”, sa hon och skämdes som aldrig förr. Hon hatade när mamma var arg på henne.
”Var har du vart hela natten?” frågade mamma vidare, fortfarande med ilskan drypande i rösten.
”Jag… var hos Malvina”, ljög Elina. Hon hade ingen lust att berätta vad som egentligen hände.
”Vem är Malvina?”
”Min kompis”, sa Elina.
”Var inte det hon som var så elak mot dig förut?” frågade Mamma, nu mjukare i rösten. Hon lät mer orolig.
”Jo…” sa Elina tyst.
”Varför sov du hos henne då?”
”Men vi är kompisar!” fräste Elina och såg för första gången mamma i ögonen. Mamma såg sårat på henne.
”Jag vill bara inte att du ska såras!” sa Mamma.
”Men det gör jag inte heller!” sa Elina ilsket och kände hur irritationen steg i henne.
”Men…”
”Jag får väl vara med vem jag vill?” fräste Elina, innan hon stormade in på sitt rum och låste efter sig.

Linus sprang runt i hela huset. Alla värdesaker och ömtåliga saker var undangömda. Nu skulle han bara ta en snabbdusch och klä på sig. Sen var han klar. Han såg på klockan. Antagligen skulle folk börja komma vid halv åtta, åtta. Morsan hade redan stuckit och syskonen var väl någonstans. Han hoppade in i duschen och lät vattnet strömma över kroppen. Han vred på värmeinställningen så att vattnet blev kallt. Han brukade duscha kallt. Han kom att tänka på att det var jävligt länge sen han hade fest. Det skulle faktiskt bli lite kul. Han klev ur duschen fem minuter senare och skakade håret i handduk som han sen virade runt höfterna. Han gick in på sitt rum och drog fram en skjorta och ett par urblekta jeans. Han torkade håret lite till med handduken och lät det sen lufttorka. Han sprutade på lite parfym och såg sig i spegeln. Ganska bra. Nöjd med resultatet gick han ut i köket och plockade fram den gömda spriten han hade fått ett fyllo på torget att köpa ut. Nanna kom in i köket och visslade när hon såg honom.
”Hej fräsching”, sa hon och la en hand på hans axel. Han såg på sin lillasyster som hade ett alldeles för urringat linne på sig och en kort jeanskjol.
”Hur ser jag ut?” frågade hon. Linus drog henne till sig och la ena armen om henne.
”Min lillasyster brås på mig”, sa han.
”Det var inte det svar jag hade väntat mig”, sa hon och slet sig ur hans grepp.
”Äh, kom igen, du vet att jag bara skämtar”, sa Linus och öppnade en burk Pripps blå och drack av den.
”Ja, bror, det vet jag”, sa hon och snodde burken av honom. Hon drack några djupa klunkar och gav sen tillbaka den till honom.
”Vet du när morsan kommer hem?” frågade hon.
”Sent hoppas jag. Då kanske jag hinner städa upp lite”, sa han och drack lite till. Deras andre bror kom in i köket. Han hade nästan helt uppknäppt skjorta så att hans solbrända och muskulösa överkropp syntes.
”Värst vad mina brorsor har klätt upp sig då. Har jag missat något eller?” frågade Nanna och flinade.
”Ska ut ikväll”, sa Lukas stressat och sprang runt i köket.
”Oj då, en brud eller?” frågade han. Lukas såg upp på honom.
”Ja, en tjej från Amerika”, sa han. Linus tappade nästan hakan.
”Amerika?!!”
”Ja, fråga mig inte vad hon gör här, men vi träffades idag. Hon kom fram till baren och börja snacka med mig”, sa Lukas innan han stressade vidare ut i hallen.
”Jag kommer inte hem ikväll”, ropade han och de hörde hur dörren stängdes. Nanna såg förvånat på Linus.
”Jaha… så blev vi av med honom”, sa Nanna. Linus ryckte på axlarna.
”Nu får du ta och pallra dig iväg, för snart kommer de stora barnen”, sa Linus till Nanna. Hon såg skeptiskt på honom.
”Tror du själv att jag missar den här festen?” frågade hon. Linus bara såg på henne.
”Alla snackar om din fest, och alla har tagit för givet att jag ska vara hemma. Jag har till och med bjudit några”, sa hon. Linus suckade inombords.
”Jag är lessen snygging, men du fattar väl att jag inte kan ha min lillasyrra hemma på min fest?” sa han. Nanna såg uppkäftigt på honom.
”Nej, det förstår jag inte. Och dessutom bor jag här, så du kan inte köra ut mig. Lessen”, sa hon och tog en öl innan hon försvann ut ur köket. Linus såg efter henne. Det här skulle inte bli bra. Plötsligt ringde det på dörren. Han såg på Nanna som hade stannat i dörröppningen. Båda två sprang mot dörren i exakt samma ögonblick. Det blev en kort fajt om vem som skulle öppna och Linus vann eftersom han var betydligt starkare än henne. Han öppnade dörren och hittade Benjamin och Christopher och några kompisar till honom stod utanför dörren.
”Tjaa”, sa Linus och släppte in dom. Nanna stod bakom honom, halvt sur och hälsade på Christopher och hans kompisar. Linus kunde inte undgå att lägga märke till killarnas intresserade blickar och han tyckte inte riktigt om det. Det var ändå hans lillasyster. Han visade killarna in i vardagsrummet och gav dom varsin öl. Sen drog han Nanna lite avsides.
”Gör inget dumt nu”, sa han lågt till henne. Hon skrattade och la en hand på hans kind.
”Jag? Skulle jag göra något dumt?” sa hon oskyldigt och fnissade lite. Linus var fortfarande allvarlig och såg bara på henne. Hon pussade honom lätt på kinden och försvann sen in till killarna igen. Linus hann inte gå efter henne för det ringde på dörren igen. Den här gången var det massa killar och tjejer som Linus inte visste vilka det var. Han släppte in dom och gick ut i köket. Han hällde upp lite sprit till sig själv och drack allt i ett svep. Det ringde på dörren med jämna mellanrum och för det mesta var det folk han inte kände. Sjätte gången han öppnade var det Caspar och Benjamin som hade med sig Julia, Martina och Fiona.
”Titta vilka vi hittade på vägen”, sa Benjamin och tryckte in sig i huset. Linus kramade alla tjejerna och visade dom sen samma sak. Det kom fler och fler och snart var hela huset fullt med folk. Nanna hade tydligen letat fram någon skiva från sitt rum och Justin Timberlakes röst dånade i hela huset. Linus stod i vardagsrummet och snackade med några killar från skolan när Nanna kom fram till honom. Hon la en hand på hans axel och lutade sig mot hans öra så att han skulle höra vad hon sa. Ändå fick hon nästan skrika.
”Julia är här”, sa hon.
”Va?!!” skrek Linus.
”Julia är här!” skrek Nanna tillbaka.
”Jag vet!” sa Linus och nickade. Nanna såg surt på honom.
”Har du bjudit henne?” frågade hon. Linus skakade på huvudet.
”Nej, men det är nästan ingen här som är bjuden”, skrek han åt henne. Hon himlade med ögonen och trängde sig förbi honom. Några minuter senare kom Julia fram till honom och kramade om honom.
”Hej Linus”, sa hon.
”Hej Julia”, sa Linus ointresserat.
”Har du fest med lillasyrran”, sa Julia och skrattade. Linus log falskt.
”Nej, hon kom hit objuden”, sa han och Julia fnissade högljutt. Till hans räddning kände han mobilen vibrera i fickan och han trängde sig ut på verandan.
”Aa, det är Linkan”, svarade han.
”Hallå? Linus?” sa Hassan i andra änden. Linus sken upp igen.
”Tjenare Hassan!” skrek han.
”Du jag hittar inte”, sa Hassan. Linus dunkade huvudet i husväggen. Såklart hade han inte gett någon vägbeskrivning. Han beskrev snabbt hur Hassan skulle komma dit och tio minuter senare gick han ut på gatan för att möta honom. Han såg honom på långt håll och höjde ena handen som hälsning. Han började gå emot honom och loskade på vägen i en buske.
”Tja”, sa han och log. De dunkade varandra i ryggen och Linus visade in honom i huset. De gick in genom ytterdörren och Linus möttes av samma syn som på alla fester. Par stod och hånglade och dansade. Han drog med sig Hassan och presenterade honom för folk han kände.
”Jag måste byta skiva, det här går fan inte att lyssna på”, sa han till Hassan efter en halvtimme. Hassan nickade.
”Vill du komma med?” frågade Linus. Hassan nickade igen och följde efter honom in på rummet. Linus funderade lite på vart Bella kunde vara. Hon hade inte hört av sig och inte ringt. Han borde nog ringa henne i alla fall. Han bad Hassan att vänta utanför hans rum och låste in sig på toaletten. Han slog snabbt numret till Bellas mobil.
”Ja det är Bella”, sa en flåsande röst i andra änden.
”Tja gullet, det är Linus”, sa han.
”Linus”, sa Bella och lät genast nervös. Linus kände genast att någonting var fel.
”Öh, du sa att du skulle komma på festen så jag undrar vart du är”, sa han.
”Festen? Jaha, den festen!” sa Bella.
”Bella, vart är du egentligen?” frågade Linus som plötsligt tyckte att han hörde dov musik i bakgrunden.
”Jag är ingenstans…” sa Bella, men Linus hade redan räknat ut det. Bara för att bekräfta det han räknat ut hörde han någon i bakgrunden.
”Men kom igen nu tjejen, lägg på. Jag väntar ju på dig.” Linus blev alldeles kall inombords.
”Vem var det där?” frågade han stelt.
”Åh, Linus det är inte alls…”
”Du kan dra åt helvete”, sa Linus. ”Jävla Hora.”

// Blir glad för era kommentarer. Men jag måste bara säga tack så jätte mycket för att ni kommenterar. Era Kommentarer värmer så oerhört mycket och jag vet att jag har sagt det förr men det är verkligen dom som gör att jag skriver så mycket som jag gör. Jag längtar alltid efter att få höra vad ni tycker och era positiva tips liksom negativa saker. (även om positiva saker alltid är roligare att höra) Så tack så jätte mycket! Hade bra! Kramar <33 // Chulia
Kommentera gärna detta verk!
Sätt ett sifferomdöme på verket: (Detta är frivilligt)

Kommentarer - (Snittbetyg: 5)
sandruskapuska - 30 nov 08 - 21:51- Betyg:
visste det <3
sandruskapuska - 15 jun 08 - 05:41- Betyg:
=O Bäst, nu dumpade han henne <3
Emma_Mattias - 8 sep 07 - 23:14- Betyg:
oomg måste läsa nästa del :O <3
jenny_t94 - 6 sep 07 - 15:32- Betyg:
nästa del jag väntar på
vet ju att den är lika bra så..

//puss jenny
ammi_ - 5 sep 07 - 15:58- Betyg:
är heelt besatt av den här novellen!! kan knappt vänta till nästa del;) det är alldeles för lite med betyg 5 det borde vara 1000! då hade jag alltid gett dig det;D
stinamelin - 5 sep 07 - 07:03- Betyg:
åååå vad bra :D
sweet_s92 - 4 sep 07 - 19:52- Betyg:
som vanligt, skiiiit bra :D MER
fanny_94 - 4 sep 07 - 15:51- Betyg:
jättebra, det är så bra för det hände rnåt hela tiden!!<3 älskar den här!:D kram// fanny_94
tozzan93 - 4 sep 07 - 14:41- Betyg:
Oj, vad bra den här Novellen är! har läst alla delar på 2
dagar och kan knappt vänta på nästa del!
iloveyouflipp - 3 sep 07 - 19:39- Betyg:
älskar din novell !! <33
Eliiina_ - 3 sep 07 - 18:57- Betyg:
Alltså du skriver så himla bra :D... Älskar denna!!! MERA NU XD
prickigthallon - 3 sep 07 - 18:43- Betyg:
Oooh, så bra :) Som vanligt. Lite att säga bara.
1. Det är inte dåligt skrivet.
2. Man tänker inte på småfel.
3. Jag läste precis en bok, och jag kom fram till att ditt sätt att skriva var bättre än den författarens. Jag försöker inte smöra, jag är bara väldigt imponerad av dig.
4. Grymt bra! :D
5. Meeeeeera <33
Kram annie
empalove - 3 sep 07 - 17:41- Betyg:
skit bra!! MER NU!!
anchii - 3 sep 07 - 17:24- Betyg:
du är grym!
jättebra, väntar på nästa :)
ellan_7 - 3 sep 07 - 17:03- Betyg:
jätte bra du är så grymt bra på att skirva:D:D:D!!!!!
TomKaulitz - 3 sep 07 - 15:36- Betyg:
Bästa novellen asså:D
- 3 sep 07 - 15:20- Betyg:
Verkligen bäst!
niinnii - 3 sep 07 - 13:50
Skitskitb bbra!
Sannye - 3 sep 07 - 10:58- Betyg:
såååå jävla bra !!!
FjOLaa__ - 3 sep 07 - 09:13- Betyg:
tss, du får inga negativa kommentarer, den här novellen e ju för perfekt för det, jag ser fram emot nästa del :) kan inte sluta läsa, e helt besatt av dina noveller! de kanske står att du får sifferomdöme 5 av mig, fast igentligen så ska de stå riktigt många noller efter den 5an bara så du vet ;) tack en en gång för att jag fick ta del av denna underbara novell :)
chulia - 2 sep 07 - 23:00
Okej, ursäkta mig. Jag var nog lite trött när jag skrev den här delen. Men det är flera saker som inte stämmer.

Benjamin kommer inte första gången. Då är det bara christopher och hans kompisar.

Det är dessutom många småfel. Jag hoppas ni har överseende med det och fortsätter att läsa. Jag lovar att bättra mig, men jag hade lite bråttom med att skriva denna del och jag avr trött. Lovar att bättra mig till nästa del. Förlåt också att den här delen inte var så bra skriven. Ska anstränga mig mkt mer med nästa del. Det lovar jag dyrt och heligt. Tack! kramar <33 // Chulia
Mp3 - 2 sep 07 - 22:52- Betyg:
jätte jättebra, som alltid, hoppas verkilgen påatt nästa del kommer snatrt .) <3<3<3
Natalija - 2 sep 07 - 22:40
Jäääättebra skrivet du är superduktig tyckte om denna novell något enormt :)

Skriven av
chulia
2 sep 07 - 21:56
(Har blivit läst 461 ggr.)
Visa profil
Kommentera detta verk

Anmäl detta verk


Beskrivande ord